Actualitate
Cum a distrus DNA Anticorupția sau falsa impresie că DNA va rezolva problema corupției/Cum s-a manifestat corupția în România?

În primul rând prin privatizările forțate între 1992 și 2004. In perioada aceea s-a vândut România la propriu. Apoi, odată cu formarea capitalului a apărut concurența pe banii statului. Aici au intervenit politicienii și funcționarii publici, care, în primă instanță și-au făcut firme și și-au „acordat” lucrările prin licitații sau încredințare directă până când PD-ul, în 2001-2002 a impus legea conflictului de interese; ulterior și-au trecut afacerile pe numele rudelor, iar în ultimă instanță au început să ceară comisioane pentru a acorda lucrări din banii publici. Acestea sunt formele cele mai importante ale corupției din România, la care se Adaugă mica corupție, legată strâns de politizarea administrației, dar și de nivelul mic al salariilor din România, în raport cu importanța muncii depuse.
( un EXEMPLU: un funcționar trebuie să dea o semnătură pentru o lucrare de trei milioane de euro; salariul lui este de 1000 de euro pe lună, omul de afaceri îi propune o șpagă de 100: 000 de euro, adică atât cât îi rămâne în mână după 330 de luni de muncă, după ce achită cheltuielile casei, adică vreo 28 de ani: va semna-ce ziceți; își va asuma orice risc? Atunci unde este cheia? Simplu, la salariu, la omul de afaceri, dar și la legislația achizițiilor publice, care trebuie modificată în profunzime din punctul de vedere al responsabilității pe verticală)
Corupția din România este strict legată de acumularea de capital din cadrul procesului de trecere de la Socialism la Capitalism și are în principiu trei forme de manifestare, pe care le-am descris mai sus.
Ca „răspuns” la această situație, Occidentul, care avea foarte bine habar ce se va întâmpla, ne-a impus DNA-ul, care a decis, împreună cu cei care l-au creat, să cerceteze și să aresteze, de cele mai multe ori fără probe, pe cei care au considerat ei că ar fi un exemplu, iar condamnarea lor i-ar speria pe ceilalți. In același timp, DNA împreună cu SRI și-au creat propria rețea de putere și afaceri, motivând că le trebuie bani pentru a aresta corupții.
Sub pretextul bătăliei cu corupția, un Serviciu Secret împreună cu DNA au creat o altă formă de corupție și de putere: „Statul Ascuns”;
în tot acest timp, formele și cauzele profunde ale corupției nu au fost atinse, ATENȚIE, timp de paisprezece ani! Mai mult, ele s-au diversificat și s-au specializat
Preluând rolul politicului, DNA a preluat și metodele, iar politicul a fost practic paralizat; dacă nu ar fi existat DNA, la presiunea opiniei publice, Politicul ar fi fost obligat să dea patru-cinci legi prin care corupția ar fi fost diminuată drastic. Încălcând orice normă de Drept precum și Drepturile Omului, DNA a blocat procesul firesc de combatere a corupției.
Singurul rezultat palpabil a fost distrugerea Capitalului Mare Românesc, de-abia format, în locul căruia a fost plantat Capitalul Străin, mult mai corupt și a reușit să îngenuncheze Partidele Românești, de-abia formate.
Practic DNA a dat o lovitură de măciucă Democrației de-abia formate în România, dar și Capitalismului Autohton. Ar mai fi o întrebare: A știut Laura Codruța Koveși și cu Coldea ce fac? Eu cred că nu, le-a plăcut puterea și banii și să execute ordinele venite din exterior. Dar cei din exterior au știut ce fac?
O! DA! Ținta lor este să spună că România este o țară coruptă și să înlocuiască Capitalul Românesc cu cel Străin. Lucru pe care în mare, l-au reușit. (Gelu Visan –P.M.P).
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 5 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Ancheteacum 5 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu