Connect with us

Actualitate

Suntem cică ”mafioți imobiliari” iar ei ”luptători anticorupție”?/Procurorii DNA putred de BOGAŢI care se „luptă” cu CORUPŢII

Publicat

pe

Plecând de la titlul unui articol intitulat „Procurorii DNA au devenit mai bogaţi decât marii corupţi”, Ingrid Mocanu, fosta şefă a Direcţiei de avizare din Ministerul Justiţiei care a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al ANRP, face o paralelă între dânsa şi procurorii DNA îmbogăţiţi deşi, au avut aceleaşi salarii, lăsând să se înţeleagă că ceva nu este în regulă şi că averile nu se justifică.

“Să tot ”anticorupi” în felul ăsta, frate!

Adică ăștia, magistrați, cu salariul cât al meu și al familiei mele au așa avere? Eu nu am casă, mi-am luat niște teren în câmp, prin afara Bucureștiului, de 1000 mp, cu credite, o amărâtă de mașină cu leasing pe 5 ani (vezi declarațiile mele de avere … care, la cât scandal fac, dacă erau mincinoase erau de mult pe tapet, prin presa sistemului)… repet, deși am avut salariul cât al lor… și câți ca mine…

Eu și alți funcționărași ”sărăntoci” (vedeți declarațiile colegilor mei de la justiție și finanțe, care nici ei nu știau să evalueze, deși nu erau evaluatori și îmbogățeau pe unii pe care nu îi cunoșteau) suntem cică ”mafioți imobiliari” iar ei ”luptători anticorupție”?

Păi dacă așa averi pot face acești ”luptători” din salarii ca ale mele cum și-or fi manageriat salariile? Or fi dat și ăștia meditații? Or fi făcut economii de la lipsa de copii?

Cum toți ”anticorupții” ăștia sunt toți plini de bani, îi lasă liberi și cu banii la buzunar pe ”beneficiarii (chipurile) furăcioși” și ne umflă pe noi, toți sărăntocii, că am comis (chipurile) abuz în serviciu?
Și bănișorii? De unde ați luat bănișorii?

Păi de aia nu vor ”anticorupții” Direcție specială care să-i ancheteze de-a-devăratelea… ca să poată să se acopere liniștiți unii pe alții… și să bage nevinovați prin pușcării ” (Ingrid Mocanu).

Actualitate

Pentagonul alege patru companii pentru dezvoltarea dronelor de lungă rază, rezistente la războiul electronic

Publicat

pe

De

Programul Artemis, inspirat de conflictul din Ucraina, urmărește livrarea rapidă a unor drone capabile să funcționeze în medii ostile.

WASHINGTON, D.C. – Urmând o directivă a Congresului, Unitatea de Inovație în Apărare (DIU) a Pentagonului a selectat patru companii pentru a dezvolta drone de lungă rază, unidirecționale, capabile să-și atingă țintele în ciuda unor interferențe puternice din partea războiului electronic, a anunțat astăzi biroul.

Parteneriate americano-ucrainene

Premiile din cadrul programului Artemis au fost acordate producătorilor americani de drone AeroVironment și Dragoon, precum și firmelor de software Auterion și Swan, fiecare dintre acestea fiind parteneră cu unul dintre cei doi producători ucraineni de drone, care nu au fost numiți, potrivit unui comunicat de presă DIU. Valoarea contractelor nu a fost dezvăluită.

Adevărat numelui zeiței grecești a vânătorii, Artemis își propune să livreze un prototip lansat de la sol, care să decoleze „rapid și expeditiv” și să zboare de la 50 km (31,1 mile) la peste 300 km la altitudini joase.

O procedură rapidă

După o solicitare de oferte publicată acum puțin peste patru luni, DIU a reușit să selecteze rapid din 165 de propuneri, să efectueze demonstrații de zbor și să emită contracte, potrivit comunicatului DIU. Conform Defense News, Artemis provine dintr-un articol al Congresului din pachetul de asistență aprobat pentru Ucraina anul trecut.

„Suntem încântați de companiile non-tradiționale care oferă platforme UAS de lungă rază, adaptabile și cu costuri reduse, cu potențialul de a maximiza flexibilitatea operațională pentru forța comună”, a declarat Trent Emeneker, managerul de program DIU pentru acest efort, în comunicatul agenției. „Acesta a fost scopul indicației Congresului de a regândi modul de a oferi capabilități luptătorilor cu viteză și scară, cu livrare mult mai rapidă decât programele tradiționale de înregistrare.”

Două categorii de drone

Emeneker a declarat pentru Defense News că două dintre drone au o rază de acțiune de aproximativ 100 km, în timp ce celelalte două pot zbura la peste 1.000 km. Dronele mai mici evaluate de DIU costă sub 20.000 de dolari fiecare, în timp ce sistemele mai mari costă în jur de 70.000 de dolari, a relatat publicația.

Obiective ambițioase

„Următorul pas”, potrivit anunțului DIU, este finalizarea prototipurilor și „demonstrarea succesului” până în mai 2025, cu obiectivul de a avea un „prototip reușit” până la sfârșitul acestui an fiscal.

După publicarea acestui articol, un purtător de cuvânt DIU a declarat, ca răspuns la întrebările Breaking Defense, că „în mod ideal” programul Artemis se va încheia cu patru furnizori de succes, care vor oferi „mai multe opțiuni” pentru potențialii parteneri DoD pentru a continua proiectele – ceea ce înseamnă că „probabil nu va exista un singur „câștigător” selectat”. În plus, dronele ar trebui să poată transporta „mai multe tipuri de încărcături cinetice (explozie, încărcătură conformată etc.)”, inclusiv capacitatea de război electronic și informații de semnal, „dacă se dorește”.

Nevoia de adaptabilitate

În general, efortul Artemis își propune să ofere o capacitate de care este nevoie urgent pe câmpul de luptă modern, evidențiată de conflictul din Ucraina, unde dronele au format vârful de lance al luptelor de front. Pe măsură ce războiul a continuat, un război electronic dens a perturbat utilizarea multor sisteme, ceea ce a dus la interesul pentru tehnici alternative de navigație, cum ar fi cartografierea terenului, astfel încât dronele să poată evita interferențele și să evite detectarea prin emiterea unui număr mai mic de semnale care pot fi recepționate de senzori. Operatorii încearcă, de asemenea, să zboare sistemele cât mai jos posibil, îmbrățișând curbura pământului, pentru a evita radarul adversarului.

Când a fost anunțată solicitarea pentru Artemis, DIU a solicitat, de asemenea, sisteme care pot transporta o încărcătură de cel puțin 10 kg, cu un obiectiv de peste 25 kg. Solicitarea a solicitat, de asemenea, platforme care pot integra sisteme software și hardware terțe într-un mod „modular, interschimbabil la cald” și că „interfețele proprietate, formatarea mesajelor sau hardware-ul care necesită licențiere specifică furnizorului nu sunt permise”.

„Obiectivele proiectului Artemis sunt legate direct de observațiile condițiilor reale de combatere actuale, precum și de feedback-ul de la utilizatorii finali din cadrul DoD cu privire la capacitățile care ar putea fi necesare în acest domeniu pentru a face față capacităților de amenințare aproape de colegi din întreaga lume”, se arată în comunicatul DIU. Prin programul Artemis, DIU și biroul de achiziții și susținere al Pentagonului „acționează rapid pentru a oferi o opțiune pentru servicii și comenzi combatante din care să aleagă, livrate cu ani înainte de calendarul actual al programelor de înregistrare”.

Citeste in continuare

Actualitate

Polonia ia în calcul aderarea la un scut nuclear european: o reacție la incertitudinile securității

Publicat

pe

De

Declarația premierului Tusk declanșează dezbateri intense

Premierul polonez Donald Tusk a declanșat o amplă dezbatere internațională săptămâna trecută, declarând în Parlament deschiderea guvernului său față de aderarea la o inițiativă de securitate nucleară propusă de Franța. Această declarație, considerată extraordinară, reflectă temerile de lungă durată ale Poloniei față de Rusia și semnalele din partea Washingtonului privind o posibilă slăbire a garanțiilor de securitate ale NATO.

Un semnal către SUA, Franța și Marea Britanie?

Tusk a afirmat că achiziționarea de arme convenționale nu mai este suficientă și că Polonia discută cu Franța despre posibilitatea unui „scut nuclear” asupra Europei. Experții susțin că această declarație este un semnal de îngrijorare, menit să motiveze Statele Unite, dar și să atragă atenția Franței și Marii Britanii, în contextul unor potențiale reduceri ale prezenței militare americane în Europa și al unor declarații ale președintelui Trump privind obligațiile SUA față de aliații NATO.

Artur Kacprzyk, de la Institutul Polonez pentru Afaceri Internaționale, sugerează că această opțiune nucleară națională ar putea fi o strategie pentru a convinge SUA să nu slăbească garanțiile de securitate pentru Polonia. Jon Wolfsthal, fost oficial guvernamental american, subliniază istoria Poloniei și preocuparea acesteia de a fi abandonată de aliații săi. Marek Świerczyński, de la centrul de analiză Polityka Insight, consideră declarația lui Tusk drept cea mai amplă declarație nucleară recentă, având în vedere sursa și contextul său.

Președintele Duda cere amplasarea de arme nucleare americane pe teritoriul polonez

Președintele polonez Andrzej Duda a cerut ulterior amplasarea de arme nucleare americane pe teritoriul Poloniei, intensificând dezbaterea. Cu toate acestea, analiștii evidențiază obstacole logistice și geopolitice majore.

Istoria nucleară a Poloniei

În anii 1960, armata poloneză a fost echipată cu rachete sovietice cu capacități nucleare și avioane MiG-21PFM adaptate pentru transportul de arme nucleare. Au existat depozite de arme nucleare sovietice pe teritoriul polonez, până în 1991, când Polonia a anunțat eliminarea sistemelor de lansare a armelor nucleare din inventarul său. Cu toate acestea, întrebarea privind beneficiile deținerii de arme nucleare a persistat, intensificându-se după invazia Ucrainei.

Sondajele arată un sprijin semnificativ pentru o opțiune nucleară

Un sondaj recent indică faptul că 52,9% dintre polonezi susțin ideea ca Polonia să dețină propriile arme nucleare. Acest sprijin ar putea crește în cazul unei deteriorări a situației de securitate, în special dacă Rusia obține o victorie în Ucraina și SUA își reduce prezența militară în Europa.

Scenariile unui viitor nuclear al Poloniei: provocări și incertitudini

Analiștii subliniază vagitatea declarației lui Tusk. Świerczyński consideră că declarația publică a fost o greșeală, deoarece astfel de subiecte sensibile ar trebui abordate cu discreție. Un fost oficial al apărării a menționat dificultățile pe care le-ar întâmpina Marea Britanie și Franța în înlocuirea capacităților nucleare americane în Europa.

Un „scut nuclear” francez pentru Polonia ar putea implica utilizarea submarinelor nucleare franceze sau a unor avioane Rafale, dar acest lucru ar necesita o schimbare radicală de postură pentru Franța. Deși F-35-urile achiziționate de Polonia sunt certificate pentru transportul de arme nucleare americane, nu sunt compatibile cu armele nucleare franceze.

Dezvoltarea unui program nuclear propriu de către Polonia este considerată nerealistă din motive logistice și geopolitice. Un astfel de program ar expune Polonia riscului de detectare de către Rusia și ar putea declanșa un răspuns militar rus. De asemenea, ar putea duce la sancțiuni internaționale și la o izolare diplomatică. O abordare comună a țărilor europene în dezvoltarea de arme nucleare ar putea reduce riscurile, dar ar avea implicații politice majore, potențial afectând Tratatul de neproliferare nucleară.

Citeste in continuare

Actualitate

De la Motorola Edge 50 la noile telefoane Apple: ce să alegi?

Publicat

pe

De

Dacă vrei să faci o schimbare în viața ta și să îți cumperi un nou telefon, s-ar putea să ai ceva de furcă. Sunt atâtea modele noi pe piață încât nu știi ce să alegi. De la noile Motorola Edge 50, la modelele bradului Apple, fiecare dispozitiv are caracteristici pe care merită să le cunoști.

În ziua de azi, toate aceste caracteristici pot fi un real ajutor. Pe lângă faptul că te ajută să efectuezi apeluri și îți oferă acces la internet, smartphone-urile de astăzi sunt încărcate cu funcții care te ajută să fii mai creativ, mai productiv și mai eficient.

Dar, înainte de a alege un anumit dispozitiv, gândește-te la sistemul de operare pe care îl dorești. Uite mai jos câteva detalii care te vor ajuta să înțelegi dacă un Motorola Edge 50 e mai potrivit pentru tine decât un iPhone.

Alegerea sistemului de operare al telefonului

Toate telefoanele inteligente au aceleași funcții de bază: poți să navighezi pe web și să rulezi o gamă largă de aplicații, să gestionezi e-mailuri și să răspunzi la texte și să îți stochezi multitudinea de fotografii, note și alte conținuturi media.

Oh, da, și încă pot efectua apeluri. Și, deși majoritatea oamenilor tind să rămână la același sistem de operare – adesea din cauza preferințelor personale sau familiarității – merită să cunoști toate faptele înainte de a lua o decizie. O schimbare a sistemului de operare pe care l-ai folosit până acum poate aduce funcții suplimentare sau un mod de a interacționa cu lucrurile digitale care este mai atrăgător decât ceea ce ai acum. Dacă vrei să treci la un Motorola Edge 50 de la un iPhone, s-ar putea să fii mulțumit în final.

Android

Dacă vrei o gamă largă de telefoane, ai ajuns la sistemul de operare potrivit. Platforma Android Google acceptă modele de la Google, OnePlus, Samsung și altele, printre care și Motorola Edge 50. Opțiunile includ modele compacte, telefoane pliabile și telefoane cu ecrane mai mari de 6 inchi. Sistemul de operare Android este extrem de personalizabil, datorită widget-urilor și altor instrumente pentru ajustarea comenzilor telefonului, precum și aspectului general al desktopului. Motorul de căutare Google nativ pentru Android, aplicația Gmail, Maps și serviciile Drive și Fotografii bazate pe cloud sunt printre cele mai utilizate aplicații pentru smartphone (chiar și printre utilizatorii de iPhone).

Dezavantajul major al Android este că multe telefoane sunt vândute cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare, iar utilizatorii nu primesc întotdeauna actualizări în timp util. Descopera oferta Emag la Motorola Edge 50 si profita de preturile atractive.

Apple iOS

Interfața iOS a Apple este aceeași de la operator la operator și aproape identică cu sistemul de operare de pe iPad. Aceasta înseamnă că iPhone-urile sunt concepute pentru a interacționa perfect cu MacBook-urile, Apple Watch și alte dispozitive Apple, cum ar fi căștile AirPods Pro. De asemenea, vei achiziționa aplicații prin Apple App Store și nu prin Magazinul Google Play. Dacă cele mai multe dintre gadgeturile tale există în universul Apple, a rămâne cu Apple peste tot este probabil o mișcare inteligentă.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Balada polițiștilor de la Prahova: Un cântec de lege, lemn și… porci! – Pamflet

Sunetul triumfal al fanfarei este înlocuit brusc de o simfonie mult mai… rustică. Porcii sunt vedetele! Reporterul Incisiv, cu voce...

Exclusiv14 ore ago

Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” depune sesizare penală împotriva conducerii IGPR

Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și obstrucționare a accesului la informații de interes public. București – Sindicatul Polițiștilor...

Exclusiv2 zile ago

Primarul și tunul de zăpadă: O iarnă fierbinte si o primavara plina de dezvăluiri

O operațiune de dezapezire… cu arome de corupție Domnule Primar, dumneavoastră, eroul nostru local, cel ce dormiți pe o pernă...

Exclusiv2 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița corupției – Noi dezvăluiri socante despre rețeaua de polițiști, procurori și judecători

De la amenințări la furt de lemn și mandate la comandă: Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție...

Exclusiv2 zile ago

Secretizarea ROF-ului IPJ Teleorman: o abordare absurdă a transparenței

IGPR argumentează secretizarea prin necesitatea de a preveni informarea publicului Vitalie Josanu, președintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, critică decizia...

Exclusiv3 zile ago

Iepurila, judecătorul fără frica (dar cu urechile ciulite) -Pamflet

Fost milițian, actual judecător: o carieră impecabilă? Domnule Iepurila, fost milițian, actual judecător, dar pentru noi veți rămâne mereu Iepurila!...

Exclusiv3 zile ago

Mega-frauda White Tower: Contraatacul justiției – Sechestre extinse pentru inculpați

Un dezastru imobiliar cu ramificații grave  (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. Scandalul imobiliar White Tower din Ploiești a depășit cu mult dimensiunile unui simplu...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Diamantul dezvăluie existența unor structuri ascunse de control în MAI: Inspectori de muncă și sanitari

Sancțiuni pentru încălcarea normelor de sănătate și securitate în muncă în unitățile de poliție Transparență redusă și dificultăți în accesarea...

Exclusiv4 zile ago

Dosarul White Tower: Rechizitoriul se apropie, finalul unei mega-tepe imobiliare, condamnarea escrocilor este iminentă!

Mega-teapa imobiliară White Tower: Un sistem corupt expus (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici),...

Exclusiv4 zile ago

Ilegalitate masivă în Poliția Română: Sute de polițiști lucrează în structuri fără temei legal

Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul” denunță o situație gravă de nelegalitate, solicitând tragerea la răspundere a funcționarilor responsabili. Sindicatul Polițiștilor...

Exclusiv4 zile ago

Tragedia de pe bulevardul Mamaia: Un apel la respectarea regulilor de circulație

Un accident grav soldat cu deces și răniți, cauzat de viteza excesivă și consumul de alcool, subliniază necesitatea respectării stricte...

Exclusiv5 zile ago

White Tower – masca cade: Dinu Florian, un „actor” cheie în rețeaua de escrocherii imobiliare

Scandalul imobiliar: Dezvăluiri uluitoare despre rolul lui Dinu Florian în afacerile lui Mihai Lupu (aici) Incisiv de Prahova continuă investigația,...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul Sterileco: Noi dezvăluiri implică spitale importante din țară

Investigația noastră continuă, dezvăluind noi legături suspecte și posibile infracțiuni (aici) Ploiești – Investigația noastră jurnalistică privind activitatea societății Sterileco,...

Exclusiv6 zile ago

Corupție și abuzuri în Vălenii de Munte: O rețea complexă de interese – Dezvăluiri șocante

Rețeaua de corupție din Vălenii de Munte: Dezvăluiri socante (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc O rețea de corupție...

Exclusiv6 zile ago

Mascarade ecologice și mafia deșeurilor. Conexiunile periculoase din spatele sistemului RetuRO – Un monstru hrănit cu corupție

 RetuRO – Mascarada ecologică și mafie a deșeurilor: Cum dispar milioane de lei din buzunarele românilor Incisiv de Prahova dezvăluie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv