Connect with us

Administratie

Legionarii benefiaciau de sprijinul material al Serviciului Secret American (CIC)

Publicat

pe

Istoriografia româneasca de dupa 1989 omite cu bune stiinta un aspect important al relatiilor dintre anglo-americani si exilul românesc în primii ani de dupa razboi – trimiterea legionarilor în tara pentru a rezista regimului comunist.

Împartirea Austriei în zone de influenta ale Aliatilor i-a gasit pe legionari în teritoriile controlate de americani, în cea mai mare parte. Fostii membri ai guvernului de la Viena (fara Horia Sima, care fugise în nordul Italiei) au formulat un memoriu militarilor americani, prin care-si exprimau dorinta de a lupta în continuare împotriva comunizarii României. Însa la acea data Statele Unite nu-si permiteau sa sustina public o dizidenta în spatiul controlat de Uniunea Sovietica din Europa de Est, astfel ca legionarii „cu grade” au fost arestati si internati în lagare. Ei au fost anchetati de o comisie care activa pe lânga Tribunalul de la Nurnberg, pentru a se stabili în ce masura se faceau vinovati de crime de razboi. Cercetarile au relevat faptul ca membrii Miscarii legionare nu se faceau responsabili de crime de razboi în Est, astfel ca au fost absolviti de orice responsabilitate privind abuzurile contra populatiei si evreilor peste Nistru.

Începând din 1946, legionarii au început sa fie „curtati” de franco-anglo-americani, pe fondul racirii relatiilor cu Uniunea Sovietica. Serviciile secrete ale puterilor democratice elaborau în acea perioada tot felul de scenarii post-belice privind relatiile internationale, printre care si finantarea unui razboi de gherila contra sovieticilor în statele comunizate de Armata Rosie.

Alertati de sovietici cu privire la „uneltirile” legionare, conducatorii serviciilor de informatii românesti trimit în martie 1947 un ofiter la Viena pentru a face observatii despre activitatile anti-comuniste. Acesta a constatat ca emigratia legionara din Austria se ridica la circa 600 de oameni, plasati în lagare de refugiati la Graz, Linz, Innsbruck si în alte câteva orase din zona americana. La Viena locuiau doar câtiva dintre lideri, care metineau contactele cu Horia Sima si planuiau împreuna cu consulul general al României, pe nume Cârstciuc, eventuale operatiuni de parasutare în tara. Legionarii benefiaciau de sprijinul material al Serviciului Secret American (CIC), care a continuat pregatirea extremistilor români începuta de nazisti în timpul guvernului de la Viena. Primii oameni fusesera trimisi în Dobrogea, cu scopul de a culege informatii despre Armata Rosie si despre starea de spirit a populatiei. Sovieticii i-au cerut ofiterului român de Siguranta sa transmita Ministerului de Externe de la Bucuresti sa-l recheme degraba pe Cârstciuc la „centrala”, deoarece manifesta o atitudine anti-sovietica fatisa. Acesta era acuzat ca primea bani de la serviciile speciale ale SUA, prin intermediul ambasadei de la Viena, pe care o vizita zilnic. În schimb, la reprezentanta diplomatica a URSS-ului nu fusese decât o singura data.

Începând cu 1949, legionarii devin tot mai „atractivi” pentru planurile de sabotare din interior a regimurilor comuniste. Aceasta strategie fusese pusa la cale de Harry Truman (presedintele SUA) si Vincent Auriol (presedintele Frantei), având ca scop înfiintarea unor armate de exil ale tarilor din Europa de Est. Mai întâi, anglo-francezii s-au adresat lui Nicolae Radescu si Consiliului National Român, însa politicienii „democrati” nu au putut mobiliza „cadre” pentru o eventuala armata româna de exil. În acel moment legionarii au „intrat în carti” din nou, fiind cunoscut anticomunismul de care dadeau dovada.

Horia Sima a fost contactat de doi ofiteri de informatii (unul francez si unul american) pentru a negocia conditiile în care legionarii urmau sa fie folositi în actiuni de sabotaj din România. Planul avea doua componente – o parte ofensiva de patrundere în România si actiuni de informatii, plus o parte contrainformativa, în afara tarii, care acoperea prima operatiune. Pentru fiecare componenta a planului au fost solicitati 50 de legionari. Horia Sima s-a ocupat personal de selectarea „recrutilor” (care urmau sa fie instruiti de franco-americani), tinând contactul cu ei prin intermediul a doi apropiati – Mircea Dimitriu si Traian Borobaru.

Nu numai autoritatile franceze si americane au colaborat cu legionarii in pregatirea si trimiterea in Romania a unor echipe. Dupa 1949 si autoritatile britanice au colaborat cu legionarii, Horia Sima deplasandu-se la Londra pentru un contact direct. Echipa pregatita de britanici (Ovidiu Gaina-Constantin Zus) a fost antrenata la Londra in toamna 1953 primavara 1954. Dupa anularea operatiunii, cei doi s-au reintors la Buenos Aires unde se stabilisera la sfarsitul razboiului, Ovidiu Gaina predand psihologie la Universitatea din Buenos Aires.

Cei 100 de legionari au fost instruiti în Franta de catre serviciile militare ale acestui stat, în colaborare cu instructori americani. O parte dintre ei mai fusesera pregatiti în perioada 1944-1945 de germani pentru misiuni de acelasi fel, având oarecare experienta. Instruirea „agentilor” avea mai multe etape. În primul rând învatau telegrafia Morse, dorindu-se ca la o echipa de 3-4 oameni sa fie o persoana cunoscatoare a acestui cod de comunicatie. Apoi învatau tehnici de falsificare a documentelor, pentru a-si procura tot felul de legitimatii si acte de calatorie în timpul activitatii din România. Instructia prevedea si însusirea unor tehnici de auto-aparare, de tir sau de camuflare în caz ca ar fi fost descoperiti. O atentie importanta în programul de antrenament se dadea lectiilor de parasutism, care se tineau în sudul Frantei, în baze militare. Armata franceza a fost implicata „pâna în gât” în acest proiect, transportându-i pe „recruti” cu avioane militare când schimbau locul de instructie. Avioanele care-i transportau pe legionari în România plecau din Franta, faceau o escala în Grecia, apoi treceau pe deasupra Bulgariei pâna la Marea Neagra, zburând pe teritoriul României la joasa altitudine, pentru a nu fi detectate de radare. Aproape toate transporturile au avut ca destinatie finala zona Carpatilor Meridionali, unde se aflau alte grupuri de „rezistenti”.

Agentii de informatii franco-americani, sau chiar legionarii implicati în proiect, nu au fost atât de discreti încât sa mentina secretul total al operatiunii. Astfel ca, serviciile de informatii externe ale României, ajutate cel mai probabil de „colegii” sovietici, au interceptat unele echipe parasutate si i-au arestatat pe „agentii imperialistilor”. Programul a fost întrerupt în 1953, dupa prinderea unui „lot” de zece „parasutati”, carora li s-a organizat un proces public la Bucuresti intre 9-12 octombrie 1953. Echipa Ion Golea-Ion Samoila a fost parasutata in toamna anului 1951. Au fost condamnati la moarte toti cei zece legionari: Alexandru (Ica) Tanase, Ion Samoila, Ion Golea, Mircea Popovici, Ion Tolan, Vasile Mihai Vlad, Ion Buda, Gheorghe Dinca, Aurel Corlansi Erich Tartler. Executia a avut loc in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie la Jilava.

Unul dintre delegatii Miscarii Legionare ce a tratat cu francezii implicarea legionarilor in miscarea de rezistenta anticomunista din Romania a fost Mircea Dimitru. Urmeaza o parte a interviului acestuia acordat la 5 ianuarie 1999:

-Unde a avut loc intalnirea?

-Intr-o casa conspirativa a Serviciului francez.

-Ce ati discutat la aceasta intalnire? Ce anume s-a hotarat?

-Ofiterii francezi si americani au dezvoltat propunerea, cerand aprobarea Miscarii pentru ca sa se faca operatii ofensive in Romania. Atunci, bineinteles, Miscarea Legionara avea un interes deosebit, din mai multe motive: ea obtinea o dovada mai vizibila si mai convingatoare decat la Nurnberg, ca nu este o organizatie fascista sau nazista, pe urma, ea putea activa public, fiind considerata un factor politic de importanta in emigratia romaneasca. In afara de asta, in special i se oferea posibilitatea de a intra mai usor in contact cu Miscarea Legionra din tara, pentru a o reorganzia dupa arestarile masive care au avut loc, pentru eventuala rascoala populara in caz de conflict.

-In tara n-au fost parasutate decat 11 persoane…

-Da, n-au fost toti trimisi…Noi am pregatit mai multe echipe, insa dupa ce a fost procesul din 1953 am intrerupt aceasta colaborare, impreuna de comun acord din mai multe motive.

Si in tara legionarii ramasi inca liberi incercau sa se coordoneze cu actiunile celor din afara. Iata ce afirma Traian Popescu la 6 iulie 1998:

-Ce mai facem? Hai sa sensibilizam opinia publica! Opinia publica, ne gandeam, nu omul de rand, ci, in special, intelectualii, care, incet-incet, mai ezitanti, mai…intai prin tacere, apoi prin adeziune, chiar din 1945, multi incepusera sa adere pe diverse considerente la noul sistem si la ceea ce se-ntampla. Si-atunci, la mine acasa, am procurat un Gesttetner, masina de multiplicat, am procurat hartie- aveam de unde ca am editat si niste cursuri atunci cu inca un coleg-, am scos primul nr dintr-o pretentioasa revista, cam opt pagini scrise la Gesttetner, intitulata Neamul Romanesc! Ne-am inspirat culmea, din Neamul Romanesc al lui Iorga, de-aia i-am dat numele asa.

-Ce cuprindea?

-Un articol de fond si apoi informatii cu ceea ce puteam si noi sa culegem, ce se petrece in tara, ba cu trupele rusesti, dar mai mult cu comunistii, care aderasera…Portret al lui Nicolae Pana, Ana Pauker, portret al lui Teohari Georgescu si al lui Gheoghiu-Dej si asa mai departe. Scoteam cam unul pe luna cel putin, uneori doua pe luna, tot anul 1945, 1946, pana-n 1947. Noi le scoteam, noi le editam, noi le raspandeam in cutiile postale, iar altele le mai trimiteam la diverse adrese de institutii, la Academia Romana…Scoteam cam 1000 de exemplare, 1500, ca nu puteam mai mult, nu aveam timp. Noapta in general, lucram la ele.

Emigratia legionara nu a fost implicata numai în proiectele puterilor occidentale de sabotare a adversarilor comunisti. În primii ani dupa încheierea razboiului, principala misiune a „gardistilor” a fost asistenta grupurilor de refugiati politic, care paraseau România de teama represiunii comuniste. Aflându-se în Austria sau Germania înca din anii ’40, legionarii aveau experienta în organziarea unor tabere de refugiati, oferindu-si serviciile pentru toti emigrantii, nu numai pentru „fratii ideologici”. Spre exemplu, la Salzburg (Austria) au cumparat în 1945 o baraca de lemn care se afla peste un buncar, organizând aici un lagar de refugiati. Au amenajat un dormitor cu 15 paturi, o sala de mese si o bucatarie, oferindu-le adapost pentru câteva zile românilor care se îndreptau spre vestul Europei. În acest proiect s-au implicat si numerosi preoti greco-catolici (ce primeau sprijin de la Biserica Catolica austriaca), precum si biserica ortodoxa româneasca din Viena. Astfel de asociatii ale emigrantilor care ofereau consultanta exilatilor români au functionat pâna la sfârsitul anilor ’40, fiind conduse în general de legionari. În anii ’50, majoritatea structurilor de acest fel au fost transformate în asociatii culturale, care au functionat pâna la caderea comunismului în Europa. (Irinel I.).

Referinte:

Ilarion Tuiu, Miscarea Legionara, reactivata de americani, http://www.jurnalul.ro/stire-istoria-comunismului/miscarea-legionara-reactivata-de-americani-119387.html;

Mariana Conovici, Silvia Iliescu, Octavian Silivestru, Tara, Legiunea, Capitanul.Miscarea Legionara in documente de istorie orala, Bucuresti, 2008.

 

Administratie

Politia Romana intenționează să achiziționeze 60 de exemplare canine, cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 luni, care vor fi folosite în misiunile operative ale Ministerului Afacerilor Interne!

Publicat

pe

De

Ai canisă sau ești deținător legal de exemplare canine cu pedigree, din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian (malinois), labrador și springer spaniel?
Ce trebuie să faci?
1. Să trimiți un email pe adresa ccs@centrulchinologic.ro, până la data de 18 iunie, ora 14:00, în care să menționezi datele de contact ale tale, numărul de telefon, datele exemplarului canin, prețul estimativ și data prezentării pentru evaluare.
2. ⁠Să te prezinți la Centrul Chinologic Sibiu, în perioada 19-21 iunie, începând cu ora 09:00, pentru evaluare.
Va trebui să ai asupra ta: dovada dreptului de proprietate, carnetul de sănătate avizat la zi și pedigree-ul.
Pe parcursul evaluării aptitudinale, se va urmări ca exemplarale canine:
– să nu manifeste frică față de persoane, animale, zgomote puternice, suprafețe lucioase, zone întunecoase;
– ⁠să prezinte interes/motivație pentru un obiect preferat.
Pentru exemplarele canine care vor promova evaluarea, proprietarii vor face dovada efectuării testului de displazie, în termen de maximum 20 de zile!
Pentru detalii suplimentare: Centrul Chinologic Sibiu (Calea Dumbrăvii, nr. 157, 0269/235181).
Citeste in continuare

Administratie

Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor

Publicat

pe

De

Având în vedere informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate.

Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot.

Astfel, acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora.

Citeste in continuare

Administratie

Prima ediție a concursului Military Student Multirotor Fest

Publicat

pe

De

Acesta a fost conceput pentru a valorifica potențialul de cercetare științifică al profesorilor şi studenților din instituțiile militare de învățământ, în domeniul sistemelor aeriene fără pilot uman la bord (UAS).

Într-o lume în care dronele îşi fac simţită din ce în ce mai mult prezența, inclusiv în desfășurarea conflictelor armate, concursul Military Student Multirotor Fest organizat de Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov a venit într-un mod firesc, chiar așteptat.

Am aflat mai multe detalii despre competiţie de la colonelul conf. univ. dr. Cătălin Cioacă, prodecan pentru învățământ la Facultatea de Management Aeronautic din cadrul Academiei Forțelor Aeriene (AFA).

Totul a plecat de la invitația primită anul trecut de a participa, în calitate de invitat special, la un eveniment dedicat studenților din universitățile din România, care asigură pregătire de excelență în domeniul mecatronicii, Zilele Educației Mecatronice (ZEM).

Acest concurs, care se organizează anual, are o secțiune indoor dedicată sistemelor mecatronice de zbor fără pilot. Echipa noastră a impresionat încă de la prima participare și, mai mult de atât, a transmis și generațiilor următoare bucuria și dorința de a fi mai buni. Drept urmare, academia a participat și în acest an la ZEM cu o echipă complet nouă, a specificat colonelul Cioacă.

În  cadrul AFA, există o echipă de cadre didactice, din care amintim pe ing. dr. Sebastian Pop și conf. univ. dr. ing. Vasile Prisacariu, care desfășoară cercetări aprofundate în domeniul sistemelor aeriene fără pilot (UAS) de cel puțin 15 ani.

Pasiunea membrilor acestei echipe și rezultatele obținute în diferite proiecte de cercetare la nivel național și internațional au fost transmise și studenților de la programele de studii de licență și master. Aceștia dezvoltă aplicații hardware și software pe care le integrează în partea aplicativă a lucrărilor de finalizare a programelor de studii.

 

Prima ediție a Military Student Multirotor Fest reprezintă o oportunitate excelentă pentru studenții militari să-și demonstreze abilitățile în proiectarea, construirea și pilotarea dronelor. Deși competiția reprezintă o premieră pentru instituțiile militare de învățământ, organizatorii au reușit să creeze condițiile necesare testării sistemelor realizate de către studenți în condiții cât mai apropiate de cele ale câmpului tactic modern. Această inițiativă marchează începutul unei căi pentru pasionații de UAS din cadrul academiei noastre și din afara acestuia. Obiectivul este ca viitoarele ediții să includă probe mai complexe, care să pună la încercare cunoștințele și experiența echipelor participante. De asemenea, evenimentul oferă posibilitatea de a interacționa cu alte instituții militare și profesioniști din industrie, contribuind astfel la consolidarea comunității de studenți militari pasionați de tehnologie.

General de flotilă aeriană conf. univ. dr. Marius Şerbeszki

Astfel a apărut competiţia Military Student Multirotor Fest, un eveniment în cadrul căruia studenții își pot verifica și testa competențele de proiectare, realizare și programare a unui UAS de tip multirotor.

 

Practic, în toamna anului trecut au început demersurile pentru organizarea primului concurs de drone outdoor adresat studenților și doctoranzilor din instituțiile militare de învățământ superior din România.

Studenții abia așteptau o astfel de oportunitate. Ei mai participaseră cu produsele lor la târguri, expoziții, demonstrații, dar nu avuseseră ocazia să le fie validate rezultatele muncii într-o competiție. În calitate de coordonator, am ținut în permanență legătura cu echipele care s-au înscris la concurs.

Mă întrebau nu numai despre aspecte tehnice, dar îmi transmiteau și succese de etapă: am reușit să zburăm stabil drone, am făcut prima largare a încărcăturii explozive simulate etc.

Analiza acestei ediții a scos în evidență două aspecte importante: pe de o parte, concursul va fi organizat și anul viitor, de această dată cu participare internațională; celor două probe de concurs existente li se vor adăuga și altele, inspirate din feedback-ul pe care îl primim din mediul operațional, a mai adăugat colonelul Cătălin Cioacă.

Colonel conf. univ. dr. Cătălin Cioacă.

În cadrul competiţiei au performat patru echipe, reprezentând Academia Tehnică Militară (ATM), Academia Forțelor Terestre (AFT) și Academia Forțelor Aeriene (AFA), prezentă cu două echipe. Concursul s-a bucurat și de prezența a doi invitați speciali, echipa Universității Transilvania din Brașov și a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

În cadrul concursului, studenții și-au verificat și testat competențele de proiectare, realizare și programare a unui UAS de tip multirol, pe care le-au etalat pe parcursul celor două probe. Prima probă a concursului, desfășurată în poligonul societății Carfil S.A., a constat în lansarea unei încărcături explozive standard simulate la punct fix, de la o altitudine minimă de 60 de metri, într-un cerc cu raza de 2,5 metri.

Toate echipele și-au demonstrat abilitățile de pilotare a propriului dispozitiv, evidențiind competențele tehnice și inovațiile aduse de fiecare, în ciuda vremii ușor nefavorabile. A doua probă a avut loc în aceeași locație, fiind reprezentată de o misiune de descoperire, identificare și localizare a țintelor în teren.

Aceasta a reprezentat un proces complex, implicând o planificare minuțioasă, finalizată cu o analiză atentă a datelor colectate, necesare obținerii coordonatelor exacte ale țintelor. Echipele au dat dovadă și de această dată de profesionalism și multă pasiune.

Concursul s-a finalizat cu festivitatea de premiere, moment în care Academia Forțelor Aeriene a recompensat toate echipele participante, desemnând totodată și câștigătorii competiției.

Ordinea echipelor ocupante a podiumului a fost următoarea: locul III – echipa Facultății de Management Aeronautic din cadrul AFA, formată din Emilian Baciu, Alexandru Chițu, Denis Ciobanu, Andru Tanasă, locul II – reprezentanta ATM și locul I – echipa Facultății de Sisteme de Securitate Aeriană din cadrul AFA, constituită din George Chiriluț, Nicolae Caunei, Luca Ilie, Diana Ciurbe. (Sublocotenent A. Miron, plutonier-adjutant principal L. Irimia, foto:  A. Miron).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv3 zile ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv4 zile ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv5 zile ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv5 zile ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusiv6 zile ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusiv6 zile ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Exclusiv7 zile ago

IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

Exclusivo săptămână ago

EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar/A fost sesizate BEJ si IPJ Prahova

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

Exclusivo săptămână ago

Voit sau nu, o mare bataie de joc la Sectia de Votare de la Scoala 19 Ploiesti

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

Ancheteo săptămână ago

Acuzatii de frauda in alegerile locale la Stoenesti -Aricestii Rahtivani/Prahova/De noaptea mintii/Politia a amendat pe reclamant

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

Exclusivo săptămână ago

Justitia din Franta o cauta pe Cristina Gheaus pentru o „gaura” de 60.000 euro! /Candidatul PSD la Primaria Comarnic, a ieșit la rampa și … s-a murdărit la gură cu minciuni!

Dupa umilinta premierului, alături de Volosevici și Nanu, la Halele Centrale din Ploiești, Ciolacu a fost umilit si de asa...

Exclusivo săptămână ago

O Noua Bomba ce anunta dezastrul Clanului Cosma si PSD-ului Prahova/Exclusiv/SAPAS – SINDICATUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SI ASISTENTEI SOCIALE „ALEXANDRU IOAN CUZA” si sindicatele afiliate FEDERATIEI PUBLISIND la nivelul municipiului Ploiesti isi manifesta sustinerea pentru domnul doctor BOGDAN NICA pentru postul de Primar al Municipiului Ploiesti si pentru domnul inginer IULIAN DUMITRESCU pentru postul de Presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

O Noua Bomba ce anunta dezastrul Clanului Cosma si PSD-ului Prahova/Exclusiv/SAPAS – SINDICATUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SI ASISTENTEI SOCIALE „ALEXANDRU IOAN...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv