Connect with us

Administratie

S-a ajuns pana acolo ca sa se afirme in presa ucraineana din Cernauti ca uciderea in masa a romanilor la Lunca in noaptea de 7 spre 8 februarie 1941 nu ar fi fost decat “o fapta de eroism a granicerilor ucraineni”

Incisiv

Publicat

pe

In cei nici douazeci si sapte de ani de cand Ucraina a devenit in mod instantaneu stat, cei de prin partile locului cauta cu disperare sa aplice istoriei tinutului nostru, in special din ultimul secol al mileniului trecut, interpretari cat mai coordonate si cat mai plauzibile (din punctul lor de vedere), incercind sa impace si sa fructifice vechile teorii ale istoriografiei sovietice despre “eliberarea” Nordului Bucovinei cu imperativele ce reies dintr-o cu totul alta situatie, adica din cea existenta acum. Si cu cat mai insistente au fost aceste cautari, cu atat mai surprinzatoare au fost rezultatele, reusindu-se doar pe parcursul catorva ani sa se aplice, fata de unele si aceleasi momente-cheie ale istoriei Bucovinei, “grile” total opuse, afirmandu-se initial ca perioada de stapanire sovietica ar fi fost o perioada de ocupatie, pentru ca mai tarziu sa se spuna ca aceasta n-a fost decat una de… statalitate ucraineana. Anume in baza acestei “conceptii”, majoritatea institutiilor de stat si celor publice din regiunea Cernauti au sarbatorit jubileele de 60 de ani de la constituirea lor.

Si mai radical s-a schimbat “viziunea” acestor ideologi asupra unor asemenea evenimente tragice, si inca sangerande in sufletele romanilor de pretutindeni, ca masacrele de la Lunca si Fantana Alba.

Bunoara, s-a ajuns pana acolo ca sa se afirme in presa ucraineana din Cernauti ca uciderea in masa a romanilor la Lunca in noaptea de 7 spre 8 februarie 1941 nu ar fi fost decat “o fapt de eroism a granicerilor ucraineni care, fiind putini la numar, au facut fata unui grup inarmat foarte numeros de romani care au incercat sa atace granita de stat…”.

Speram atunci ca ar fi fost vorba doar de un act accidental, fiindca nu ne puteam imagina ca memoria atator victime nevinovate ale unui regim criminal ar putea fi terfelita intr-un mod atat de pagan si las. Dar, dupa cate se vede, ne-am inselat amarnic, fiindca, iata, acum a venit si randul martirilor de la Fantana Alba sa fie batjocoriti si mai marsav, ei fiind numiti de ziarul “Ceas” drept “provocatori”, “fascisti” si “agenti ai sigurantei romane”, ceea ce n-a cutezat sa faca nici fostul KGB sovietic. Intr-un articol intitulat chiar “Provocarea de la frontiera romaneasca”  MASACRUL DE LA FANTANA  ALBA (numarul din 22 iunie 2001, 25), semnat de redactorul sef al acestei publicatii – P. Kobevko si-a oferit cititorilor sub inspaimantatoarea rubrica: “SEPARATISM”!

Fantana Alba si Lunca –acte de sacrificiu colectiv fara precedent in istoria moderna!

Citind “Provocarea” din “Ceas”, care este ilustrata si cu o harta segmentata a Romaniei, cu Transilvania prezentata in negru si cu Bucovina, Sudul Basarabiei si Transnistria hasurate, insotita de niste note explicative deosebit de stranii si curioase, asupra carora vom reveni putin mai incolo, toate fiind plasate la titlul “Marirea teritoriala a Romaniei (1861-1945)”. Adica aceasta harta si notele explicative la ea sunt menite sa infieze masacrul de acum 60 de ani de la Fantana Alba drept argument ca in istoria sa Romania ar fi promovat o politica expansionista fata de vecini, ba mai mult, s-a extins teritorial pe seama altor state! Motivul respectiv nu constituie o noutate pentru cititorii acestei publicatii, articole cu asemenea idei fiind publicate in paginile ei in mai multe randuri. Insa pentru prima data se face referinta la cea mai mare tragedie a romanilor din Nordul Bucovinei cu intentia de a sustine o asemenea afirmatie aberanta si neroada, care nu are nici o tangenta cu realitatea istorica, lucru de altfel foarte bine cunoscut si de promotorii acestor blasfemii insultatoare, dar, dupa cum se stie si dupa cum au dovedit-o nu o singura data provocatorii de la “Ceas”, scopul scuza mijloacele, fiindca nu miile de victime nevinovate de la Lunca, Fantana Alba, din Kazahstan si de la Onega, nu impuscatii de-a lungul intregii frontiere impuse arbitrar la sfarsitul lunii iunie 1940 de catre ocupantii sovietici au fost provocatori, ci dezgustatorii mazglitori de hartie de la “Ceas” si-au asumat cu bun stiinta un asemenea rol, deoarece s-au vazut peste noapte stapani peste o bucata de neam romanesc, care nu are alta vina decat cea de a fi existat aici de peste doua milenii, de a fi avut o istorie glorioasa prezenta si acum atat de evident si atat de adanc in acest mult patimit pamant al Tarii de Sus a lui Alexandru cel Bun si a lui Stefan cel Mare.

Avand un asemenea trecut si o neclintita mandrie de neam, taranii nostri mioritici s-au decis in acel aprilie insangerat din 1941 ca e mai bine, daca nu vor fi lasati sa se duc la fratii lor, sa moara impuscati la granita nefireasca, sa fie haituiti prin padure ca niste fiare salbatice decat sa traiasca sub cizma strainilor, parasindu-si vetrele milenare, mormintele stramosilor, agoniseala lor de-o viata… Este o pilda de sacrificiu colectiv fara precedent nu numai in istoria noastra moderna, ci in cea a intregii Europe, si sa vina redactorul de la “Ceas” (sau cei care stau in spatele lui) cu un exemplu din trecutul propriului popor, cand mii de oameni pasnici – barbati si femei, batrani si copii – sa fi ales, nefortati de nimeni, moartea in locul vietii de a trai umiliti si ingenuncheati! Poate anume de aceea i se intuneca mintea acestui provocator, fiindca nu dispune de asemenea pilde, si anume de aceea se straduieste din rasputeri si fara pic de rusine sa profaneze memoria martirilor neamului nostru de la Lunca si Fantana Alba prin insinuarile din articolul sau, potrivit carora miile de ucisi doar pentru vina de a fi dorit sa triasc in libertate si impreuna cu fratii lor de sange si nu sub stapanirea strainilor ar fi fost “provocatori”, “agenti ai sigurantei” si ar fi avut drept scop “expansiunea” Romaniei! Adica romanii bucovineni care isi lasau ocupantilor pamanturile lor mostenite din mosi-stramosi, nedispunand de alta forma de protest impotriva unui imperiu hraparet, ar fi lucrat pentru  marirea teritoriala a tarii lor! Adica ar fi comis o “expansiune” nu in afara, ci in interiorul tarii lor schilodite atunci! Fara sa vrea, desigur, autorul “Provocarii” din “Ceas” ilustreaza astfel intr-un mod foarte convingator nu “firea expansionista a romanilor”, ci faptul ca romanii si-au constituit statul lor in curs de secole si cu sacrificii enorme si nu l-au primit de la cineva drept cadou peste noapte…(Paul Goma).

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Nici pana acum nu s-au finalizat dezbaterile pe tema OUG nr.6/2016 si asa implicarea SRI in actul de justitie a ramas in ceata!

Incisiv

Publicat

pe

De

Acum un an erau dezbateri in comisia juridica a deputatilor pe subiect OUG nr.6/2016! Nici pana acum nu s-au finalizat dezbaterile pe tema in cauza si asa implicarea SRI in actul de justitie a ramas in ceata! Dar justitiabilii sufera in continuare de nedreptate si anuzuri de drept si nu numai! Cred ca implicarea SRI in justitie, protocoalele clasificate/declasificate incheiate cu sistemul judiciar, dar si cu autoritatile administratiei publice etc ar trebui sa fie teme de campanie prezidentiala a celor ce vor fi implicati!

Pentru cei din comisia juridica a Camerei Deputatilor, participanti la dezbaterile pe subiectul intarziat al validarii sau nu prin lege de aprobare sau respingere a prevederilor OUG nr.6/2016, dar in special pentru cei din opozitie USR, PNL (dl Viziteu, Cupsa, dnaTraila etc.), redau unele prevederi din cateva legi relevante astfel incat sa inteleaga si ei faptul ca protocoalele secrete incheiate de catre SRI cu MP-PICCJ, dar si cu alte autoritati/institutii publice, sunt nelegale si nici un pot fi acte admnistrative cu efecte juridce, intrucat reprezentantii oficiali ai SRI si MP-PICCJ nu au prevazut prin lege emiterea de protocale ca acte administrative. Mai mult aceste doua institutii nu au prevazut prin lege activitati de cooperare, iar MP-ICCJ nu are prevazut nicio activitate de colaboarare, ci doar SRI in virtutea activitatilor proprii de securitate natinale.

Pe fond toate protocoale emise de catre SRI si incheiate cu diverse entitati juridice de interes publuc, din anii 2000 si pana acum sunt nelegale si, deci toate efectele lor sunt nule si nelegale.

Ca atare sper sa inteleaga pentru ultima oara faptul deputatii si nu numai ei, ca sunt intr-o mare eroare logica pe subiectul de referinta.

Legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii

Art.14 “În îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Serviciul Român de Informaţii colaborează cu Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Direcţia Generală a Vămilor, precum şi cu celelalte organe ale administraţiei publice.

Organele prevăzute la alin. 1 au obligaţia să-şi acorde reciproc sprijinul necesar în îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege.”

Art.23 “Serviciul Român de Informaţii este condus de un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţă comună, la propunerea Preşedintelui României, în urma audierii celui propus de către comisia însărcinată să exercite controlul parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care va prezenta un raport în faţa celor două Camere ale Parlamentului. (…)
În executarea atribuţiilor ce revin Serviciului Român de Informaţii, directorul emite, potrivit legii, ordine şi instrucţiuni.

Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară

Art.76 “În exercitarea atribuţiilor ce-i revin, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emite ordine cu caracter intern”, precizeaza expertul SRI, col ® Ion Dedu. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

SRI, DIICOT: Escrocul Neculai Galateanu isi anunta prezenta in Constanta

Incisiv

Publicat

pe

De

Preluare Incisiv National:

       Neculai Gălățanu are 48 de ani, este gălățean, fost ofițer militar, absolvent al cursurilor Academiei Militare Mircea cel Bătrîn.

În urmă cu 13 ani a pus punct carierei militare și s-a apucat afaceri prin firma SC Karan Business and Finances SRL.

       De la postura de “om de afaceri” si fost candidat independent la Camera Deputaților, Nicu Galateanu s-a reprofilat si a trecut la seducerea unor femei de afaceri in scopul escrocarii cu mari sume de bani, santajarea acestora, angajarea in cadrul Serviciului Roman de Informatii contra sumei de 5000 de euro si in schimbul unor favoruri sexuale.

Numitul Galateanu Neculai, domiciliat in oras Mangalia se prezinta victimelor sale ca fiind angajat activ si/sau in rezerva (dupa caz, adica dupa tepele care intentioneaza sa le aplice victimelor) al Serviciului Roman de Informatii si ca ar detine relatii la nivel inalt in parchete, instante si/sau alte institutii.

Concret, in luna iunie 2019, Galateanu Nicolae s-a prezentat la o cunostinta si buna prietena a unei femei de afaceri escrocate cu mari sume de bani, patroana in Navodari unde i-a solicitat suma de 5.000 Euro in schimbul promisiunii de a o angaja pe fata acesteia in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Fetei i-a solicitat si eventuale servicii sexuale.

Dupa achitarea acestei sume, Galateanu Nicolae a inscris-o pe G.O la examenele preliminarii ce se tin in cadrul procesului de angajare la SRI, respectiv la examenul psihologic.

La cca doua zile, G.O. a primit un email de la aceasta institutie prin care era anuntata ca “nu corespunde nevoilor si cerintelor” SRI.

Pentru a masca aceasta escrocherie, Galateanu Nicolae a revenit cu propunerea ca sa o inscrie pe fata in cauza la un “Masterat” in cadrul Academiei de Informatii “Mihai Viteazul” apartinand SRI si cu promisiunea ca dupa ce termina acest “masterat” va fi angajata cu siguranta in acest serviciu, aspect  cu totul fals.

Mai mult, Galateanu Nicolae a incercat sa o escrocheze anterior si pe o alta patroana din Constanta, in mod similar, utilizand aceeasi “schema”.

Astfel, in luna octombrie 2018, Galateanu Nicolae   i-a solicitat 10.000 de euro unei patroane de Statie Peco, pentru a ii rezolva problemele aceasteia din urma, probleme ce ar fi constat intr-un proces cu ANAF-ul in care i se solicita anumite penalitati.

Patroana in cauza, S.D. a refuzat sa se lase pacalita.

Tabloul infractional al gruparii coordonate de Galateanu Nicolae este mult mai amplu, sens in care vom reveni cu modul de actiune si membrii acestei grupari, precizau cei de la Incisiv National.

Din investigatiile noastre a reiesit ca, “ofiterul SRI” Galateanu Nicolae care impreuna cu un alt fals ofiter SRI prezenta victimelor un asa zis procuror din Targoviste (un fals procuror, in fapt poate un „procurator”) se deplaseaza saptamana viitoare in Constanta, probabil pentru a isi teroriza victimele pe care le-a inselat sa nu declare adevarul la organele de cercetare penala, aspect monitorizate atat de SRI, cat si de DIICOT. Din surse judiciare a reiesit ca, “ofiterul SRI” Galateanu Nicolae a mai escrocat si o alta femeie din Bucuresti cu un loc de munca la un minister. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Unii judecatori, considera intre ei, motivarile drept ,,opere” atunci cand admit/resping “OPERATIV”

Incisiv

Publicat

pe

De

Destul de mult interes a suscitat studiul meu privind proportia judecatorilor si procurorilor din Romania care NU DAU DOI BANI PE LEGE. Pentru completarea studiului, mi-a parvenit un caz. Un judecator respinge o cerere a unui justitiabil invocand o TEZA a unui articol din codul de procedura civila CARE NU EXISTA! Justitiabilul face cerere de recuzare intrucat judecatorul a adaugat la lege, teza invocata NEEXISTAND! Dar modalitatea de ,,acoperire” a abuzului motivarii prin adaugare la lege a primului judecator este cea de-a dreptul abracadabranta: ,,Fara a efectua analize de semantica, intrucat termenul ,,teza” are si intelesul de idee principala, iar o norma legala cuprinde mai multe astfel de idei sau cerinte, rezulta deci ca include mai multe teze” (!!!) Probabil ca primul judecator putea sa motiveze respingerea și in baza tezei (um) 0195 a unui articol. Eu ma incapatanez totusi, spre desoebire de judecaotrul investit sa judece recuzarea sa merg la dictionar si la semnatica. Ce spune DEX-ul: ,,teza=afirmatie expusa si sustinuta intr-o discutie, idee principala dezvoltata si demonstrata intr-o OPERA, intr-o cuvantare, etc” De unde rezulta ca unii judecatori, considera intre ei, motivarile drept ,,opere” atunci cand admit/resping OPERATIV. O astfel de motivare nu poate decat sa faca condamnabil faptul ca unii judecatori, acoperiti de imunitate si cand protejati/cand executati de prietenii lor de la Inspectia Judiciara (semnatara de protocol cu SRI) sau procuratura (semnatari de protocol cu SRI), ajung sa se creada divinitati. Motivarile lor sunt opere, iar LEGEA, e doar asa, o chestie, informativa. Ceea ce da si mai multa valoare studiului meu ale carui rezultate preliminare indica urmatoarele, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani:

Cel mai recent studiu al meu arată că, în căile definitive, 67% dintre judecătorii din Romania nu dau doi bani pe lege .

În premieră vă anunț că lucrez la un model econometric privind proporția judecătorilor din România care respectă legea. Rezultatele intermediare ale modelului îmi indică faptul că 33% dintre judecători respectă legea integral, 17% mai închid ochii și respectă selectiv legea, iar 50% nu dau doi bani pe lege.

Modelul include sentințe în fond și în calea definitivă de atac. În ceea ce privește calea definitivă de atac, aflată în atenția specială a SRI, care și-a subordonat instituțiile din justiție, situația este mult mai rea: mai puțin de 20% dintre judecători respectă legea integral, 13% mai închid ochii și respectă selectiv legea, iar 67% dintre judecătorii din căile definitive nu dau doi bani pe lege. În model am folosit ca variabilă dummy subordonarea instanțelor de fond sau din calea definitivă față de SRI, prin protocoale. Economiștii știu că variabilele dummy sunt folosite în analiza econometrică a seriilor de date pentru a indica prezența foarte improbabilului, precum războiul. Nu am găsit o variabilă dummy mai bună decât protocoalele ticăloase cu SRI.

Modelul, care  desigur este criticabil măcar pentru motivul că până la el nu a mai existat o modelare econometrică a judecătorilor care nu dau doi bani pe lege în România și nu există până la el o referință, folosește o metodologie relativ nouă ,,bucket approach” care în alte studii a reușit să estimeze rezultate care nu au putut fi estimate prin metodele clasice. Spre exemplu în cazul estimării multiplicatorului fiscal, abordarea narativă și bucket approach a reușit să estimeze rezultate chiar și pentru economia României, deși seriile de date sunt grav distorsionate.

Din model pot fie extrase rezultate și în ceea ce privește proporția procurorilor care nu dau doi bani pe lege, dar deocamdată nu le fac publice, întrucât rezultatele sunt, realmente, groaznice, și încerc să văd dacă nu s-a strecurat o eroare esențială.

Ca orice model care folosește instrumente statistice, derivat dintr-o abordare narativă, și modelul creat de mine este criticabil și prin prisma intervalului de referință ales (2015-2019),dar rezultatele preliminare indică o sensibilă îmbunătățire în instanțele civile, după ce SRI nu a mai acordat protecție tuturor magistraților din civil furnizori sau colaboratori ai serviciului, prin devoalarea publică a protocoalelor. Am convingere că, odată ce vor fi lustrați și primii furnizori/colaboratori din justiție ai SRI de către CNSAS, ponderea judecătorilor care nu dau doi bani lege se va reduce.

Ideea acestui model mi-a venit după o discuție cu persoana pe care o respect cel mai mult în domeniul economic și care m-a întrebat: Care crezi că este adevărata problemă a României, cea care ține economia în subdezvoltare? Am răspuns că mimarea luptei anti-corupție prin subordonarea justiției de către lichele și oameni fără căpătâi care doar mângâie pe creștet mari corupți (atunci când nu îi protejează) și mimarea bunei administrații. Mi-a răspuns: ai dreptate doar parțial. Principala problemă a României este că unei proporții mari din rândul populației nu îi pasă de respectarea legii, chiar și din neînțelegere, dar mai ales că o proporție și mai mare din rândul judecătorilor și procurorilor (raportată la ponderea populației nepăsătoare față lege), la rândul ei, nu dă doi bani pe lege.

Vestea bună este că începe să se diminueze ponderea populației care nu dă doi bani pe lege. Am achiesat, integral și am început să lucrez la model, inspirat și de o intenție a CSM anunțată la finalul anului trecut, de îmbunătățire a imaginii justiției. Concluziv, primele rezultate îmi arată că, în căile definitive, 67% dintre judecători nu dau doi bani pe lege, 13% respectă selectiv legea și doar 20% o respectă integral. Am convingerea că la acest rezultat contribuie lipsa reală a răspunderii magistraților. Vestea bună este că totuși, 20% dintre judecători o respectă, integral.

Notă: Perioada de după denunțarea protocoalelor cu SRI este prea scurtă pentru a avea relevanță statistică și nu poate fi relevantă atâtat timp cât rețelele din justiție subordonate în trecut prin protocol tind să se subordoneze unui soi de mafie, în interesul altor rețele decât cele ,,supravegheate” de SRI.

Later edit:

În România sunt aproximativ 4500 de judecători. Întăresc rezultatele preliminare ale studiului:

Un judecător de la Cluj –  Cristi Dănileț. Dacă l-am întreba ce se întâmplă în situațiile când la motivare îș dă seama că a greșit soluția, greu am găsi un alt răspuns decât că nu dă doi bani pe lege, din moment ce a pronunțat o soluție greșită

Un alt judecător, dintr-o altă instanță, judecând pe excepții și care nu intrase pe fond ,,Oricum ar fi, noi trebuie să dăm termen, pentru că noi avem două apeluri, și nu știu cum le resping”.

Un alt judecător, dintr-o altă instanță și care se ghidează și promovează mesajul:,,cunoaște legea ca să știi cum să o încalci”.

Un alt judecător, de la București, care, după ce e întrebat de justițiabil în ședință publică dacă consideră necesar să se abțină și răspunde nu, după ce justițiabilul depune cerere de recuzare, pe care o timbrează cu 100 de lei, în timpul judecării cererii de recuzare își aduce aminte că e incompatibilă și vâră o cerere de abținere, iar apoi recuzarea este respinsă ca rămasă fără obiect, dar suta justițiabilului este pierdută.

Un alt judecător, tot de la București care, atunci când justițiabilul îi argumentează cu o decizie a Curții Constituționale în privința unei executări silite îi explică: ,,Dacă nici noi la judecătoria…. nu știm cum se face o executare silită….’

Un alt judecător, de la Arad care îi spune unei colege judecătoare:: ,fă-te că nu vezi. Dacă nu vezi, nu poți fi acuzată de abuz în serviciu”.

Un alt judecător, de la București, care pronunțându-se pe o cerere de a nu fi amânată judecata, găsește ca argument: ,,n-ați avut noroc cu soțul”.

Un alt judecător, tot de la București, care își judecă singur cererea de recuzare și tot el își scrie motivarea, uitând pentru ce era cererea pe care nu el, ci completul următor era învestit să o judece. Pentru celeritate.

Un alt judecător, dintr-o altă instanță: ,,Eu dacă am greșit o soluție, Curtea de Apel vine și o schimbă în calea de atac”. E atât de simplu! Și dacă pronunți o hotărâre într-o cale definitivă, cine o mai schimbă? Adina Daria Lupea?

Un alt judecător, dintr-o altă instanță, de la Cluj: Adina Daria Lupea: ,,În vremurile tenebroase de altă dată când între noi mai exista colegialitate, respect și normalitate, solicitam un dosar pe cale scurtă. În vremurile reformate și iluminate, ne amendăm colegii de la alte instanțe pentru nerăspunsul la termen la o adresă”. Doamna Lupea, vă recuz! La fel interpretați și probele din dosare cum vă pronunțați pe internet? Este superioară colegialitatea interesului superior al justițiabilului sau prevederilor legale care prevăd că o revizuire se judecă cu celeritate și cu precădere? Cum apreciați respectarea justițiabililor când 3 termene la rând ,,colega” uită să trimită dosarul și nici măcar nu răspunde la adrese?  Cum apreciați faptul că justițiabilul vine special în țară, din vacanța cu familia, doar că să vadă că nici la acest  al treilea termen de ,,celeritate și precădere” colega nu a trimis dosarul?

Sincer, dacă considerați că e prioritară colegialitatea față de in justițiabil, nici nu vreau să îmi închipui câți bani dați pe lege, într-o revizuire. (Paul D.).

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate11 ore ago

Nici pana acum nu s-au finalizat dezbaterile pe tema OUG nr.6/2016 si asa implicarea SRI in actul de justitie a ramas in ceata!

Acum un an erau dezbateri in comisia juridica a deputatilor pe subiect OUG nr.6/2016! Nici pana acum nu s-au finalizat...

Actualitate11 ore ago

SRI, DIICOT: Escrocul Neculai Galateanu isi anunta prezenta in Constanta

Preluare Incisiv National:        Neculai Gălățanu are 48 de ani, este gălățean, fost ofițer militar, absolvent al cursurilor Academiei Militare...

Actualitate11 ore ago

Unii judecatori, considera intre ei, motivarile drept ,,opere” atunci cand admit/resping “OPERATIV”

Destul de mult interes a suscitat studiul meu privind proportia judecatorilor si procurorilor din Romania care NU DAU DOI BANI...

Actualitate11 ore ago

Mahării CHELARU FLORIN, DAMIAN ADRIAN ȘI ACOLIȚII LOR DIN LA PIOVRA DIN NĂVODARI (EPISODUL VI)

Preluare Incisiv National: In EPISODUL IV, asa cum am promis, am facut o încadrare juridică preliminară a faptelor, care – la prima...

Actualitate11 ore ago

”Judecătorul limuzină” își trage ”câmp tactic” !

(Preluare National- Catalin Tache) Poate cel mai controversat judecător al magistraturii ultimilor ani, Corneliu Ioan Bogdan Tudoran a recurs în...

Actualitate11 ore ago

Olaru voteaza dupa cum ii sufla Birchall

S-a tot vorbit prin sistem inainte, si chiar si dupa sedinta eveniment de miercuri 17 septembrie 2019 a Plenului CSM,...

Actualitate11 ore ago

Ocaua dubla: cum s-a facut scut PMP in jurul turnatorului Petrov

(Preluare Inpolitics): Potrivit articolului 10 din Statutul PMP, partidul nu acceptă drept membri persoane cărora li s-a stabilit calitatea de...

Actualitate3 zile ago

ADRIAN DOBRE, un slugoi libidinos si tupeist al lui Iohannis, cu aere de cunoscator in ale politicii si administratiei publice, exemplar din menajeria PNL

Vorba lui Eminescu: „şarpele, cînd îl doare capul, ca să-şi verse veninul iese la drum, unde trebuie a găsi un...

Actualitate3 zile ago

LA POLIȚIA LOCALĂ PLOIEȘTI, URMEAZĂ, CÂT MAI CURÂND, SĂ SE APLICE DEVIZA PROLETARĂ: „CINE PLEACĂ ULTIMUL, SĂ STINGĂ și LUMINA!”

Organul local de paznici comunitari, foști gardieni publici, actuali „polițiști locali” va muri încet, o moarte lentă, chinuitoare, mascată uneori de câteva...

Actualitate3 zile ago

Orban, PNL și ”baschetbalista”. O poveste de love and hate, cu happy-end

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Printre primii care s-au repezit să jubileze și să-și asume meritele pentru marea victorie a Laurei Kovesi de...

Actualitate3 zile ago

S-a activat ”Furia Roșie”!

(Preluare National – Catalin Tache): Așa după cum dezvăluiam la sfârșitul lunii iulie, Viorica Dăncilă a decis să se ”întoarcă...

Actualitate3 zile ago

Luluta mai are un pic si face suta

Politrucii de la Uniunea Europeana care s-au facut luntre si punte ca s-o propulseze pe Laura Kovesi mare sefa la...

Actualitate3 zile ago

2 deputați PNL au supt la greu dintr-un proiect european de la 2,5 milioane euro

(Preluare FLUX 24): Un proiect european de 2,5 milioane de euro al Universității Tehnice a fost făcut harcea-parcea pentru ca...

Actualitate3 zile ago

Cine minte? Viorica Dăncilă sau Klaus Iohannis?

Suntem din nou confruntați cu o situație fără precedent. Într-o parte avem un președinte. În cealaltă, un prim-ministru. Între cei...

Actualitate5 zile ago

De pe vremea PDL si a ministrului Funeriu, SRI are acces la datele persoanele ale elevilor/Alte doua protocoale pe ”securitatea nationala”

In emisiunea Dosar de politician de la B1Tv, orele 21, am avut surpriza sa aflu din gura domnului parlamentar PSD...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv