Actualitate
Procurorul „periculos” DNA, „Portocală”, joaca la nivel inalt

Procurorul DNA Portocală, la solicitarea doamnei Laura Codruța Koveși, șefa DNA, a demarat urmărirea penală într-un dosar de corupție vizând infracțiunile de trafic de influență și abuz în serviciu privind achiziția de rachete Patriot, împotriva domnilor: Klauss Werner Iohannis-președintele României, Adrian Tuțuianu-ministru Apărării, Hanss Klemm-ambasador. In fapt, domnul Klauss Werner Iohannis a efectuat o vizită în SUA, sub pretextul întăririi Parteneriatul Strategic România-SUA, prilej cu care s-a întâlnit cu președintele SUA, Donald Trump; Din cercetările domnului Portocolă a reieșit că scopul real al vizitei a fost în realitate cumpărarea de către România de tehnică militară de 3,9 miliarde de euro, dintr-o singură sursă, fără licitație, încălcând grav Legea Achizițiilor Publice. Mai mult, doamna Laura Codruța Koveși a afirmat într-un interviu la Digi24, invocând un articol al jurnalistului Ion Cristoiu, că domnul Werner Iohannis a obținut foloase necuvenite constând în voturi pentru alegerile prezidențiale din 2019, fapta constând în bătaia pe umăr de către Domnul Donald Trump; Laura Codruța Koveși a arătat, citându-l pe Cristoiu, că bătaia pe umăr a costat Statul Român 3,9 miliarde euro. Domnul Adrian Țuțuianu se face vinovat de achiziția dintr-o singură sursă a tehnicii militare, încălcând flagrant legea achizițiilor publice, cu toate că a fost cel puțin încă un producător suedez care a spus că va oferi aceeași tehnică, cu caracteristici superioare, la un preț mai mic. Domnul Hans Klem se face vinovat pentru că a sprijinit mascarada „Luptei” Anticorupție, la cererea expresă a domnului Klauss Iohannis, pentru a masca o achiziție directă de 3,9 miliarde de euro. Neputând, din cauza legilor internaționale, considerate proaste, să-l pună sub acuzare pe domnul Domnul Donald Trump, Laura Codruța Koveși a înaintat o scrisoare Congresului American; scrisoarea a fost semnată și de domnul George Soroș, în numele #Rezist SUA și al diviziei #Rezist România.
La finalul interviului doamna Laura Codruța Koveși a anunțat că-și va depune candidatura pentru funcția de președinte al României la alegerile prezidențiale din 2019; candidatul pentru funcția de Prim Ministru este domnul Portocală, urmând ca prin negocieri cu o singură sursă, SRI, domnii Coldea și Uncheșelu să obțină funcția de președinte al Senatului, respectiv al Camerei Deputaților.
P.S. Ambasadorul Rusiei a anunțat că sprijină Lupta Anticorupție și pe doamna Laura Codruța Koveși, în toate demersurile sale.
Această postare este un Pamflet. (Gelu Visan – Facebook).
N.R
Pamflet cu umor “negru” marca Gelu Visan.
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 5 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Ancheteacum 5 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu