Connect with us

Actualitate

Dacă A.N.I. a ajuns o COCINĂ, aveți idee în ce hal e S.R.I.-ul?

Publicat

pe

În anii `90, în Academia Națională de Informații se dădea în fiecare săptămână câte un film, de regulă extrem de prost, pentru delectarea studenților care nu-și permiteau, de săraci ce erau, să iasă în oraș nici miercurea, în singura zi de învoire. Și erau mulți săraci, pe-atunci, proști aproape deloc. Cu greu se strecura un redus mintal, poate doar dacă era beizadea de secu, și era ajutat să fenteze nenumăratele teste și examene care se dădeau la admitere, de primăvara până toamna.

De aceea, din cauza audienței reduse la acele filme destul de stupide, în scurt timp n-a mai rulat nimic.

Dacă, totuși, am fi fost adunați pe-atunci cu forța, în acea sală comunistă, și ni s-ar fi pus un film horror, cu ACADEMIA NOASTRĂ peste 20 de ani, degenerată dintr-un spațiu sacru, al românismului, dintr-o școală cu profesori și studenți de elită într-o cocină bântuită de generali – Izmană și de politruci porci, în căutare de titluri, diplome și calificări care să le sporească impostura, n-am fi crezut o iotă și-am fi zis, la unison, că e doar încă un film prost.

Sunt convins că nici măcar Florian Coldea n-ar fi crezut că acele grozăvii vor deveni realitate, și că el însuși va ajunge să rupă gardurile, contribuind decisiv, alături de Timofte, Maior și chiar de Hellvig, la porcirea Academiei, de dragul de a câștiga susținerea și bunăvoința politrucilor porci și avizi de diplome.

Peste 99 la sută dintre români n-au cum să ajungă vreodată într-o unitate SRI. Dar își pot face niște calcule logice. Dacă din Academie au fost expulzate sacralitatea și românismul, ca să se facă loc porcilor, e posibil ca procentajul (mic, mediu sau mare, n-aveți de unde ști) de ofițeri patrioți din unitățile SRI să fi rămas intact? Din moment ce politrucii porci au copii, neveste, amante și nepoți pentru care ”e fiță” să lucrezi în SRI, cum să le faci loc – chiar Coldea, Timofte, Maior sau Hellvig să fii – fără să amputezi latura ”romantică” a sistemului?

Dacă ofițerii SRI tineri se formează azi într-o cocină în care până de curând Gabriel Oprea era conducător de doctorat și superviza lucrări plagiate, pe bandă rulantă, cam ce culoare credeți că au izvoarele acestea repezi și tinere, cu care se ”împrospătează” azi SRI-ul? Dacă nu-s maron, ele se aclimatizează după primele săptămâni de contact cu sistemul, credeți-mă. E o transformare aproape spontană și inconștientă, care asigură întâi supraviețuirea și-apoi propășirea, înăuntru, adică accesul la funcții și salarii imense. Inadaptații rămân zeci de ani cu solde de polițiști locali. Atât merită, așa le trebuie!
Știu că unii vor spune că Academia e împărțită în două: într-o parte academică, în care s-au baricadat ”academicienii”, și într-o parte porcită, în care dansează porcii pe și pe sub mese, mai ceva ca în Bamboo. Fals. Sunt toți o apă și-un pământ, fiindcă în toți acești ani în care Academia a fost desacralizată și s-a expulzat românismul din ea, absolut niciun ”academician” nu le-a zis celorlați ”ho, bă, ajunge, ați înnebunit de tot ?!” Ați auzit de vreo demisie, de vreo dezertare din craterele de cașcaval fin? Nu. Atunci, rogu-vă, nu mai inventați false dihotomii, nici măcar de dragul diversității.

În acei ani, dinainte de 2000, l-am avut coleg și pe Daniel Dragomir, care intrase fără admitere, fiind olimpic internațional. Pe-atunci avea combinații doar cu filosofia, credeți-mă, și dacă ar fi găsit în Academie cinci la sută din cocina de azi, cu certitudine n-ar fi rămas în ea nicio secundă.

Repet: dacă vreți să știți ce oameni sunt azi majoritari în unitățile SRI, și mai ales cum decurg și pe ce criterii se operează promovările, urmăriți știrile despre Academie.

Tocmai am aflat, cu toții, că fostul ministru Eugen Teodorovici a primit și el o diplomă de absolvent, fără să fi fost prezent la nicio oră de curs. Cum a fost posibil? Simplu! Din dorința virginalei conduceri a Serviciului de a câștiga susținerea și bunăvoința masculilor alfa, dar porci, din politichia contemporană.

Știu, Teodorovici nu e ofițer SRI. Nu e. Dar niciunul dintre voi nu vreți să știți câți fii, fiice, nepoți, neveste și amante angajează chiar azi astfel de porci, pe ușa din dos, în SRI, cu sprijinul direct al virginalei conduceri de ieri și de azi, pe locurile din care se duc, unul câte unul, absolvenții din anii `90 ai Academiei pe rit vechi, care au înțeles total greșit că SRI-ul se ocupă cu România, și nu cu propășirea porcilor, și a sateliților lor.

Mai ales în provincie, Familiile cu sânge albastru închid cercul în extrem de permeabilul SRI, în timp ce Hellvig decretează afon, doct și aerian că, gata, SRI-ul s-a despărțit de Securitate. Nu vă credem, domnule Director, până nu aboliți măcar știrile despre Academie, așa cum au fost abolite meritocrația, decența și românismul, cel puțin în unele unități SRI.

Dacă trăiți, ca mine, într-un oraș de provincie, uitați-vă la lucrurile de preț pentru România, din jurul vostru, și întrebați-vă ce face SRI-ul pentru a le proteja. Eu, la Târgu Jiu, mă uit la Ansamblul Brâncuși, abandonat în BEZNĂ, la propriu, și ajuns la stadiul de semi-ruină, dar târât într-un nou dosar dement de candidatură pentru Lista UNESCO, ca să ne alegem cu un nou refuz din partea forului mondial, chiar în 2018, de Centenarul Marii Uniri. Și văd SRI-ul extrem de absent, exact din motivele enumerate mai sus. (Narcis DAJUhttp://www.gorjnews.ro ).

 

 

Actualitate

Aștept să apară și aplicația pentru tinerii netalentați care vor să fie filozofi

Publicat

pe

De

Dimineața asta începuse bine. Eram fericit. Apoi m-a mâncat să pornesc televizorul. Delir maxim. Marius Moga și Sebastian Dobrincu (pentru care am un respect mare) prezentau oficial un soft care te ajută să înregistrezi orice piesă cu vocea oricărui om.

Practic poți înregistra oribil o voce, iar apoi o corectezi și o faci să sune ca a lui Meat Loaf. Dacă ăsta este viitorul muzicii… mă bucur că nu mai am chiar mult de trăit. Spuneau cu atâta mândrie că poți să auzi cum sună piesa ta cu vocea lui Taylor Swift. De ce ai vrea să auzi asta? De ce să mă intereseze cum ar suna Metallica cu Bruce Dickinson la voce?

Știu că e la mare modă ca lumea să spună despre tine că ești „elitist” atunci când nu accepți orice căcat muzical ce-ți este aruncat în față. În cazul ăsta doresc din suflet să fiu numit „elitist”.

Aștept să apară și aplicația pentru tinerii netalentați care vor să fie filozofi: tu spui tâmpenii, aplicația le dă o formă, iar tot ce mai ai de făcut este să alegi „stilul” – Kant, Sartre, Nietzsche etc.

Și ca să fiu și mai elitist: niciun muzician real nu va înregistra cu astfel de petarde tehnologice. De la Tom Jones la James Hetfield și de la Beth Heart la Myles Kennedy. Vor intra în studio și vor înregistra zeci de variante pentru fiecare piesă. Voci reale, cu emoție, trecând prin diverse stări, modificând liniile vocale etc.

Alin Dincă

Citeste in continuare

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv20 de minute ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Devalizare de proporții prin vânzarea ilegala a peste 15 ha de teren/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (III)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv20 de minute ago

Brinzi Bogdan Florin , „bunul samaritean” care doreste schimbarea Orașului Comarnic/Conflict de interese si pacalirea bisericii si a enoriasilor

Brinzi Bogdan Florin  este un „bun samaritean” care timp de trei ani de zile, in calitate de consilier local, s-a...

Exclusiv20 de minute ago

Prahova, paradisul ilegalitatilor: spălare de bani, tranzacții fictive, intabulari ilegale, tunuri imobiliare, dosare penale blocate in sertar (I).

Intabularile ilegale din dosarul Fermei Dacilor și din escrocheria White Tower  au scos la iveala o practica generalizata in tot...

Exclusiv21 de minute ago

FSANP: „Răspundem înzecit la atac și sfidare. Dacă o considerați amenințare, luați-o ca atare!?/”Stați departe de abuzuri”

„FSANP s-a reîntregit. Sindicatele din Penitenciarele: Botoșani, Târgșor și Ploiești au făcut posibilă reîntregirea uneia dintre cele mai vizibilei și...

Exclusiv23 de ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv23 de ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusiv2 zile ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv4 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv4 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv5 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv5 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv5 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv5 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv