Connect with us

Actualitate

“ELITISTUL” LUCIAN ONEA S-A NENOROCIT/ Daca esti amator si accepti sa mergi pe mana unuia ca “Zdreanta”, mai bine te lasi de meserie! Pentru ca risti sa ajungi in penal cat ai clipi

Publicat

pe

Seful DNA Ploiesti Lucian Onea face ancheta sa-si acopere gafa de a fi trimis in judecata un deputat si un presedinte de Consiliu judetean pe baza unui memory-stick, care nu exista fizic la dosar. Completul de 5 al ICCJ condus de Iulian Dragomir a cerut ca pana in 9 octombrie parchetul sa aduca stick-ul. Panica cat casa! Proprietara stick-ului a declarat ca procurorul Negulescu i l-a restituit in 2014 pentru ca nu era decat muzica pe el (Documente).

Cam asa se poate sintetiza nenorocirea care s-a abatut asupra “unitatii de elita” DNA Ploiesti dupa ce Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti, condus de judecatorul Ilie Iulian Dragomir (foto 1) a solicitat parchetului sa prezinte pana la termenul din 9 octombrie 2017 memory-stick-ul care reprezinta “regina probelor” din dosarul prin care acesta i-a trimit in judecata pe fostul deputat Vlad Cosma si pe tatal acestuia, Mircea Cosma, fost presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Prin Incheierea din 11 septembrie 2017 (vezi facsimil 1) Completul de 5 al ICCJ a dispus: “Admite cererea formulata de apelantul intimat Cosma Vlad Alexandru privind emiterea unei adrese catre Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova in vederea inaintarii memory-stick-ului tip Kingston, ridicat la perchezitia efectuata la domiciliul martorei Stroe Cecilia Cristina in dosarul penal nr. 465/P/2013”.

Dispozitia ICCJ l-a panicat pe procurorul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto 2), cel care alaturi de nasa sa procuroarea Giluela Deaconu, au semnat Rechizitoriul 183/P/2013 din 10 aprilie 2014 al DNA Ploiesti prin care i-a trimis in judecata pe omul de afaceri Razvan Alexe, fostul deputat Vlad Cosma, fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma si altii pentru presupuse fapte de coruptie.

In Rechizitoriul emis, Lucian Onea si-a bazat intreaga acuzare pe actele de urmarire penala facute inaintea sa de procurorul de caz initial vestitul Mircea Negulescu, zis “Zdreanta”, individ care si-a facut o fixatie din a distruge familia Cozma pentru a intra in gratiile Andreei Cozma (fiica lui Mircea Cozma) careia i-a fabricat dosare penale pentru a o determina sa intretina relatii intime cu el.

Mai precis, Lucian Onea si-a bazat intreaga acuzare pe o serie de documente scanate (in forma electronica, deci nu originale olografe) gasite pe un memory stick marca Kinsgston, care ar fi reprezentat “intelegerile infractionale”.

La paginile 27-28 din Rechizitoriu – (vezi facsimil 2) s-a mentionat despre unica proba a acestor “intelegeri infractionale” faptul ca: Aceste intelegeri au fost materializate in forma scrisa (pentru a deveni explicite participantilor la discutii) de catre inculpatul Alexe Razvan, dar si de catre martora Stroe Cecilia Crisitna, persoana de incredere a celui din urma… inscrisurile ce consfinteau intelegerile incheiate intre reprezentantii societatilor mentionate si inculpatul Alexe Razvan, care alaturi de coinculpatul Cosma Vlad Alexandru isi trafica influenta in favoarea lor, au fost pastrate de martora Stroe Cecilia Cristina prin metoda scanarii si introduse in memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta sa (intr-un alt dosar de urmarire penala intrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in care Stroe Cecilia a avut calitatea de inculpata).”

Dupa alungarea procurorului Mircea Negulescu din DNA, martorii constransi au acuzat ca li s-au smuls declaratii sub amenintarea cu arestul

Din nefericire insa – dovada ca procurorul Lucian Onea si ruda sa prin alianta procuroarea Giluela Deaconu au facut acuzatii lipsite de suportul probatoriu invocat de ei in rechizitoriu – este ca memory-stick-ul nu se regaseste fizic la dosar, desi apare intr-o plansa foto si in procesul verbal de la perchezitie.

Si mai grav, fostul deputat Vlad Cosma a depus judecatorilor ICCJ la termenul din 11 septembrie 2017 o inregistrare audio din care reiesea ca martora Stroe Cecilia a recunoscut ca procurorul Mircea Negulescu i-a dat in 2014 stick-ul respectiv inapoi, dupa perchezitie, pentru ca “nu avea decat muzica pe el” si ca asa-zisele documente scanate care reprezentau “intelegerile infractionale” au fost plantate in dosar de Negulescu.

Cu privire la martora Cecilia Stroe, precizam ca aceasta a dat doua declaratii recente – in datele de 15 mai 2017 si 31 mai 2017 – in dosarul 427/P/2014 al PCA Ploiesti, in care a acuzat ca nu recunoaste declaratiile anterioare date in fata procurorului Mircea Negulescu, intrucat aceste declaratii i-au fost smulse sub constrangere in timp ce se afla in arest la domiciliu, sub presiunea ca daca nu va semna se va intoarce din nou in arest.

Lucian Onea face anchete incompatibile cu situatia sa

Revenind la cererea Completului de 5 judecatori a ICCJ, care a dispus ca parchetul sa prezinte memory-sitck-ul Kingston, care reprezinta “regina probelor” (adica unica proba a asa-zisului trafic de influenta imputat lui Vlad Cosma si Mircea Cosma), precizam ca dispozitia instantei de apel i-a panicat pe procurorii DNA Ploiesti.

Desi a semnat rechizitoriu in care pomenea de stick si i-a trimis in judecata pe acuzati, si s-a desesizat de caz prin emiterea rechizitoriului, seful DNA Ploiesti Lucian Onea s-a apucat sa cerceteze imprejurarile legate de memory-stick, in lipsa caruia tot dosarul in care s-au dat condamnari grele cu inchisoarea la fond, sare in aer.

Avem banuiala ca procurorul Lucian Onea incearca sa se scoata deschizand un dosar penal fostului sau subaltern Mircea Negulescu. Sau ca incearca sa preconstituie alte probe care sa tina loc stick-ului fabricat. Este evident ca ancheta demarata in tromba a fost generata de solicitarea judecatorilor ICCJ, care au sesizat faptul ca de la dosar lipseste principala (unica) proba a acuzarii.

Numai ca Lucian Onea apare in opinia noastra incompatibil sa faca o asemenea ancheta, in conditiile in care el este cel care a emis rechizitoriul, si-a bazat acuzarea pe asa-zisele “intelegeri infractionale” de pe stick-ul care nu exista fizic la dosar. Practic, Onea apare mai vinovat decat Negulescu in privinta stick-ului, pentru ca el l-a girat prin rechizitoriu fara sa verifice ca proba mentionata de el nu exista fizic la dosar.

Avem informatii certe ca imediat dupa Incheierea ICCJ din 11 septembrie 2017, procurorul Lucian Onea, personal, i-a chemat la audieri, la sediul DNA Ploiesti, in legatura cu stick-ul, pe urmatorii:

Vlad Cosma, in data de 22 septembrie 2017;

Andreea Cosma, in data de 26 septembrie 2017;

Razvan Alexe si Cecilia Stoe, in data de 29 septembrie 2017;

Lumeajustitiei.ro sesizeaza Inspectia Judiciara cu privire la acest caz pe care noi il consideram unul de incompatibilitate, intrucat avem convingerea ca Lucian Onea trebuia sa se abtina de la o atare ancheta, el fiind deocamdata intr-o grava culpa cat timp memory-stick-ul pomenit de el in rechizitoriu nu se afla fizic la dosar.(www.luju.ro ).

 

Actualitate

Războiul lansat anul trecut de Rusia are efecte serioase și asupra comunităților de etnici români

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina MAE e solicitat oficial să spună cîți etnici români au murit ori au fost răniți. Deputatul AUR Dan Tănasă a adresat, astfel, o interpelare către ministrul de Externe, Luminița Odobescu.

”În nordul Bucovinei şi Transcarpatia, aproape 400.000 de etnici români simt efectele unui război care se duce la peste 1.000 de kilometri depărtare. Și în Cernăuți, alarmele antiaeriene au sunat de mai multe ori pe zi, iar oamenii devin din ce în ce mai panicați, mai ales că foarte mulți au ajuns în orașul de lângă granița cu România ca refugiați. Războiul lansat anul trecut de Rusia are efecte serioase și asupra comunităților de etnici români zona Bugeacului” afirmă deputatul.
Tănasă vrea să știe, în consecință, dacă România are o statistică privind numărul de etnici români din Ucraina care au fost răniți, capturați sau au pierit în război și care este suportul oferit de către statul român pentru etnicii români din Ucraina în contextul războiului.

Citeste in continuare

Actualitate

Când și unde este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Publicat

pe

Într-un mediu supus provocărilor climatice și umidității constante, protejarea structurilor împotriva infiltrării apei devine esențială pentru menținerea durabilității și integrității acestora. Aici intervin hidroizolațiile lichide, tehnologii inovatoare care au captat atenția industriei construcțiilor datorită eficacității lor remarcabile în prevenirea problemelor cauzate de umezeală.

De la acoperișuri și terase, până la fundații și instalații industriale, aceste soluții impermeabile au transformat modul în care ne raportăm la protecția împotriva apei. Află din rândurile de mai jos când și unde este recomandat să le folosești!

Ce sunt hidroizolațiile lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt materiale de acoperire utilizate pentru a crea o barieră impermeabilă pe suprafețele construcțiilor sau structurilor, împiedicând infiltrarea apei și protejând astfel împotriva deteriorării cauzate de umezeală. Acestea sunt denumite „lichide” deoarece se aplică sub formă de lichid și se transformă ulterior într-o membrană continuă și etanșă. Acestea sunt compuse adesea din polimeri modificați, precum poliuretanul sau bitumul modificat, care oferă o rezistență excelentă la apă și umiditate.

Caracteristicile hidroizolațiilor lichide sunt impresionante:

  • au capacitatea de a se lipi de aproape orice tip de suprafață, indiferent dacă este vorba de metal, beton, lemn sau plastic;
  • le aplici cu ușurință, fie prin pulverizare, vopsire sau cu ajutorul unei spatule;
  • le poți aplica în straturi succesive pentru a obține grosimea dorită;
  • previn apariția mucegaiului și a altor probleme asociate cu umezeala.

Alege-o și obține protecție optimă împotriva infiltrărilor de apă cu hidroizolația lichidă de la Mathaus!

Când este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt o soluție excelentă într-o varietate de situații de construcție. În cazul clădirilor noi, le poți utiliza pentru a asigura protecția împotriva infiltrărilor de apă încă din stadiul inițial al construcției, pentru a preveni apariția problemelor de umiditate și deteriorarea structurii clădirii.

De asemenea, hidroizolațiile lichide pot fi de mare ajutor în cazul clădirilor vechi, fiind utile pentru a remedia problemele de umiditate deja existente. Le poți aplica atât pentru protecția exteriorului, cât și a interiorului clădirii, contribuind la menținerea unui mediu sănătos și confortabil în interior.

Tipul de construcție care poate beneficia cel mai mult de hidroizolații lichide este cel al clădirilor cu fundații în zone cu nivel ridicat al apei subterane sau în zone cu umiditate ridicată. Acestea pot preveni infiltrarea apei în structură și pot asigura o protecție eficientă împotriva umidității.

Unde este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt extrem de eficiente în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau pivnițele. În astfel de zone, unde nivelul de umiditate poate fi constant ridicat, hidroizolațiile lichide oferă o barieră impermeabilă și durabilă împotriva apei. Astfel, se previne deteriorarea structurii și se asigură un mediu curat și igienic.

Balcoanele, terasele și acoperișurile sunt cele mai expuse zone la variațiile de temperatură și la precipitații. Hidroizolațiile lichide pot fi o soluție excelentă pentru a preveni deteriorarea acestora. Ele oferă o protecție eficientă împotriva pătrunderii apei și a altor elemente nocive, precum radiațiile UV sau schimbările de temperatură. Astfel, se prelungește durata de viață a acestor suprafețe și se minimizează nevoia de reparații și întreținere constantă.

În zonele cu trafic pietonal intens, cum ar fi coridoarele sau scările exterioare, hidroizolațiile lichide pot îmbunătăți rezistența la uzură și pot prelungi durata de viață a suprafețelor. Acestea oferă o protecție eficientă împotriva frecării și abraziunii cauzate de traficul intens.

În cazul clădirilor vechi, care pot avea probleme de etanșeitate datorită vechimii sau a calității materialelor folosite inițial, hidroizolațiile lichide pot fi o soluție eficientă pentru a preveni eventualele infiltrări de apă. Acestea pot reface bariera de protecție a structurii și pot preveni deteriorarea cauzată de apă. Astfel, hidroizolațiile lichide pot contribui la conservarea și întreținerea clădirilor vechi, protejându-le de efectele negative ale umidității și infiltrărilor de apă.

Sfaturi practice și recomandări în utilizarea hidroizolațiilor lichide

Iată câteva sfaturi practice și recomandări în utilizarea hidroizolațiilor lichide:

  1. Alege tipul de hidroizolație lichidă potrivit pentru cerințele specifice ale proiectului tău. Există o varietate de produse pe piață, fiecare având proprietăți și caracteristici diferite. Este important să ții cont de factori precum tipul de suprafață care trebuie hidroizolat, condițiile de mediu, precum și durabilitatea și rezistența dorită.
  2. Înainte de aplicarea hidroizolației lichide, este esențială o pregătire corespunzătoare a suprafeței. Aceasta trebuie să fie curată, uscată și netedă pentru a asigura o aderență bună a produsului. Trebuie să repari orice crăpături sau găuri, dar să îndepărtezi și eventualele pete de ulei sau grăsime.
  3. Aplică hidroizolația lichidă respectând instrucțiunile producătorului. De obicei, este necesară aplicarea a două sau trei straturi, cu timp de uscare între ele. Este important să asiguri o acoperire completă a suprafeței pentru a evita apariția punctelor slabe sau zonelor neprotejate.
  4. După aplicarea hidroizolației lichide, este recomandat să o verifici periodic pentru a evalua starea acesteia și a asigura o protecție eficientă pe termen lung. Trebuie să remediezi eventualele deteriorări sau probleme cât mai curând posibil pentru a preveni daune mai mari.

Deși hidroizolațiile lichide sunt deosebit de utile în protejarea diferitelor structuri împotriva apei, este esențial să le aplici în mod corect și în situațiile potrivite. Folosește informațiile din acest articol pentru a face alegerea potrivită și a-ți proteja investiția pe termen lung!

Citeste in continuare

Actualitate

PREVENIM CRIMINALITATEA CU BANI DIN VALORIFICAREA BUNURILOR CONFISCATE

Publicat

pe

De

Ministerul Justiției, condus de ministra liberală Alina Gorghiu – prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și în colaborare cu mediul asociativ de specialitate – va derula în următoarele luni o campanie de prevenire a criminalității, de protecție a victimelor și de educație juridică. Proiectul are o finanțare inițială de aproape 1,3 milioane lei, sumă ce va fi suplimentată din valorificarea bunurilor confiscate din procedurile judiciare penale.
Campania constă în asistență și protecție a victimelor infracțiunilor (inclusiv în situații de urgență), măsuri de prevenire a criminalității și cursuri de educație juridică. Beneficiarii principali sunt victime ale infracțiunilor, persoane aflate în situații de risc sau de vulnerabilitate la criminalitate și copii cu vârsta între 10-17 ani din zone expuse infracționalității.
Prin această campanie, produsele provenite din fărădelegi sunt reutilizate într-un scopuri benefice societății, precum înlăturarea efectelor negative ale criminalității asupra victimelor și prevenirea infracționalității în rândul celor foarte tineri.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P

Sindicatele reprezentative și-au dat mâna și atacă pe toate fronturile. Sistemul penitenciar zguduit din temelii!  Polițiștii din penitenciarele Târgșor...

Exclusiv2 zile ago

Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău

Ce tupeu are celebrul Pescobar! Taverna Racilor, închisă după ce a ”plouat” cu amenzi. Pe toate le-a ignorat, iar acum...

Exclusiv2 zile ago

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman...

Exclusiv3 zile ago

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale?

Va este cunoscut subiectul ascunderii HG 1086/2004 ( emisa de guvernul Nastase, nesecreta, nepublicata), de catre MAI, politistilor si jandarmilor...

Exclusiv4 zile ago

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Exclusiv4 zile ago

Imediat după moartea Sharei, polițiștii din Dumbrava Roșie, intenționat sau nu, au compromis grav ancheta

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat duminică seară, că a trimis Corpul de Control la IPJ Neamț. Corpul de...

Exclusiv4 zile ago

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor?

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

Exclusiv4 zile ago

A patra federație din sistemul penitenciar intră in joc și toate cele 4 federații din sistemul penitenciar sunt de azi in actiune/proteste

Oamenii simpli ,care nu respectă legile, sunt trași la răspundere și plătesc pentru asta, guvernanții care nu iși respectă propriile...

Exclusiv6 zile ago

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala

La IPJ Prahova lucrurile s-au cam imputit si politistii corupti care au sustinut o grupare de criminalitate economico-financiara organizata ar fi trebuit s-o...

Exclusiv6 zile ago

Directorul medical din cadrul Penitenciarului Spital Rahova a schimbat halatul medical cu cel de abuzator

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Exclusivo săptămână ago

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusivo săptămână ago

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare”

Ploieștiul sub mandatul PSD-istului Andrei Volosevici a devenit un oras problema ce figurează la multe capitole pe ultimele locuri în...

Exclusivo săptămână ago

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)!

Termen nou, 21.09.2023. Amanarea asta nesfarsita a judecatii exceptiei OUG 59/2017 este o situatie nemaivazuta vreodata in istoria CCR si...

Exclusivo săptămână ago

Cum rămâne cu ,,nu încercăm să îl absolvim de rigorile legii”? Și cu ,,nu încercăm să îl ferim de răspunderea pentru faptele sale”?

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusivo săptămână ago

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română/”-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”

V-ați întreba cine sunt cei din fotografie și ce legătură există între ei. Păi, cel tinerel este Robert Popa îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!