Ziua judecăţii pentru ‘locotenenţii’ lui Kovesi

0
172

CSM a stabilit data în care îi va judeca pe cei trei procurori DNA împotriva cărora Inspecţia Judiciară a declanşat o procedură disciplinară. S-a fixat astfel termenul pentru acțiunea disciplinara pentru data de 25 octombrie 2017, conform stiripesurse.ro

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat miercuri acţiunea disciplinară faţă de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu şi Jean Nicolae Uncheşelu de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, în legătură cu dosarul privind Ordonanţa 13. Detalii AICI!

Procedura disciplinara se completează cu normele de procedură civilă, care implică o etapă preliminară scrisă de comunicare către părți (IJ respectiv cei trei procurori) a acțiunii disciplinare și a intâmpinării, în vederea respectării dreptului la apărare și a contradictorialităţii. Secțiile CSM au rol de instanță de judecată (prima instanță) în materie disciplinară, astfel că acțiunea disciplinară se comunică „paratului” căruia trebuie să i se acorde un termen de 25 zile pentru depunerea întâmpinarii, socotit de la data când primește acțiunea. De asemenea, întâmpinarea se comunica „reclamantului”, pentru a formula și depune răspuns la întâmpinare în maxim 10 zile de la data la care a primit întâmpinarea.(Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here