Actualitate
Dacă A.N.I. a ajuns o COCINĂ, aveți idee în ce hal e S.R.I.-ul?

În anii `90, în Academia Națională de Informații se dădea în fiecare săptămână câte un film, de regulă extrem de prost, pentru delectarea studenților care nu-și permiteau, de săraci ce erau, să iasă în oraș nici miercurea, în singura zi de învoire. Și erau mulți săraci, pe-atunci, proști aproape deloc. Cu greu se strecura un redus mintal, poate doar dacă era beizadea de secu, și era ajutat să fenteze nenumăratele teste și examene care se dădeau la admitere, de primăvara până toamna.
De aceea, din cauza audienței reduse la acele filme destul de stupide, în scurt timp n-a mai rulat nimic.
Dacă, totuși, am fi fost adunați pe-atunci cu forța, în acea sală comunistă, și ni s-ar fi pus un film horror, cu ACADEMIA NOASTRĂ peste 20 de ani, degenerată dintr-un spațiu sacru, al românismului, dintr-o școală cu profesori și studenți de elită într-o cocină bântuită de generali – Izmană și de politruci porci, în căutare de titluri, diplome și calificări care să le sporească impostura, n-am fi crezut o iotă și-am fi zis, la unison, că e doar încă un film prost.
Sunt convins că nici măcar Florian Coldea n-ar fi crezut că acele grozăvii vor deveni realitate, și că el însuși va ajunge să rupă gardurile, contribuind decisiv, alături de Timofte, Maior și chiar de Hellvig, la porcirea Academiei, de dragul de a câștiga susținerea și bunăvoința politrucilor porci și avizi de diplome.
Peste 99 la sută dintre români n-au cum să ajungă vreodată într-o unitate SRI. Dar își pot face niște calcule logice. Dacă din Academie au fost expulzate sacralitatea și românismul, ca să se facă loc porcilor, e posibil ca procentajul (mic, mediu sau mare, n-aveți de unde ști) de ofițeri patrioți din unitățile SRI să fi rămas intact? Din moment ce politrucii porci au copii, neveste, amante și nepoți pentru care ”e fiță” să lucrezi în SRI, cum să le faci loc – chiar Coldea, Timofte, Maior sau Hellvig să fii – fără să amputezi latura ”romantică” a sistemului?
Dacă ofițerii SRI tineri se formează azi într-o cocină în care până de curând Gabriel Oprea era conducător de doctorat și superviza lucrări plagiate, pe bandă rulantă, cam ce culoare credeți că au izvoarele acestea repezi și tinere, cu care se ”împrospătează” azi SRI-ul? Dacă nu-s maron, ele se aclimatizează după primele săptămâni de contact cu sistemul, credeți-mă. E o transformare aproape spontană și inconștientă, care asigură întâi supraviețuirea și-apoi propășirea, înăuntru, adică accesul la funcții și salarii imense. Inadaptații rămân zeci de ani cu solde de polițiști locali. Atât merită, așa le trebuie!
Știu că unii vor spune că Academia e împărțită în două: într-o parte academică, în care s-au baricadat ”academicienii”, și într-o parte porcită, în care dansează porcii pe și pe sub mese, mai ceva ca în Bamboo. Fals. Sunt toți o apă și-un pământ, fiindcă în toți acești ani în care Academia a fost desacralizată și s-a expulzat românismul din ea, absolut niciun ”academician” nu le-a zis celorlați ”ho, bă, ajunge, ați înnebunit de tot ?!” Ați auzit de vreo demisie, de vreo dezertare din craterele de cașcaval fin? Nu. Atunci, rogu-vă, nu mai inventați false dihotomii, nici măcar de dragul diversității.
În acei ani, dinainte de 2000, l-am avut coleg și pe Daniel Dragomir, care intrase fără admitere, fiind olimpic internațional. Pe-atunci avea combinații doar cu filosofia, credeți-mă, și dacă ar fi găsit în Academie cinci la sută din cocina de azi, cu certitudine n-ar fi rămas în ea nicio secundă.
Repet: dacă vreți să știți ce oameni sunt azi majoritari în unitățile SRI, și mai ales cum decurg și pe ce criterii se operează promovările, urmăriți știrile despre Academie.
Tocmai am aflat, cu toții, că fostul ministru Eugen Teodorovici a primit și el o diplomă de absolvent, fără să fi fost prezent la nicio oră de curs. Cum a fost posibil? Simplu! Din dorința virginalei conduceri a Serviciului de a câștiga susținerea și bunăvoința masculilor alfa, dar porci, din politichia contemporană.
Știu, Teodorovici nu e ofițer SRI. Nu e. Dar niciunul dintre voi nu vreți să știți câți fii, fiice, nepoți, neveste și amante angajează chiar azi astfel de porci, pe ușa din dos, în SRI, cu sprijinul direct al virginalei conduceri de ieri și de azi, pe locurile din care se duc, unul câte unul, absolvenții din anii `90 ai Academiei pe rit vechi, care au înțeles total greșit că SRI-ul se ocupă cu România, și nu cu propășirea porcilor, și a sateliților lor.
Mai ales în provincie, Familiile cu sânge albastru închid cercul în extrem de permeabilul SRI, în timp ce Hellvig decretează afon, doct și aerian că, gata, SRI-ul s-a despărțit de Securitate. Nu vă credem, domnule Director, până nu aboliți măcar știrile despre Academie, așa cum au fost abolite meritocrația, decența și românismul, cel puțin în unele unități SRI.
Dacă trăiți, ca mine, într-un oraș de provincie, uitați-vă la lucrurile de preț pentru România, din jurul vostru, și întrebați-vă ce face SRI-ul pentru a le proteja. Eu, la Târgu Jiu, mă uit la Ansamblul Brâncuși, abandonat în BEZNĂ, la propriu, și ajuns la stadiul de semi-ruină, dar târât într-un nou dosar dement de candidatură pentru Lista UNESCO, ca să ne alegem cu un nou refuz din partea forului mondial, chiar în 2018, de Centenarul Marii Uniri. Și văd SRI-ul extrem de absent, exact din motivele enumerate mai sus. (Narcis DAJU – http://www.gorjnews.ro ).
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 5 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Ancheteacum 5 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu