Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Cum sunt furați polițiștii la salariu

Incisiv

Publicat

pe

Nu de puţine ori salariile, cât şi fluturaşul de salariu au fost un mister pentru poliţişti. Dacă în momentul de faţă există “Cele 7 minuni ale lumii”, e bine, a 8 a minune o reprezintă salariul poliţiştilor.

Începând cu data de 14 septembrie când poliţiştii au primit salariul aferent lunii august, aceştia au observat anumite modificări în ceea ce priveşte configuraţia fluturaşului de salariu şi anume sintagma SALARIU FUNCŢIEI DE BAZA e înlocuită cu SALARIU DE FUNCŢIE+GRAD+GRADAŢIE, iar valoarea salariului de funcţie, a gradatiei şi a gradului sunt mai mari.. Daca adunam cele 3 elemente de luna aceasta :salariu de functie, grad si gradatie  ne da valoarea sintagmei SALARIU DE FUNCTIE+GRAD+GRADATIE.

Daca efectuam aceeasi operatiune luna trecuta si adunam salariu de functie,grad si gradatie ne dadea o valoare cu mult mai mica decat sintgma SALARIU FUNCTIEI DE BAZA care aparea pe fluturasul de salariu.

Acest mister a fost elucidat intr-unul din comunicatele noastre anterioare in care precizam ca in luna decembrie 2015 politistii au beneficiat de o majorare de 10%  la salariu de functiei de baza prin Legea nr. 293/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015.

Prin intrarea în vigoare a legii nr. 153/2017  privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,a dispărut din corpul legii sintagma „Salariu funcţiei de baza”, iar conform noilor prevederi din  Legea 153/2017, Anexă 6, secţiunea a 2 a, articolul 4 :

(1) Poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la salariu lunar.

(2) Salariul lunar se compune din salariul de funcţie, salariul gradului profesional deţinut, gradaţii şi, după caz, salariul de comandă, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.

Dacă pe vechea prevedere din Legea 284/2010 aveam salariul funcţiei de baza compus din salariu de functie, grad şi gradaţie, iar prin majorarea din decembrie 2015 salariul funcţiei de baza a crescut cu 10%, logic că şi elementele componente ale acestuia respectiv salariu de funcţie ,gradul şi gradatia trebuiau să crească cu 10%.

Se pare că iluştrii noştri manageri de la structurile financiare s-au folosit de “reguli matematice superioare” pe care noi cei de rând nu le cunoaştem şi nici nu le înţelegem şi cu siguranţă acele reguli aritmetice ar spune că sunt tot cu „S” unde noi nu avem acces, aşa cum sunt majoritatea actelor normative referitoare la salarizarea poliţiştilor.

Cu siguranţă mulţi poliţişti se vor întreba cu ce erau afectaţi dacă ei beneficiau de această majorare dar nu era inclusă în salariu de funcţie.Ei bine, începând cu luna aprilie 2017 că urmare a efectelor art. 4 alin 2 din OUG 9/2017 toate sporurile şi indemnizaţiile pe baza de pontaj(sporul de noapte,sporul de condiţii grele(antena),sporul de “judiciar”, sporul de conductori câini, cât şi majorarea pentru orele prestate în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale se raportează la salariu de funcţie din fluturaş.

Dacă în salariu de funcţie era inclus procentul corespunzător majorării de 10% din decembrie 2015 la dată de 01.04.2017, atunci toate aceste sporuri pe baza de pontaj aveau o valoare mult mai mare.

Ce mai e de precizat ,e faptul că mulţi politisti s-au trezit cu salarii mult mai mici cu sume cuprinse între 50-200 lei asta datorită faptului că în luna februarie o dată cu întrearea în vigoare a HG 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut  pe ţară garantat în plata, anumite salarii de funcţie au crescut artificial la valoarea de 1450 lei.Acum, prin introducerea acestui procent din majorarea salarială de 10% din decembrie 2015, acele salarii de funcţie au stagnat., iar acea majorare a dispărut.

Organizaţia noastră a sesizat structurile financiare din cadrul  Inspectoratelor Generale, cât şi  Direcţia Generală Financiară din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, făcând observaţii pentru această eroare comisă şi am solicitat de asemenea recalcularea tuturor sporurilor pe baza de pontaj începând cu dată de 01.04.2017 o dată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 9/2017 care reglementează raportarea sporurilor pe bază de pontaj la salariu de funcţie.

Mulţumim tuturor poliţiştilor care ne-au sesizat cu privire la neregulile apărute pe flututrasul de salariu şi nu uitaţi că o informare corectă şi temeinică vă ajută să înţelegeţi orice modificare survenită în configuraţia elementelor salariale.

Viitorul ne apartine !

Marius Iconaru, Secretar General  Sindicatul Politistilor “Europol”

P.S. Elementele cu “+” de pe fluturasul de salariu indică  faptul că anterior lunii august trebuiau sa aibă o valoare mai mare.

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/Ziarul Incisiv de Prahova sesizează Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Ploiești cu privire la utilizarea ilegală a autospecialelor de la Poliția Locală Ploiesti de către Adrian Vaida

Incisiv

Publicat

pe

De

Tot mai mulți cetățeni din municipiul Ploiești ne-au informat că actualul șef al poliței Locale Ploiești, Adrian Vaida, utilizează autospecialele poliției locale în inters personal. Adică, în loc să facă muncă de patrulare, ordine publică, polițiștii locali fac pe „taximetriștii personali” ai lui Vaida Adrian, plimbându-l pe acesta oriunde are nevoie… pe banii noștrii (proveniți din taxele și impozitele locale), ai cetățenilor municpiului Ploiești.

Cum puteți susține public, o astfel de persoană (Vaida Adrian) într-o funcție de conducere, domnule primar Adrian Dobre? (Cerasela N.).

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

MFC Ploiești – Naționala Artiștilor, sâmbătă, ora 19.00!

Incisiv

Publicat

pe

De

Deținătoarea trofeului Cupei Ligii de Minifotbal din Prahova, ediția 2018, MFC Ploiești se va reuni în vederea pregătirii noului sezon al Ligii A de Minifotbal,  sâmbătă, 21 iulie 2018, de la ora 19.00, pe terenul Academiei de Minifotbal Strejnic, cu ocazia unui meci amical împotriva Campioanei Mondiale la fotbal – Naționala Artiștilor, selecționata antrenata de ploieșteanul Daniel Chirita!

Partida va fi arbitrată de frații Piciu, Gabriel și Laurentiu acceptând fără a sta prea mult pe gânduri propunerea venită din partea lui Gabriel Georgescu. Alegerea făcută de acesta vine în urma prestației bune pe care au avut-o cei doi frați la Sibiu, atat în cadrul Cupei României, fiind remarcați și apreciați chiar de președintele Federației Romane de Minifotbal, Ioan Onicas, cât și la nivel local , acolo unde cei doi arbitrii sunt în topul celor mai apreciați cavaleri ai fluierului  !

Pentru MFC Ploiești ar fi al doilea amical de gală , după ce, înaintea sezonului 2017-2018, la București, pe terenul BSP Arena, băieții antrenați de Gabriel Georgescu au întâlnit echipa Pronostic Sportiv, ce îi avea în lot pe uefantasticii Petre Marin, Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Stelian Stancu, Gigel Coman, Mirel Radoi și alte nume cunoscute din fotbalul romanesc.

Pentru Naționala Artiștilor vor evolua împotriva MFC-ului : Ghedi Kamara, Danut Lupu , Daniel Chirita, Alexandru Chirita și alți jucatori surpriza pe care organizatorii nu au vrut sa ii divulge !

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/ IN PLIN SCANDAL, “OMUL” PRIMARULUI PNL UTILIZEAZA MASINILE POLITIEI LOCALE IN INTERES PERSONAL/ADRIAN VAIDA VINE SI PLEACA DE LA SERVICIU PE BANII CONTRIBUABILILOR

Incisiv

Publicat

pe

De

Tocmai cand primarul Adrian Dobre si-a facut tinte din sefii de Servicii si Birouri din Politia Locala Ploiesti, hartuiti de Adrian Vaida, directorul interimar al Politiei Locale Ploiesti foloseste de cca 2 saptamani autoturismele din dotarea Politiei Locale Ploiesti în interes personal.

Astfel, autoturismele din dotarea Politiei Locale-serviciul Ordine Publica – sunt folosite de “omul” primarului Adrian Dobre pentru a fi adus la serviciu în fiecare dimineatã si dus acasã.  Acesta locuieste in zona Nord, pe langa Spitalul Judean Ploiesti, in acelasi bloc cu hartuita sa sexual, într-o zonã mai izolatã unde în mod normal autoturismele Politiei Locale Ploiesti  nu au ce sã caute. Si Dobre se plange de ineficienta serviciilor care isi fac treaba si inchide ochii la utilizarea banilor publici in mod fraudulos. Alti sefi de institutii au fost destituiti IMEDIAT pentru aceste abuzuri, dar asta s-a petrecut in administratii adevarate, cu primari adevarati. Nu este prima data cand Adrian Dobre demonstreaza ca nu ii pasa de banul public, mai mult….isi bate joc de el! (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate8 ore ago

EXCLUSIV/Ziarul Incisiv de Prahova sesizează Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Ploiești cu privire la utilizarea ilegală a autospecialelor de la Poliția Locală Ploiesti de către Adrian Vaida

Tot mai mulți cetățeni din municipiul Ploiești ne-au informat că actualul șef al poliței Locale Ploiești, Adrian Vaida, utilizează autospecialele...

Actualitate13 ore ago

MFC Ploiești – Naționala Artiștilor, sâmbătă, ora 19.00!

Deținătoarea trofeului Cupei Ligii de Minifotbal din Prahova, ediția 2018, MFC Ploiești se va reuni în vederea pregătirii noului sezon...

Actualitate14 ore ago

EXCLUSIV/ IN PLIN SCANDAL, “OMUL” PRIMARULUI PNL UTILIZEAZA MASINILE POLITIEI LOCALE IN INTERES PERSONAL/ADRIAN VAIDA VINE SI PLEACA DE LA SERVICIU PE BANII CONTRIBUABILILOR

Tocmai cand primarul Adrian Dobre si-a facut tinte din sefii de Servicii si Birouri din Politia Locala Ploiesti, hartuiti de...

Actualitate14 ore ago

EXPLOZIV/”Culoar” la frontiera/Ponta si Oprea, protocol secret cu Patriarhul!

Iata ca in timp ce ramasitele binomului si-o iau tot mai vartos cu ranga in dinti din toate pozitiile, nu...

Actualitate14 ore ago

EXCLUSIV/PROPAGANDA „DIAMANTINĂ” NU ARE SUPORT ÎN DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE NR.794/2016!

Credem că v-ați convins cu toții, ieri, după apariția lui Păscuț la știrile postului România TV că sindicatul „Diamantul” nu...

Actualitate14 ore ago

EXPLOZIV/ACTUALITATEA PRAHOVEANA SI PH-ONLINE CONFIRMA DEZVALUIRILE ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA

In Actualitatea Prahoveana, sub semnatura jurnalistului Sebastian IGNAT, am descoperit  un articol foarte bun, bine documentat: “De ce tine neaparata...

Actualitate14 ore ago

EXCLUSIV/CAT DE DISPERAT SI PROST SA FII SA DAI INTERVIURI FAKE NEWS LA TELEVIZIUNEA DE CASA? ADRIAN VAIDA SI MINCIUNILE SALE

Intrat in gura majoritatii presei locale pentru actiunile sale dezaxate de la comanda Politiei Locale Ploiesti si/sau pentru actiunile de...

Actualitate14 ore ago

Coabitare în secret

Atât instituția prezidențială, cât și Guvernul dau dovadă de o transparență neobișnuită. Curat europeană. S-au întâlnit circa 40 de minute...

Actualitate14 ore ago

”Nazista” de la Cotroceni si revolutia sexuala

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB PRELUARE INPOLITICS.RO: În 2011, un studiu realizat de consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu făcea furori, acesta...

Actualitate14 ore ago

De cand a venit Iohannis, „noul” PNL a facut opozitie la PSD prin servicii si parchete

V-am spus de cateva luni ca Sica Mandolina e praf si a distrus PNL-ul, in interiorul partidului fiind o tensiune...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/PRIMARUL ADRIAN DOBRE INTRE AROGANTA SI O CRASA NECUNOASTERE A LEGII/IN ATENTIA VICEPRIMARULUI CRISTIAN GANEA

Aflam de la colegii din presa prahoveana ca, Adrian Dobre isi continua aberatiile si cu aroganta isi etaleaza crasa necunoastere...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/FERIȚI-VĂ DE „LIDERII DIAMANTINI”! SUNT DUPLICITARI!

Cu o veselie neînchipuită, Păscuț și Nedelcu&co (pensionarul Păscuț conduce SPR „Diamantul” prin intrermediul „marionetei polițiste” Nedelcu Cătălin) postează în...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/”Francezii”, indulciti cu elicoptere!/”Smen” cu contractele de inarmare in sedinta de Guvern!

Iata ca desi totul era pregatit pentru trecerea prin sedinta de guvern de marti, pe repede inainte, a hotararii ministrului...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/”Fac eu acum denunț … public … chemați cetățenii români martori … ei vor spune adevărul: vor sau nu să li se fure gazele moca”

Toată presa vuiește că vine uraganul Karina. Mâine, cu o falcă în cer și una în pământ, în regim de...

Actualitate2 zile ago

WERNER CEL INCET

A trecut peste o luna de cand CSM a avizat propunerea de numire la sefia DIICOT a procurorului Felix Oliver...

Top Articole Incisiv