Connect with us

Actualitate

Incepe razboiul celor doua Americi in Romania

Publicat

pe

Asa dupa cum dezvaluiam in ultimele zile, George Maior a inceput sa-si arate coltii, fiind ferm convins ca aceasta este ultima carte pe care o mai poate juca pe scena politica romaneasca, pozand intr-un factor intern de stabilitate in fata partenerilor strategici de peste Ocean. Iar cum lucrurile se precipita odata cu intocmirea de catre Administratia Trump a „listei scurte“ cu nominalizatii pentru a ocupa viitoarele posturi diplomatice de conducere a Ambasadei SUA de la Bucuresti, principalii favoriti fiind John Rakolta Jr. si Elias Wexler, Maior a declansat un adevarat contraatac la baioneta. Iar semnalul de atac a fost dat de „breaking news“-ul celor de la o publicatie „globalista“ despre decorarea de catre CIA a lui George Maior si Florian Coldea. In urma cu cateva luni bune, ce-i drept, dar uite ca „s-a aflat de-abia acum“.

George Maior si-a scos coltii, pozand, asa cum a facut-o si in mandatul Obama, intr-un partener credibil

Si extrem de interesant este si faptul ca, practic concomitent cu iesirile publice extrem de dure ale ambsadorului Romaniei la Washington, care a inceput sa traga chiar semnale de alarma pentru actualii guvernanti, gest fara precedent din partea unui diplomat de cariera, iata ca si Hans Klemm a sarit ca ars. Ceea ce, dupa cum decodifica initiatii sistemului, nu inseamna decat ca, in sfarsit, lucrurile incep sa se miste si cat de curand se va incerca transpunerea in practica a marilor miscari prevazute de catre Administratia Trump cu privire la tara noastra. Este „momentul zero“, in care politicienii romani, indiferent de doctrina lor, institutiile vitale ale statului roman, mediul de afaceri si, nu in ultimul rand, serviciile secrete de la noi trebuie sa se pozitioneze clar pentru ca sa nu fim prinsi in „menghina celor doua Americi“, cea democrata si cea republicana si a obtine maxim de profit din acest parteneriat strategic. Mai ales ca, in fond si la urma urmei, cel mai puternic om al planetei este un businessman pur sange cu care se poate negocia orice la o adica, atata doar sa avem „tupeul“ necesar…

Ambasada SUA la Bucuresti isi asteapta noul locatar, printre favoriti fiind anuntati de “National” John Rakolta Jr. si Elias Wexler

Asaltul republican

Mandatele succesive ale presedintilor americani democrati si-au pus aproape decisiv amprenta si asupra relatiilor cu tara noastra si chiar a politicii interne. Iar in toata aceasta indelungata perioada, democratii americani au exportat in Romania mai mult „democratie si spirit civic“, totul la pachet cu reteaua sorosista care s-a bucurat de nespuse privilegii din partea Casei Albe, atata timp cat aceasta s-a aflat in posesia democratilor. Iata insa ca asaltul nebunesc al lui Donald Trump asupra Casei Albe a reusit si republicanii au revenit la butoanele lumii. Iar daca, in ceea ce ne priveste, investitiile americane in economia romaneasca or fi fost ele unele sublime, dar practic aproape ca au lipsit cu desavarsire, acum ni se dau semnale tot mai puternice din partea emisarilor republicani ca prioritatea noii Administratii Trump este strict mediul de afaceri. Iar in acest scop, pe langa vizitele de lucru tot mai numeroase ale reprezentantilor marilor companii americane, de peste Ocean parvin semnale si ca la Casa Alba s-ar fi luat decizia ca, in ciuda tragerilor de timp ale democratilor, sa aiba loc noi schimbari fundamentale in diplomatia romaneasca. Lucru relevat si de faptul ca, dupa cum dezvaluiam in exclusivitate, ambii favoriti pentru a prelua postul de ambasador al SUA in Romania nu sunt diplomati de cariera, ci oameni de afaceri de succes. Care, in plus, mai sunt si buni cunoscatori ai realitatilor romanesti, avand puternice radacini aici.

Vin firmele de forta!

Toate firmele care vor veni in Romania sunt apropiate de sistemul de intelligence american

Desigur ca se pune la modul cel mai serios problema daca nu cumva cursa nebuneasca a inarmarilor din Romania, frenetic sustinuta de catre influentele grupuri de lobby ale industriei americane de armament nu franeaza dorinta investitorilor americani de a veni in tara noastra. Mai ales ca perspectiva amenintarii iminente a Moscovei asupra „oazei de stabilitate“ care a ramas Romania este puternic prezentata in mass media internationala. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, in Romania nu vor sosi marii investitori care au afaceri „cuminti“, pur comerciale, ci „firmele de forta“. Mari companii obisnuite sa actioneze in astfel de zone „de froniera“ intre doua lumi si care beneficiaza inclusiv de sprijinul, fie el si tacit, al agentiilor americane de intelligence. Caci inclusiv domeniul energetic este privit in Statele Unite ale Americii unul de interes strategic pentru securitatea nu doar nationala, ci chiar pentru cea geo-globala. Asa ca din randurile acestor „preferate ale sistemului“ vor fi marile companii care isi intaresc pe zi ce trece prezenta in tara noastra. Insa care, cu siguranta, vor cere garantii totale privind imunitate afacerilor pe care le deruleaza. La fel cum, inainte sa deschida prima baza militara in Romania, diplomatii americani au negociat la sange un „deal“ prin care militarii US Army sa nu raspunda sub nicio forma in fata legislatiei romanesti. Lucru dovedit pe deplin, din pacate, de nefericitul accident rutier caruia i-a cazut victima indragitul muzician Teo Peter…

Legea lobby-ului sau nimic!

Oamenii politici de la Bucuresti au sansa sa joace o carte decisiva pentru soarta Romaniei

Astfel ca, in urmatoarea perioada, se va inteti si mai mult razboiul fratricid purtat intre cele doua Americi pe teritoriul Romaniei. Iar daca de la Hans Klemm, inca ambasadorul SUA si la ONG-urile si politicienii si demnitarii romani racordati de peste un deceniu la butoanele democrate vor veni semnale tot mai puternice privind apararea cu orice pret a „statului de drept“, emisarii republicanillor, care se pregatesc deja sa preia fraiele diplomatiei, cer deja insistent garantii ca „business“-ul va merge bine, cam singurul lucru care-i intereseazi acum. Bineinteles, fara ca aceasta sa implice vreun derapaj major de la sistemul democratic, dar nici ca le trece republicanilor prin cap sa-si consume neuronii cu toate „chichitele“ politicii interne. Iar in acest sens, asa dupa cum anuntam inca din urma cu ceva vreme, vor insista asupra adoptarii, de catre autoritatile de la Bucuresti, a „legii lobby_ului“. Una care poate reprezenta „resetarea“ din temelii atat a economiei, dar si a Justitiei de la noi. Si prinsi intre aceste doua Americi total diferite, liderii romani pot pierde total partida sau, din contra, pot beneficia la maxim. Mai ales ca, odata cu marile investitii americane declansate de eventuala adoptare a legii lobby-ului, vor sosi in Romania si „companiile fantoma“ ale FSB-ului rusesc. Care investesc deja incet, dar sigur, in domenii cheie care pot influenta major opinia publica romaneasca. Una inca departe de a fi pregatita de a rezista tentatiei „fake news“-urilor… (Catalin Tache)

 

Actualitate

Războiul lansat anul trecut de Rusia are efecte serioase și asupra comunităților de etnici români

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina MAE e solicitat oficial să spună cîți etnici români au murit ori au fost răniți. Deputatul AUR Dan Tănasă a adresat, astfel, o interpelare către ministrul de Externe, Luminița Odobescu.

”În nordul Bucovinei şi Transcarpatia, aproape 400.000 de etnici români simt efectele unui război care se duce la peste 1.000 de kilometri depărtare. Și în Cernăuți, alarmele antiaeriene au sunat de mai multe ori pe zi, iar oamenii devin din ce în ce mai panicați, mai ales că foarte mulți au ajuns în orașul de lângă granița cu România ca refugiați. Războiul lansat anul trecut de Rusia are efecte serioase și asupra comunităților de etnici români zona Bugeacului” afirmă deputatul.
Tănasă vrea să știe, în consecință, dacă România are o statistică privind numărul de etnici români din Ucraina care au fost răniți, capturați sau au pierit în război și care este suportul oferit de către statul român pentru etnicii români din Ucraina în contextul războiului.

Citeste in continuare

Actualitate

Când și unde este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Publicat

pe

Într-un mediu supus provocărilor climatice și umidității constante, protejarea structurilor împotriva infiltrării apei devine esențială pentru menținerea durabilității și integrității acestora. Aici intervin hidroizolațiile lichide, tehnologii inovatoare care au captat atenția industriei construcțiilor datorită eficacității lor remarcabile în prevenirea problemelor cauzate de umezeală.

De la acoperișuri și terase, până la fundații și instalații industriale, aceste soluții impermeabile au transformat modul în care ne raportăm la protecția împotriva apei. Află din rândurile de mai jos când și unde este recomandat să le folosești!

Ce sunt hidroizolațiile lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt materiale de acoperire utilizate pentru a crea o barieră impermeabilă pe suprafețele construcțiilor sau structurilor, împiedicând infiltrarea apei și protejând astfel împotriva deteriorării cauzate de umezeală. Acestea sunt denumite „lichide” deoarece se aplică sub formă de lichid și se transformă ulterior într-o membrană continuă și etanșă. Acestea sunt compuse adesea din polimeri modificați, precum poliuretanul sau bitumul modificat, care oferă o rezistență excelentă la apă și umiditate.

Caracteristicile hidroizolațiilor lichide sunt impresionante:

  • au capacitatea de a se lipi de aproape orice tip de suprafață, indiferent dacă este vorba de metal, beton, lemn sau plastic;
  • le aplici cu ușurință, fie prin pulverizare, vopsire sau cu ajutorul unei spatule;
  • le poți aplica în straturi succesive pentru a obține grosimea dorită;
  • previn apariția mucegaiului și a altor probleme asociate cu umezeala.

Alege-o și obține protecție optimă împotriva infiltrărilor de apă cu hidroizolația lichidă de la Mathaus!

Când este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt o soluție excelentă într-o varietate de situații de construcție. În cazul clădirilor noi, le poți utiliza pentru a asigura protecția împotriva infiltrărilor de apă încă din stadiul inițial al construcției, pentru a preveni apariția problemelor de umiditate și deteriorarea structurii clădirii.

De asemenea, hidroizolațiile lichide pot fi de mare ajutor în cazul clădirilor vechi, fiind utile pentru a remedia problemele de umiditate deja existente. Le poți aplica atât pentru protecția exteriorului, cât și a interiorului clădirii, contribuind la menținerea unui mediu sănătos și confortabil în interior.

Tipul de construcție care poate beneficia cel mai mult de hidroizolații lichide este cel al clădirilor cu fundații în zone cu nivel ridicat al apei subterane sau în zone cu umiditate ridicată. Acestea pot preveni infiltrarea apei în structură și pot asigura o protecție eficientă împotriva umidității.

Unde este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt extrem de eficiente în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau pivnițele. În astfel de zone, unde nivelul de umiditate poate fi constant ridicat, hidroizolațiile lichide oferă o barieră impermeabilă și durabilă împotriva apei. Astfel, se previne deteriorarea structurii și se asigură un mediu curat și igienic.

Balcoanele, terasele și acoperișurile sunt cele mai expuse zone la variațiile de temperatură și la precipitații. Hidroizolațiile lichide pot fi o soluție excelentă pentru a preveni deteriorarea acestora. Ele oferă o protecție eficientă împotriva pătrunderii apei și a altor elemente nocive, precum radiațiile UV sau schimbările de temperatură. Astfel, se prelungește durata de viață a acestor suprafețe și se minimizează nevoia de reparații și întreținere constantă.

În zonele cu trafic pietonal intens, cum ar fi coridoarele sau scările exterioare, hidroizolațiile lichide pot îmbunătăți rezistența la uzură și pot prelungi durata de viață a suprafețelor. Acestea oferă o protecție eficientă împotriva frecării și abraziunii cauzate de traficul intens.

În cazul clădirilor vechi, care pot avea probleme de etanșeitate datorită vechimii sau a calității materialelor folosite inițial, hidroizolațiile lichide pot fi o soluție eficientă pentru a preveni eventualele infiltrări de apă. Acestea pot reface bariera de protecție a structurii și pot preveni deteriorarea cauzată de apă. Astfel, hidroizolațiile lichide pot contribui la conservarea și întreținerea clădirilor vechi, protejându-le de efectele negative ale umidității și infiltrărilor de apă.

Sfaturi practice și recomandări în utilizarea hidroizolațiilor lichide

Iată câteva sfaturi practice și recomandări în utilizarea hidroizolațiilor lichide:

  1. Alege tipul de hidroizolație lichidă potrivit pentru cerințele specifice ale proiectului tău. Există o varietate de produse pe piață, fiecare având proprietăți și caracteristici diferite. Este important să ții cont de factori precum tipul de suprafață care trebuie hidroizolat, condițiile de mediu, precum și durabilitatea și rezistența dorită.
  2. Înainte de aplicarea hidroizolației lichide, este esențială o pregătire corespunzătoare a suprafeței. Aceasta trebuie să fie curată, uscată și netedă pentru a asigura o aderență bună a produsului. Trebuie să repari orice crăpături sau găuri, dar să îndepărtezi și eventualele pete de ulei sau grăsime.
  3. Aplică hidroizolația lichidă respectând instrucțiunile producătorului. De obicei, este necesară aplicarea a două sau trei straturi, cu timp de uscare între ele. Este important să asiguri o acoperire completă a suprafeței pentru a evita apariția punctelor slabe sau zonelor neprotejate.
  4. După aplicarea hidroizolației lichide, este recomandat să o verifici periodic pentru a evalua starea acesteia și a asigura o protecție eficientă pe termen lung. Trebuie să remediezi eventualele deteriorări sau probleme cât mai curând posibil pentru a preveni daune mai mari.

Deși hidroizolațiile lichide sunt deosebit de utile în protejarea diferitelor structuri împotriva apei, este esențial să le aplici în mod corect și în situațiile potrivite. Folosește informațiile din acest articol pentru a face alegerea potrivită și a-ți proteja investiția pe termen lung!

Citeste in continuare

Actualitate

PREVENIM CRIMINALITATEA CU BANI DIN VALORIFICAREA BUNURILOR CONFISCATE

Publicat

pe

De

Ministerul Justiției, condus de ministra liberală Alina Gorghiu – prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și în colaborare cu mediul asociativ de specialitate – va derula în următoarele luni o campanie de prevenire a criminalității, de protecție a victimelor și de educație juridică. Proiectul are o finanțare inițială de aproape 1,3 milioane lei, sumă ce va fi suplimentată din valorificarea bunurilor confiscate din procedurile judiciare penale.
Campania constă în asistență și protecție a victimelor infracțiunilor (inclusiv în situații de urgență), măsuri de prevenire a criminalității și cursuri de educație juridică. Beneficiarii principali sunt victime ale infracțiunilor, persoane aflate în situații de risc sau de vulnerabilitate la criminalitate și copii cu vârsta între 10-17 ani din zone expuse infracționalității.
Prin această campanie, produsele provenite din fărădelegi sunt reutilizate într-un scopuri benefice societății, precum înlăturarea efectelor negative ale criminalității asupra victimelor și prevenirea infracționalității în rândul celor foarte tineri.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P

Sindicatele reprezentative și-au dat mâna și atacă pe toate fronturile. Sistemul penitenciar zguduit din temelii!  Polițiștii din penitenciarele Târgșor...

Exclusiv2 zile ago

Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău

Ce tupeu are celebrul Pescobar! Taverna Racilor, închisă după ce a ”plouat” cu amenzi. Pe toate le-a ignorat, iar acum...

Exclusiv2 zile ago

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman...

Exclusiv2 zile ago

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale?

Va este cunoscut subiectul ascunderii HG 1086/2004 ( emisa de guvernul Nastase, nesecreta, nepublicata), de catre MAI, politistilor si jandarmilor...

Exclusiv4 zile ago

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Exclusiv4 zile ago

Imediat după moartea Sharei, polițiștii din Dumbrava Roșie, intenționat sau nu, au compromis grav ancheta

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat duminică seară, că a trimis Corpul de Control la IPJ Neamț. Corpul de...

Exclusiv4 zile ago

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor?

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

Exclusiv4 zile ago

A patra federație din sistemul penitenciar intră in joc și toate cele 4 federații din sistemul penitenciar sunt de azi in actiune/proteste

Oamenii simpli ,care nu respectă legile, sunt trași la răspundere și plătesc pentru asta, guvernanții care nu iși respectă propriile...

Exclusiv5 zile ago

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala

La IPJ Prahova lucrurile s-au cam imputit si politistii corupti care au sustinut o grupare de criminalitate economico-financiara organizata ar fi trebuit s-o...

Exclusiv5 zile ago

Directorul medical din cadrul Penitenciarului Spital Rahova a schimbat halatul medical cu cel de abuzator

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Exclusivo săptămână ago

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusivo săptămână ago

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare”

Ploieștiul sub mandatul PSD-istului Andrei Volosevici a devenit un oras problema ce figurează la multe capitole pe ultimele locuri în...

Exclusivo săptămână ago

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)!

Termen nou, 21.09.2023. Amanarea asta nesfarsita a judecatii exceptiei OUG 59/2017 este o situatie nemaivazuta vreodata in istoria CCR si...

Exclusivo săptămână ago

Cum rămâne cu ,,nu încercăm să îl absolvim de rigorile legii”? Și cu ,,nu încercăm să îl ferim de răspunderea pentru faptele sale”?

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusivo săptămână ago

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română/”-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”

V-ați întreba cine sunt cei din fotografie și ce legătură există între ei. Păi, cel tinerel este Robert Popa îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!