EXPLOZIV/ Statul român trebuie să plătească sume uriașe angajaților din Ministerul de Interne care au ieșit la pensie începând cu 2010, conform CEDO

11
122173

Valul de pensionari pe bandă rulantă din MAI este cava abscons în materie de sume pe care bugetul instituției trebuie să le suporte.

Statul român trebuie să plătească sume uriașe angajaților din Ministerul de Interne care au ieșit la pensie începând cu 2010, fie ca au împlinit sau nu vârsta de pensionare sau nu, și care ar fi trebuit să primească, potrivit legii, un bonus de pensionare.

Legea suspendată în 2010 a fost contestată în instanțeșle din România, dar și la CEDO, unde judecătorii au decis ca actul normativ nu trebuia suspendat iniția, a dezvăluit Oana Stancu Zamfir, în cadrul emisiunii exces de putere de la Antena 3.

30 de mii de pensionari din MAI trebuie să beneficieze de acordarea retroactiv a unor drepturi bănești, suma totală ridicându-se la echivalentul salariilor a 130 de mii de angajați din MAI pe un an de zile. E vorba de drepturile bănești, dobânda, actualizare cu rata inflației și, în unele cazuri, cheltuielile de judecată. (Irinel I.).

 

11 COMENTARII

 1. Am fost trecut in rezerva cu data de 1.01.2012.su nu am beneficiat de prevederile Legii 284 /2010 ( parca ) privind
  acordarea soldele compesatorii.Mi s-a comunicat tot timpul ca se proroga termenul de aplicare.Va intreb daca de hotararea ICCJ beneficiez si eu sau cum trebuie sa procedez ? Multumesc.

 2. Legea cadru 284 din 2010 a fost abrogată de legea 153 din 2017 cu intrare în vigoare la 01.07.2017. Acum nu știu ce se va întâmpla deoarece dreptul a fost confirmat și la CEDO.

 3. CEDO nu obliga statul roman sa plateasca salariile compensatorii celor iesiti la pensie dupa 2010 , ci doar nu e de acord cu suspendarea articolului din lege , ce prevede acest fapt . Si eu sunt in aceasta situatie . Am trecut in rezerva in 2013 si am actionat in judecata , cu precdente cu tot am pierdut .

 4. Buna ziua!
  Cei care au fost disponibilizați (maziliiti silit la ordin) in anul 2011 și nu au primit compensatorii,vor beneficia de ceva?
  Și dacă da,ce documente trebuie depuse și unde?
  Va mulțumescanticipat.

 5. Buna ziua!
  Cei care au fost disponibilizați (maziliiti silit la ordin) in anul 2011 și nu au primit compensatorii,vor beneficia de ceva?
  Și dacă da,ce documente trebuie depuse și unde?
  Va mulțumesc anticipat.

 6. Buna ziua am lucrat in MAI din 1992 iunie si pana in februarie 2013 am plecat din sisrem prin demisie.doresc sa stiu 2 lucruri. 1 am 50 ani se poate face reangajarea in sistema?. 2 ce drepturi mi se cuvin in ziua de azi si ce legi reglementeaza áceasta vechime din MAI. Se poate iesi la pensie anticipada?. Va multumesc. Nasivelisav@yahoo.es.

 7. Am fost pensionat incepind cu data de 01.04.2016 si m-am judecat cu MAI pina la INALTA CURTE unde am pierdut invocind motive puierile ce tin de situatia economica . Ni se tot spune ca economia duduie si ca sintem a doua tara dupa China la cresterea economica .Apai ,mai domnilor politicieni dati-ne bani promisi in continutul legii,asa cum m-ati momit sa ies la pensie ! Ma simt discriminat fata de alti colegi din ‘naintea mea.Ori e lege pentru toti ori pentru niciunul.Eu stiu ca la semnul., STOP”opreste toata lumea la cei care se adreseaza, acesta nu este facultativ.De ce la domnii magistrati aceste salarii compensatorii se dau ? Sunt ei mai superiori ?Domnilor am fost un politist corect si consider ca merit conform legii,sa primesc ce este al meu.Sau ,,moralistii sunt cei mai mari imorali ?”Nu stiu , intreb si eu ?

 8. Dreptatea este un deziderat ce nu a fost si nu exista in stare pura ci doar in concentratii….%..uneori chiar o, o…%.Va doresc un psihic puternic si grija mare la stampilele electorale !

 9. Si eu sunt in aceeasi situatie !am iesit la pensie in 2016 din M.A.I si nu am beneficiat de salariile compensatorii. Nu am facut nici o actiune in instanta .Doresc sa fiu instiintat din timp daca se schimba ceva in favoarea noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here