Poliţistul criminalist Bogdan Bănică /„Cari fierul de pomană, nu poţi să-l foloseşti din cauza procedurilor şi a unei legi tâmpite”

0
2511

Poliţistul criminalist Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Diamantul, filiala Suceava, a făcut o descriere deloc măgulitoare a celebrului şi totodată vechiului pistol Carpaţi din dotarea poliţiştilor, acesta exprimând un punct de vedere al multor colegi: arma este depăşită, iar legislaţia privind modul în care poate fi folosită nu este deloc în avantajul agentului din stradă, care de multe ori este pus în situaţii limită.

„Este musaisă-l ai când pleci în teren, deşi ai certitudinea că nu-l vei folosi în veci! Şters de praf mai ceva ca bibeloul de pe televizorul cu lămpi şi la fel de inutil. De ce? Uzul de armă este depăşit, este interpretabil şi aproape imposibil de pus în practică. Trebuie să ţinteşti doar zone care nu sunt vitale organismului uman după ce ai răguşit de atâtea somaţii şi ai în faţă o brigadă de etnici cu furci şi topoare”, a scris Bogdan Bănică pe o reţea de socializare.

El a arătat că dacă, Doamne fereşte, hoţul sau atacatorul poliţistului este nimerit mai sus de gleznă începe coşmarul: „apar imediat avocaţi, procurori de-ai hoţului şi vreo mie de ONG-uri care te vor acuza de tentativă de omor. Se începe urmărirea penală, eşti pus la dispoziţie şi începi să faci rate pentru proces şi daunele cerute de hoţ. Tot să faci pe Mărgelatu în poliţie, sau să-l imiţi pe Sergiu Nicolaescu ce cu un cartuş împuşca trei hoţi odată”.

Concluzia lui Bogdan Bănică este următoarea: „cari fierul de pomană, nu poţi să-l foloseşti din cauza procedurilor şi a unei legi tâmpite”.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, liderul de sindicat a precizat că vrea ca împreună cu colegii din sindicat să facă o simulare reală într-un poligon de antrenament în care să demonstreze că praştia este mai precisă decât pistolul Carpaţi. Iar asta nu este o glumă.

El a mai spus că orice poliţist care doreşte să aibă permis de armă de autoapărare în timpul liber, pentru că se consideră ameninţat, trebuie să treacă prin aceleaşi proceduri ca orice om care vrea să aibă permis de armă cu bile de cauciuc sau altă formă de armă neletală.

Bogdan Bănică a declarat că sindicatul pe care îl reprezintă a solicitat şi va solicita şi de acum încolo ca armamentul din dotarea poliţistului să fie schimbat, iar legislaţia privind uzul de armă să nu mai fie interpretabilă şi să lase loc de şicanarea poliţistului pe latură penală şi în instanţele de judecată.

Pe termen scurt, ca măsuri de prevenire a tragediilor precum cea în care poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis mişeleşte pe peronul Gării Burdujeni, acesta crede că vestele anti-înjunghiere şi bastoanele cu electroşoc ar trebui să intre în timp cât mai scurt în dotarea poliţiştilor care lucrează în operativ, adică au contact direct cu mediul infracţional. (Florin PAIU –monitorulsv.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here