Connect with us

Actualitate

Iohannis a ordonat „Septembrie Negru” in sistem!/ Şeful statului continuă curăţarea Serviciilor Secrete

Publicat

pe

Odata cu marea intoarcere din concediu, s-a intrat in linie dreapta cu ultimele analize care trebuie finalizate pana pe data de 15 septembrie si pe baza carora Klaus Iohannis va lua deciziile finale cu privire la schimbarile pe care le va opera in continuarea operatiunii de curatire totala a sistemului. Iar cum toate sursele de la Palatul Cotroceni converg spre scenariul in care presedintele Romaniei este mai hotarat ca oricand ca de aceasta data sa mearga pana la capat cu „resetarea” serviciilor secrete si instalarea la carma lor a unor adevarati profesionisti din interior, asa cum deja se intampla la STS sau SRI, „ultimii mohicani” ai „statului paralel” incearca disperati barem sa mai traga de timp pentru stergerea urmelor. Caci, in multe cazuri, deja se vorbeste tot mai insistent despre dosare penale, dupa ce inlocuitorii actualilor sefi de structuri vor da liber la declansarea unor adevarate anchete interne pentru lamurirea acuzelor tot mai multe si mai grave aduse celor care, in unele cazuri timp de peste un deceniu, au fost stapani absoluti ai serviciilor secrete peste care i-a pus sefi „presedintele jucator” pe atunci Traian Basescu.

Şeful statului continuă curăţarea Serviciilor Secrete

Astfel ca in interiorul sistemului se vorbeste despre un „Septembrie Negru” ordonat de catre chiar Klaus Iohannis, cel care a constientizat in ultima vreme, dupa ce consilierii si apropiatii i-au confirmat ca mai trebuie citita si „mapa neagra”, ca lucrurile nu stau intotdeauna chiar asa cum ii aratau „capusele” informative implantate in jurul sefului statului.

De asemenea, Iohannis pare sa se fi convins ca nu poate intra intr-o noua cursa prezidentiala, in vremuri atat de tulburi precum cele de acum, bazandu-se pe aceiasi oameni despre care se stie ca au tradat si vor mai trada, singurul scop fiind pastrarea functiilor. Atat pentru influenta data de aceste pozitii, dar si pentru controlul fondurilor operative uriase, dupa cum vom dezvalui in numerele viitoare. Asa ca daca la DGIA sau SPP deja sticlele de sampanie sunt pregatite pentru „marele anunt”, si la restul structurilor se asteapta semnalul pentru ca ultimele „codite” ale „fratiilor” din sistem sa fie eliminate. Si pentru ca, de exemplu, niciodata o unitate de elita precum Directia Generala pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului a Serviciului Roman de Informatii sa nu mai fie condusa de vreo „paluga” nestiutoare si aroganta ca Sorin Cosma, pentru ca tocmai astfel de „umilinte” au dus la parasirea sistemului de catre cam toata „crema” adevaratilor luptatori. Asa ca in timp ce sefii tremura deja de frica unui „Septembrie Negru” cum nici nu se gandeau inainte de vizita lui Iohannis la Washington, marea masa a celor din servicii abia asteapta noile numiri pe functii de conducere, mai ales ca, din cate se aude, Klaus Iohannis si consilierii acestuia au decis sa mearga in continuare doar pe mana adevaratilor profesionisti, promovand ofiteri fara „telecomanda” politica si care au avansat pas cu pas in cariera militara, fara a fi facuti generali peste noapte, la apelul bocancilor…

10 zile de foc

Incepand cu data de 4 septembrie, la nivelul directiilor de analiza informativa se lucreaza din greu la punerea cap la cap a tuturor informatiilor privind aspectele halucinante dezvaluite despre structuri ca SPP, DGIA, DGPI sau chiar SRI, cu toate ca situatia s-a lamurit deja in mare masura, in vederea creionarii unui punct de vedere oficial care, dupa stiinta noastra, ar urma sa fie inaintat presedintelui Romaniei pana pe data de 15 septembrie. Asa ca sunt zile de foc, in care disperarea sefilor de structuri vizati de aceste verificari interne fara precedent creste cu fiecare incercare esuata de a interveni pentru „schimbarea macazului”, asa cum, s-a intamplat de atatea ori pana acum. Insa toate eforturile sunt zadarnicite de decizia luata la nivelul Administratiei Prezidentiale si a altor institutii care au menirea sa asigure o informare cat mai corecta pentru seful statului ca „auditul intern” comandat sa nu mai fie de aceasta data doar un „simulacru” de verificari efectuate de structurile de protectie interna aflate tot la cheremul celor vizati. Ca si faptul ca, de aceasta data, informatiile obtinute atat din interior, dar si din „surse deschise” si chiar „surse alternative” sunt puse cap la cap de oameni nu doar apropiati presedintelui, dar si cu o vasta experienta in efectuarea unor analize pragmatice si impartiale se va vedea cat de curand. Efectele analizei finale urmand sa fie unele pur si simplu devastatoare, care vor duce la o restructurare din temelii a unei bune parti din sistem. Si chiar daca sefi de structuri ca Lucian Pahontu sau Marian Hapau au preferat sa nu paraseasca nici in ultima clipa „corabiile” SPP si DGIA, desi sunt foarte aproape sa se confrunte nu doar cu o „ejectare” rusinoasa din sistem, in locul unor „pensionari de onoare”, dar chiar cu revolte ale subordonatilor, aceasta nu inseamna ca acestia se mai pot baza pe multi „camarazi” din sistem pentru asigurarea protectiei functiilor. Caci este suficient de vazut ce se intampla la SRI, unde „curatenia” interna este una de neoprit,  pentru a intelege ca „Padurea” nu mai poate asigura protectia pe care inca se mai bazeaza inca aiurea unii.

OK de peste Ocean

Iar teama de „Septembrie Negru” este atat de mare, incat unii dintre sefii de servicii secrete pe care i-au luat deja frisoanele au ajuns sa-si faca singuri curaj  transmitand, pe orice canal, ca ei s-ar retrage imediat, numai ca nu-i lasa americanii, care chipurile i-ar fi rugat sa mai ramana pe functii! Realitatea insa este ca in bancurile cu Radio Erevan, agentii americani de legatura fiind mai degraba preocupati de verificarea dezvaluirii ca seful DGIA ar fi facut la inceputurile carierei sale militare o scurta „escapada” de cateva luni  la Moscova, despre care ar fi uitat sa anunte atat structurile de protectie interna, cat si partenerii strategici de peste Ocean. Iar daca Hapau continua sa se dea in continuare „omul americanilor”, desi adjunctii sai fac deja coada sa-si depuna dosarele de pensionare, pentru noua administratie republicana de la Washington subiectul „#rezistPahontu” este la fel de important ca si ce vernisaj va fi prezentat perioada urmatoare la Muzeul Cotroceni. Adica, pur si simplu, pe americani nu-i intereseaza deloc cine conduce SPP-ul, presdintele Klaus Iohannis avand deplina mana libera sa aleaga cine ii asigura protectia. Si sansa ca astfel sa scape de „capusarea” sa informativa care a ajuns la dimensiuni greu de acceptat, de la aghiotant, sofer si pana la cele patru „sepepiste” din anticamera…(Catalin Tache)

 

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv3 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv