Connect with us

Actualitate

Denunțul care cutremură lumea politică

Publicat

pe

Gabriel Sandu, un personaj care a făcut parte din echipa politică și guvernamentală a lui Traian Băsescu, aduce câteva noutăți absolute prin consistentul denunț, pe care l-a formulat și l-a depus la Direcția Națională Anticorupție. Pentru prima dată, cel puțin după știința mea, într-un astfel de document sunt atacate teme majore, până acum dezbătute doar de presă și, tot pentru prima dată, poate fi definită și dintr-o altă perspectovă faimoasa expresie ”noi suntem statul”. În același timp, declarația-denunț a lui Gabriel Sandu constituie o provocare majoră pentru Direcția Națională Aticorupție. Un fel de examen mai greu decât toate celelalte până în prezent.

Din motivele pe care le-am expus succint mai sus, denunțul lui Gabriel Sandu a stârnit puterice reacții și a fost ieri dezbătut intens în studiourile de televiziune și pe site-uri. Voi analiza pe rând acele elemente pe care eu le identific drept mai puțin obișnuite.

În primul rând, în premieră, sunt lansate acuzații cât se poate de consistente împotriva unei multinaționale. Și nu a uneia oarecare. Gabriel Sandu atacă Microsoft, un colos IT la nivel mondial și susține că multinaționala a pregătit cu abilitate un întreg complex de crimă organizată pentru ca, în ultimă instanță, prin coruperea unor înalți demnitari, să înșele statul român. Este momentul să deschid o scurtă paranteză. Ziarul Ziua, pe care l-am condus, este prima instituție de presă care a semnalat în urmă cu 12 ani debutul unei mega-escrocherii, prin care Microsoft vindea instituțiilor care compun administrația publică centrală, mai multe licențe pentru computere decât computere existau, la un preț nerezonabil de mare, asigurând totodată și servicii inexistente dar remunerate. Țin minte că reporterii de investigații de la Ziua au avansat chiar și o cifră a fraudei, care se plasa undeva în jurul sumei de 400 de milioane de euro. Din care, până în prezent, DNA nu a descoperit mai nimic. Gabriel Sandu avansează o cifră apropiată de 60 de milioane de euro. Așa o fi. Dar este ridicat doar un colț din covorul, care acoperă murdăria. Acel colț, care reprezintă doar Ministerul Internelor și Adinistrației Publice, unde a fost plasat la vârf Gabriel Sandu și pus în situația de a frauda statul, aparent pentru a aduce bani la partid. Microsoft însă a avut o plajă mult mai largă de acțiune, implicând practic toate ministerele.

Odată încheiată paranteza de mai sus, să mai facem precizarea că, tot pentru prima dată, este devoalat public mecanismul prin care a acționat Microsoft. Această mega-companie, pentru a-și plasa produsele, a creat o uriașă filială în Irlanda. Din simplul motiv al existenței unei legislații mai elastice a taxelor. Apoi, așa cum demonstrează Gabriel Sandu, au fost create niște entități numite LAR-uri (Large Account Reseller), care , aparent, erau mai multe societăți aflate în concurență și care participau la licitații pentru ca numai ele să fie cele care să plaseze licențele Mcrosoft pe piață. Toate însă erau tot creații Microsoft și toate îl aveau la vârf, într-o formă sau alta, pe faimosul Claudiu Florică. Claudiu Florică, în calitate de șef al unei ”cupole naționale”, de tip mafiot, a asigurat și conexiunile cu oamenii politici, cu reprezentanții serviciilor secrete, cu oameni cheie din administrația centrală și cu oameni de afaceri care, toți, au constituit, în opinia lui Gabriel Sandu, un grup criminal organizat cu peste o sută de membri.

Tot Microsoft, printr-un joc pervers al discount-urilor și printr-un mecanism la fel de pervers prin care a pus statul român în situația de a plăti retroactiv – pentru ani de zile în urmă – contavaloarea a zeci de mii de ore de consultanță și servicii, care de fapt nu au fost efectuate, a upgradat în mod semnificativ cuantumul fraudei, căreia i-a căzut victimă România, transformată astfel într-un stat captiv. Din această perspectivă, scandalul declanșat de denunțul lui Gabriel Sandu va reverbera cu certidudine atât în Europa, cât și peste Ocean.

În premieră absolută, sunt acuzați de infracțiuni grave reprezentanți de frunte ai corpului diplomatic, doi ambasadori ai Statelor Unite, precum și ambasadorii Germaniei și Austriei care, exercitând presiuni asupra ministrului de la Interne, și formulând chiar amenințări la adresa acestuia, se fac în viziunea lui Gabriel Sandu vinovați de trafic de influență.

Și aceasta este tot o permieră absolută. Să ne gândim fie și numai la faptul că ambasadorii Satelor Unite la București au susținut constant lupta anticorupție în România, au acordat asistență DNA, întărind constant pozițiile Laurei Codruța Kovesi, pe care au și decorat-o în mai multe rânduri. Să ne mai gândim că ceilalți doi ambasadori europeni reprezintă state, care s-au opus constant includerii României în spațiul Schengen, tot din motive legate de corupție. Corupție pe care, dacă sunt adevărate afirmațiile lui Gabriel Sandu, tot ei au stimulat-o. Mai este necesară precizarea că, pe teritoriul României, se aplică legile României. În consecință, în principiu, dacă se dovedește că aceștia, în conformitate cu legile Românie, au făcut trafic de influență, ei ar trebui să răspundă penal, ca orice cetățean român.

Este pentru prima dată, deasemenea, când într-un denunț penal se fac legături ferme între persoane care compun statul paralel. Sau, cum se exprima Florian Coldea, ”noi suntem statul”. Și aici avem puterea la vârf. Este acuzat președintele României, pentru că ar fi exercitat în mod direct și indirect presiuni asupra lui Gabriel Sandu, pentru ca acesta să încheie contracte și să facă plăți frauduloase, sunt acuzați colaboratori apropiați ai acestuia, în frunte cu prim-ministrul de atunci, Emil Boc. În plină criză economică a României, când se amputau salarii în draci, și era anunțată chiar și tăierea pensiilor, prin mecanismul Microsoft, campaniile electorale ale PDL și ale lui Traian Băsescu erau alimentate cu sume uriașe, provenite din fraudarea statului român. Probabil că, la viteză, au fost alimentate și pormoneele personale ale unora dintre oamenii aflați la putere. Pe lângă Traian Băsescu, sunt nominalizați în acest context Theodor Stolojan și Elena Udrea.

Dar nu puteau lipsi nici din mega-escrocherie și nici din definiția statului paralel reprezentanții serviciilor secrete. În denunț se fac mențiuni asupra rolului jucat de directorul SRI George Maior, precum și de directorul operativ SRI Florian Coldea. Se solicită cercetarea penală pentru grave infracțiuni a generalului Dumitru Zamfir de la SRI precum și a generalului Marcel Opriș, șeful STS.

Un grup de oameni de afaceri, în frunte cu Claudiu Florică, a constituit liantul întregii afaceri, Dorin Cocoș fiind unul dintre oamenii cheie ai mecanismului.

Pentru DNA, provocarea este maximă. Din mai multe motive.

1) Dacă denunțul se confirmă, rezultă că DNA trebuie să asigure recuperarea unui prejudiciu mult mai mare decât cel pe care l-a evaluat în primele dosare Microsoft.

2) Aria celor investigați trebuie lărgită exponențial, ceea ce presupune un consistent volum de muncă.

3)  Pentru prima dată, DNA este pusă în situația de a ancheta  oameni cheie din SRI, împreună cu care a constituit și a asigurat funcționarea ani de zile a faimosului Binom. Doamna Laura Codruța Kovesi este, ca să dau un singur exemplu, pusă în situația de a-i investiga pe George Maior și pe Florian Coldea, personajele împreună cu care a petrecut în faimoasa noapte a alegerilor prezidențiale, în luxoasa vilă a lui Gabriel Oprea.

4) DNA nu mai are încotro și trebuie să facă investigații și asupra fostului președinte al României, Traian Băsescu, acuzat în mod explicit că ar fi pretins și obținut prin afacerea Microsoft, o mită de mai multe de milioane de euro.

5) DNA este pusă în situația de a investiga mai mulți ambasadori importanți din Statele Unite și Europa.

Urmează pentru DNA o provocare extrem de grea, care vine într-un moment în care instituția este extrem de vulnerabilă. Va găsi DNA tăria și puterea de a trece cu bine acest examen? Sau va capota?

Un articol de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

 

Actualitate

Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România: Calitate și Performanță Garantată

Publicat

pe

conveioare romania

SKBS România se afirmă pe piața echipamentelor industriale printr-o diversificată gamă de conveioare și lifturi hidraulice, proiectate pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor de logistică și producție. În acest articol, vom analiza avantajele și caracteristicile acestor echipamente, explicând de ce SKBS România este partenerul de încredere pentru afacerea ta.

De ce să Alegi Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România?

Fiabilitate și Rezistență

Produsele SKBS România sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, fiind fabricate din materiale de înaltă calitate. Aceste echipamente sunt concepute să reziste în condiții de utilizare intensivă, garantând o funcționare pe termen lung fără probleme.

Eficiență Operațională Superioară

Gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România este optimizată pentru performanță maximă. Datorită tehnologiei avansate, aceste echipamente permit manipularea rapidă și eficientă a materialelor, reducând timpul de operare și costurile asociate.

Adaptabilitate și Versatilitate

Indiferent de dimensiunea și tipul materialelor transportate, gama de conveioare și lifturi hidraulice oferită de SKBS România poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărei afaceri. Aceste soluții flexibile maximizează eficiența și productivitatea.

Tipuri de Conveioare Disponibile la SKBS România

Conveioare cu Bandă

Concepute pentru transportul produselor de dimensiuni variate și forme diverse, conveioarele cu bandă oferite de SKBS România asigură o mișcare lină și continuă a materialelor. Acestea sunt ideale pentru diverse aplicații industriale.

Conveioare cu Role

Aceste conveioare sunt perfect adaptate pentru transportul produselor grele sau voluminoase. Sistemele cu role de la SKBS România sunt robuste și eficiente, capabile să manipuleze sarcini mari fără dificultăți.

Conveioare Modulare

Pentru flexibilitate maximă, conveioarele modulare sunt alegerea perfectă. Acestea permit configurarea și extinderea sistemului în funcție de cerințele specifice ale fiecărui proiect. SKBS România oferă conveioare modulare care pot fi integrate cu alte echipamente pentru soluții personalizate.

Lifturi Hidraulice de la SKBS România

Lifturi Scissor (Foarfecă)

Aceste lifturi sunt ideale pentru ridicarea și poziționarea precisă a încărcăturilor. SKBS România oferă lifturi scissor cu capacități variate de ridicare, adaptabile pentru diverse aplicații industriale.

Lifturi cu Platformă

Proiectate pentru ridicarea materialelor la diferite niveluri, lifturile cu platformă sunt echipate cu sisteme de siguranță avansate, asigurând o operare sigură și eficientă.

Lifturi Verticale

Pentru transportul materialelor pe verticală în spații limitate, lifturile verticale sunt soluția ideală. SKBS România oferă lifturi verticale fiabile și eficiente, potrivite pentru depozite și unități de producție.

De ce să Colaborezi cu SKBS România?

Expertiză și Profesionalism

Echipa de specialiști de la SKBS România, cu vastă experiență în domeniu, se angajează să ofere soluții personalizate și suport tehnic de înaltă calitate.

Tehnologie de Vârf

Utilizând tehnologii de ultimă generație, SKBS România asigură performanța și fiabilitatea echipamentelor sale. Investițiile constante în inovație permit companiei să ofere produse de top, adaptate nevoilor pieței.

Servicii Complete

SKBS România oferă nu doar echipamente de calitate, ci și servicii complete de instalare, mentenanță și suport tehnic. Astfel, fiecare client beneficiază de soluții integrate și eficiente.

Concluzie

SKBS România se remarcă prin gama sa variată de conveioare și lifturi hidraulice de înaltă performanță. Cu o combinație de fiabilitate, eficiență și flexibilitate, aceste echipamente sunt alegerea ideală pentru orice afacere care dorește să-și optimizeze operațiunile. Alegând SKBS România, investiți în calitate și profesionalism, asigurând succesul pe termen lung al afacerii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România, vizitați site-ul nostru oficial și descoperiți soluțiile adaptate nevoilor dumneavoastră.

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi o pompă de stropit de calitate? 6 criterii de luat în considerare

Publicat

pe

O pompă de stropit este esențială pentru întreținerea eficientă a grădinii sau culturilor tale, asigurând distribuția uniformă a pesticidelor, fertilizanților sau a apei. Iată care sunt principalele criterii pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a face cea mai bună alegere!

1. Tipul pompei

Pe piață există diferite tipuri de pompe de stropit, iar printre cele mai cunoscute se numără cele cu acțiune manuală și versiunile cu acumulator. Cele dintâi sunt compacte și ușor de transportat, fiind ideale pentru grădini mici și plante de interior. Cu toate acestea, acestea pot necesita un efort fizic semnificativ, ceea ce le face mai puțin potrivite pentru suprafețe mari sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Pe de altă parte, modelele cu acumulator sunt mai puternice și pot acoperi suprafețe mai mari, dar sunt, de asemenea, mai costisitoare și pot necesita întreținere specializată.

2. Capacitatea rezervorului

Acesta influențează cât de mult poate stropi pompa într-o singură încărcare, devenind astfel un factor cheie în funcționarea eficientă a sistemului de irigare. Factorii care influențează alegerea capacității rezervorului includ dimensiunea și tipul grădinii, frecvența de udare necesară și disponibilitatea apei. Dacă ai o grădină mare sau o livadă, vei avea nevoie de o pompă cu un rezervor de capacitate mare.

Un rezervor prea mic poate necesita umpleri frecvente, consumând timp prețios și creând inconveniențe. Alegerea echilibrului dintre capacitate și greutate este o altă considerație importantă. În timp ce un rezervor de capacitate mai mare poate stoca mai multă apă, acesta poate deveni dificil de transportat.

3. Materialul pompei

Plasticul, de exemplu, are avantajul de a fi mai ușor și mai ieftin comparativ cu alte materiale. Cu toate acestea, este puțin durabil decât oțelul inoxidabil sau aliajele de aluminiu. Pe de altă parte, oțelul inoxidabil este cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și uzură. Totuși, aceste versiuni sunt mai grele.

Materialul pompei poate avea, de asemenea, un impact asupra considerațiilor de mediu și de sănătate. Unele materiale pot fi mai ecologice decât altele. De exemplu, o pompă de stropit din plastic este potrivită pentru stropirea plantelor comestibile, în timp ce un model din oțel inoxidabil este adecvat pentru utilizarea de substanțe chimice puternice.

4. Presiunea de lucru

Reprezintă forța cu care apa este împinsă prin furtunul pompei. Acesta este un parametru esențial în funcționarea și performanța pompei, având un impact direct asupra vitezei și distanței la care apa poate fi stropită. Presiunea determină viteza și distanța la care apa poate fi stropită. Pentru aplicații de stropire la distanță mare sau pentru distribuirea apei la înălțimi mai mari, va fi necesară o pompă cu o presiune de lucru mai mare.

Cu toate acestea, presiunea prea mare poate duce la irosirea apei și la deteriorarea plantelor, în timp ce o presiune prea scăzută poate duce la o udare ineficientă. Unele modele permit reglarea presiunii, oferindu-ți astfel mai multă flexibilitate în utilizare. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă în cazul grădinilor cu plante de diferite tipuri și dimensiuni, permițându-ți să ajustezi presiunea în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante.

5. Ușurința în utilizare și ergonomia

Designul ergonomic al unei pompe de stropit este esențial pentru a asigura manevrabilitatea acesteia. O pompă de stropit de înaltă calitate ar trebui să vină cu un manual ce oferă instrucțiuni clare și precise despre montarea, utilizarea corectă și sigură, precum și despre întreținerea și depozitarea acesteia. Funcțiile automate sau semi-automate pot îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorului. Acestea pot include setări prestabilite pentru diferite tipuri de irigare, un sistem de auto-curățare sau un mecanism de oprire automată.

6. Accesoriile incluse

Poți găsi pompe de stropit ce vin dotate cu duze suplimentare și alte unelte care ajută la întreținere sau îmbunătățesc funcționalitatea pompei. Accesoriile de calitate superioară vor rezista mai mult timp la uzură și vor contribui la o performanță optimă a pompei. Alegerea unei pompe de stropit care vine cu un kit complet de accesorii îți va economisi timp și efort.

 

Ținând cont de criteriile enumerate mai sus, vei putea să faci o alegere informată și să te bucuri de o grădină bine întreținută și sănătoasă. Nu uita să alegi un model de pompă de stropit care să fie calitativ!

Citeste in continuare

Actualitate

România preia conducerea grupării navale NATO SNMCMG-2 din Mediterană

Publicat

pe

De

Forţele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de şase luni comanda grupării navale permanenta a NATO din Mediterană, de luptă contra minelor, prin comandorul Sebastian Barote, locţiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare.

Ofiţerul român se va afla la bordul Puitorului de mine şi plase 274, care va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanţa, anunţă MApN.

În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul Mării Mediterane.

La bordul navei vor fi 85 de militari români şi străini. La misiunea Standing NATO Mine Countermeasures Group Two mai participă nave din Italia, Spania şi Turcia.

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, număr de bordaj 274, a intrat în serviciul Marinei Române în 1981 şi a fost reparat ultima oară la începutul acestui an, la Şantierul Damen din Mangalia, pentru aproape 10 milioane lei.

Anul trecut, România a cumpărat două nave britanice „vânător de mine”, HMS Blyth (lansată la apă în 2000) şi HMS Pembroke (lansată la apă în 1997), la mâna a doua, pentru 150 milioane euro.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, a intrat de anul trecut în dotarea Marinei României, urmând ca anul acesta să vină şi a doua navă. (F. Jipa).

Sursă foto: SMFN

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv2 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv3 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv4 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv7 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv7 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv