Connect with us

Actualitate

Minciuna, haosul, ILEGALITATILE si incompetenta de la nivelul conducerii Politiei Locale Ploiesti/DOCUMENTE

Incisiv

Publicat

pe

Către,

 1. POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI

Adresa:  B-dul Independentei nr. 21

 • ÎN ATENŢIA CONDUCERII –
 1. Primaria Municipiului Ploiesti

Spre stiinta:  Primar Adrian Dobre

PALATUL ADMINISTRATIV
Bd. Republicii nr.2-4, cod postal 100066

La adresa dv. cu nr. multiplu (recunoaştem că nu am mai văzut aşa ceva!), 145, 146, 151, 152 şi 162 din 07.07.2017, pe care am primit-o ca răspuns la cele  5 (cinci) sesizări recente ale ziarului nostru, pe teme total diferite, vă precizăm următoarele aspecte de ordin jurnalistic şi juridic:

 1. Cu regret, constatăm că onorata conducere a Poliţiei Locale Ploieşti se află într-o stare de ignoranţă în ceea ce priveşte Codul Deontologic al Jurnalistului, elaborat de Convenţia Organizaţiilor de Media în 9-11 iulie 2004, astfel încât nu cunoaşte noţiunea de „interes public” şi nici rolul jurnalistului, prevăzut în Statutul Jurnalistului, adoptat tot în 2004 la Sinia.

Ne facem datoria a vă aduce la cunoştinţă câteva din prevederile acestora pentru a vă putea raporta la demersurile noastre din Ziarul „Incisiv de Prahova”.

            “Interesul public

Noţiunea interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise:

 • Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii, este de interes public. Aceasta nu se rezumă numai la aspectele politice, ci include orice altă împrejurare care prezintă interese pentru comunitate.
 • Interesul public nu priveşte doar ceea ce autorităţile consideră că este de interes public.
 • Modul în care funcţionează şi acţionează guvernul, autorităţile ori instituţiile publice, precum şi orice altă entitate care utilizează bani publici sau care afectează interesul comunităţii este de interes public major.
 • Toate acţiunile, omisiunile, gesturile şi cuvintele demnitarilor, politicienilor şi ale tuturor funcţionarilor publici legate de exercitarea funţiei lor sunt de interes public major. Viaţa privată a acestora este de interes public, atunci când are relevanţă pentru exercitarea funcţiei.
 • Având în vedere contribuţia autorităţilor la gestionarea puterii şi a serviciilor publice, critica adusă acestora se bucură de un interes public major.
 • Atunci când nu există un interes public evident, libertatea de exprimare nu poate fi limitată decât de interesul protejării unui alt drept fundamental.
 • Orice informaţii privind încălcarea drepturilor omului – aşa cum sunt acestea definite în documentele internaţionale ratificate de România – sunt de interes public major.

1. Rolul Jurnalistului

1.1. Jurnalistul este dator să exercite dreptul inviolabil la libera exprimare, în virtutea dreptului publicului de a fi informat. Jurnalistul se bucură de o protecţie sporită în exercitarea acestui drept datorită rolului vital, de apărător al valorilor democratice, pe care presa îl îndeplineşte în societate.

1.2. Jurnalistul este dator să caute să respecte şi să comunice faptele – aşa cum acestea pot fi cunoscute prin verificări rezonabile – în virtutea dreptului publicului de a fi informat.

1.3. Jurnalistul este dator să exprime opinii pe o bază factuală. În relatarea faptelor şi a opiniilor, jurnalistul va acţiona cu bună credinţă.

1.4. Jurnalistul este dator să semnaleze neglijenţa, injustiţia şi abuzul de orice fel.

 

Pe cale de consecinţă, redacţia a considerat că, în problematica Poliţiei Locale Ploieşti, instituţie publică pusă în slujba cetăţeanului, există indubitabil „interes public”. Complementar, am înţeles să semnalăm prejudicierea instituţiei şi, implicit, a bugetului public local, anumite abuzuri şi neglijenţe asupra cărora nu vom mai reveni în adresa de faţă, ele fiind tratate pe larg în articolele publicate.

Semnalările sunt făcute cu bună credinţă şi au la bază probe solide (înscrisuri, martori) pe care, de altfel, le-am şi prezentat în paginile ziarului şi le vom pune şi la dispoziţia instanţelor de judecată, asa cum le-am depus la organelor judiciare. Că dv. nu vă convin aceste realităţi, ori contestaţi anumite fapte ori susţineri care reies din dovezi,  este o problemă strict a dv.

Nu în ultimul rând, cu privire la genul ziaristic abordat, vă rugăm a ne lăsa libertatea a ni-l alege singuri şi a nu căuta a ni-l cenzura şi pe acesta. Fiecare jurnalist / publicaţie are modalităţi diferite de abordare şi prelucrare a informaţiilor şi de prezentare a opiniilor (atitudinea, tonul, stilul, maniera de prezentare a faptelor și ideilor).

 1. În ceea ce priveşte avertizorul public, de integritate, îndrăznim să vă dăm un citat din alocuţiunea fostului ministru al Justiţiei, Raluca Prună, la Forumul Administraţiei Publice Locale (05 iulie 2016) „Avertizorul de integritate poate fi oricare dintre noi, indiferent că lucrăm în sectorul public sau în sectorul privat. (…) Nu e o profesie să fii avertizor, este un rol pe care ți-l asumi într-un anumit context în măsura în care acesta avertizează, se bucură de garanții pe care legea le oferă…”

În concluzie:

 • aveţi, în continuare, o atitudine neconstructivă, bazată pe negarea absolută a problemelor cu care vă confruntaţi şi la a căror rezolvare sunteţi chemaţi prin fişa postului în calitate de conducători ai instituţiei publice.
 • Clamaţi că noi recurgem la ameninţări cu chemarea în judecată, în timp ce chiar dv. procedaţi de această manieră (in speranta ca ne veti intimida sau cu dorinta de a stopa dezvaluirile), dovadă fiind recenta dv. acţiune.
 • Ne acuzaţi de rea credinţă, în condiţiile în care toate acţiunile dv. de funcţionari publici plătiţi din banii contribuabililor ploieşteni sunt caracterizate tocmai de rea credinţă şi încălcare a legii.

Ne rezervăm dreptul a răspunde şi proba punct cu punct acuzaţiile dv. în faţa instanţei de judecată şi a organelor judiciare competente carora ne-am adresat cu 4 (patru) plangeri penale si/sau denunturi pentru instaurarea legalitatii, plangeri/denunturi bazate pe documente si martori. De asemenea am sesizat si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru gravele infractiuni  savarsite de persoane din conducerea unitatii dumneavoastra (si, nu numai) prevazute de art. 31 – 33 din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date si de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, a reglementarilor normative emise de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si a legislatiei comunitare (avand in vedere si jurisprudenta CEDO si CJUE).

Pentru cititori,  prezentam cele 4 (sesizari) efectuate de ziarul nostru si raspunsul „competent” care se vrea pentru acoperirea gravelor ilegalitati. (probele depuse/publicate si transmise catre Politia Locala Ploiesti).

Referitor la a patra solicitare, va aratam modul mincinos in care s-a raspuns (cazul referitor la politistul local, Craciun Laurentiu). Halucinant!

Noi in articolul din data de 06.07.2017 ( INTERPRETAREA LEGII DUPA BUNUL PLAC DE CATRE DIRECTORUL GENERAL, CARMEN GHEORGHE – SI IMPOSTOAREA Mocanu Gabriela Isabela, sefa “serviciului resurse umane, juridic, contracte, proceduri” ce ocupa postul ilegal, prin frauda/ DOMNULE PRIMAR ADRIAN DOBRE, chiar trebuie sa moara oameni ca sa luati masurile legale la Politia Locala Ploiesti?) am prezentat faptul ca, “numitul Crăciun Laurențiu Sebastian, a fost numit de către conducerea Poliției Locale Ploiești, în mod ilegal, coordonator al Biroului Ordine-Publică 3, în lipsa Șefului de birou Mihai Dimitrie Valentin, acesta nedeținând studiile necesare pentru ocuparea acestei funcții, Crăciun Laurențiu Sebastian fiind încadrat conform studiilor sale pe post de referent, clasa a III-a, încalcându-se astfel  prevederile legale în vigoare, respectiv Lg.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.10, alin.2, care prevede că un funcționar public încadrat în clasa a III-a referent nu poate deține atribuții de coordonare, control și îndrumare, activități care se subscriu atribuțiilor unui funcționar public de conducere conform adreselor cu nr. 49134/06.11.2016 și 54284/14.11.2016, adrese eliberate de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici la solicitarea unor politisti locali.

In fapt,  din aceste adrese rezultâ fara dubiu faptul că, numitul Crăciun Laurențiu Sebastian nu avea dreptul de a deține atribuții de coordonare, îndrumare și control, chiar dacă acestea i-au fost inserate în fișa postului de către conducerea Poliției Locale Ploiești, conform adresei Agenției Naționale a Funcționarului Public cu nr.68795/31.01.2017 către conducerea instituției, respectiv doamnei Carmen Daniela Gheorghe, Director General, prin care se solicita că atribuțiile de coordonare, îndrumare și control, inserate în fișa postului numitului Crăciun Laurențiu Sebastian, sunt necesar a fi  înlăturate, acest lucru întâmplându-se datorită demersurilor Agenției Naționale a Funcționarilor Publici la data de 15.03.2017, conform adresei cu nr.16503/16418/19.04.2017 emisă către un politist local (confirmand dezvaluirile noastre pe care le-ati ignorat).

Dupa intrarea in asa zisa legalitate urmare a somarile repetate ale A.N.F.P, ilegalitatile au continuat la nivelul institutiei si Crăciun Laurențiu Sebastian l-a înlocuit,pana recent, la conducerea Biroului Ordine Publică 3, pe Șeful de birou Mihai Dimitrie Valentin, a efectuat instruirea, repartizarea și control asupra polițiștilor locali care își desfășoara activitate în cadrul acestui birou. In caietele de instructaj si in Rapoartele de Activitate se regaseste proba (unde Craciun Laurentiu figureaza ca a fost pe control si coordonare), chiar daca sunt indicii temeinice ca, probabil, s-a falsificat FISA POSTULUI (pe Fisa Originala nu EXISTA SEMNATURA SEFULUI DE SERVICIU, Catalin Anton, semnand doar Carmen Gheorghe si Adrian Vaida si, eventual seful de birou, Dimitrie Valentin!). Mai mult, conducerea Politiei Locale Ploiesti a remis un raspuns catre angajati prin care recunoaste ca, Craciun Laurentiu are in continuare atributii de coordonare, cu toate ca in lege se specifica express ca aceste activitati sunt ilegale pentru studiile acestuia, dupa ultima somare a A.N.F.P.

Carmen Gheorghe

Mocanu Gabriela Isabela

Interpretarea legii dupa bunul plac de catre conducerea Politiei Locale Ploiesti prin Directorul General, Carmen Gheorghe si prin Mocanu Gabriela Isabela, sefa “serviciului resurse umane, juridic, contracte, proceduri” din cadrul Politiei Locale Ploiesti ce ocupa postul ilegal, prin frauda, inca din 21.01.2014 (conform propriilor declaratii date in fata procurorilor, Mocanu Gabriela Isabela a dat spaga 1000 de euro pentru ocuparea acestui post), au facut ca tensiunile din cadrul acestei institutii sa escaladeze si pe numele conducerii Politiei Locale Ploiesti si al lui Crăciun Laurențiu Sebastian sa fie inregistrate doua plangeri penale. Aceste ilegalitati fiind sesizate in repetate randuri de ziarul nostru dar nu s-au luat masurile legale care se impun si intrarea in legalitate, plangerile penale CONFIRMAND IN TOTALITATE toate dezvaluirile noastre.  Reamintim faptul ca, Crăciun Laurențiu Sebastian este personajul care este protejatul Directorului General, Carmen Gheorghe, personaj care consuma bauturi alcoolice in institutie, personaj care are un vocabular de golan si vagabond deoarece isi injura COLEGELE/COLEGII (aspecte care pot fi probate cu multi martori din cadrul Politiei Locale Ploiesti).

Crăciun Laurențiu Sebastian

Mai mult, acest personaj este foarte periculos deoarece a produs mai multe evenimente GRAVE (penale) privind incarcarea armamentului, acesta efectuand aceasta operatiune pentru intimidare, in fata colegilor care l-au denuntat si nu in camera speciala amenanjata-pe acest caz vom sesizata noi organele de cercetare penala, ASPECTUL NEFIIND PRINS DEOCAMDATA IN CELE DOUA PLANGERI PENALE depuse pe numele lui Crăciun Laurențiu Sebastian si conducerii Politiei Locale Ploiesti. DOMNULE PRIMAR ADRIAN DOBRE, chiar trebuie sa moara oameni ca sa luati masurile legale la Politia Locala Ploiesti? Daca se intampla acest eveniment cand si-a incarcat arma Craciun Laurentiu Sebastian? Ne jucam cu viata si integritatea unor angajati aflati intr-o institutie din subordinea dumenavoastra?

ADRIAN VAIDA

Totodata, nu intamplator, aceste ilegalitati si haosul de la Ordinea Publica este posibila si datorita faptului ca, acest Serviciu se afla in coordonarea stricta a lui ADRIAN VAIDA, director general adjunct al acestei institutii (persoana pe numele caruia este inregistrata o plangere penala pentru hartuire sexuala; persona pe numele caruia este inregistrata o plangere penala pentru marturie mincinoasa in declaratii si inducerea in eroare a organelor de cercetare penala; persoana pe numele caruia sunt inregistrate mai multe plangeri la Consiliul Discriminarii; persoana pe numele caruia, Comisia de Disciplina din cadrul Primariei Ploiesti a deschis doua actiuni disciplinare; persoana pe numele caruia sunt mai multe sesizari la A.N.F.P; PERSOANA CARE A PREJUDICIAT BUGETUL POLITIEI LOCALE, IMPLICIT BUGETUL LOCAL).

 

In ipoteza neverosibila ca nu stiati de aceste ilegalitati (Incisiv de Prahova a avertizat public, IN REPETATE RANDURI, despre toate aceste ilegalitati savarsite la nivelul Politiei Locale Ploiesti, cu alte ilegalitati rezervandu-ne dreptul de a reveni pentru intocmirea de sesizari penale pentru a se intra in legalitate), va rugam sa va expuneti punctul de vedere legal la cele sesizate si luarea masurilor legale care se impun (raspunsurile institutiilor sesizate fiind necesar pentru sesizarea penala ce o vom intocmi, in calitate de avertizor public si pentru a se instala legalitatea).

Speram ca, Primarul Adrian Dobre  – sa nu mai “re-trimita” sesizarea catre Politia Locala pentru un punct de vedere pe care sa isi puna semnatura , asa cum face cu majoritatea sesizarilor ce au legatura cu acesta institutie, fiind, in fapt un factor care a perpetuat  ilegalitatile savarsite la Politia Locala Ploiesti –si, sa isi intemeieze raspunsul legal pe propriile controale – nu sa raspunda “Lupul paznic la oi”.

Totodata, atragem atentia ca, faptele sesizate de noi implica raspunderea penala

Rugam oficial  (si prin adresa) A.N.F.P sa efectueze de urgenta un control la aceasta institutie pentru a se intra in legalitate si a evita eventuale evenimente tragice, PRECUM si modul cum/ cand s-a conformat aceasta institutie somarilor dumneavoastra. Va rugam sa ne comunicati in scris raspunsul privind rezultatul controlului”.

***

In raspunsul “competent” (se cunoaste ca Politia Locala Ploiesti are ca sef la Oficiul Juridic o persoana care a ocupat postul prin frauda, la comunicare o persoana care a prejudiciat bugetul politiei locale si, ca directori adjuncti –alte doua persoane care au prejudiciat bugetul Politiei Locale –conform Raportuui de Control al Curtii de Conturi), Politia Locala afirma ca numitul Craciun Laurentiu “ocupa un post de executie, neavand atributii de coordonare si control”.

Raspuns solicitari Incisiv de Prahova

 

Stim ca limba romana este “grea” pentru multi, dar nu ne asteptam sa fie si pentru functionarii publici cu functii de conducere in cadrul Politiei Locale Ploiesti (sau, poate asteptam o noua confirmare!).

Noi am specificat in solicitarea noastra ca, politistul local, Craciun Laurentiu, a indeplinit o functie de coordonare si control, in mod ilegal, pana recent, chiar daca conducerea Politiei Locale Ploiesti a fost atentionata in repetate randuri sa intre in legalitate.

Nu are gusturi „rele” doamna Director General! Nu este asa?

Atasam ca probe o adresa semnata de doamna Director General care confirma cele sesizate de noi, semnata de “manuta “ ei credem – dar, de care se FACE ca a “uitat” brusc (probabil de la prea multa „sauna” facuta cu o consiliera locala P.N.L. la Sala Sporturilor, care, probabil face un mic-mare trafic de influenta pe langa primarul P.N.L. sa o mentina in functie pe „prietena” sa care este trimisa in judecata in dosarul Primarului de la Campina), precum si o adresa a A.N.F.P prin care Politia Locala Ploiesti este somata sa intre in legalitate, cu siguranta A.N.F.P nu stia ca la Politia Locala legea se interpreteaza dupa bunul plac al unora care au prejudicat bugetul local si/sau au ocupat postul prin frauda –celelalte probe, adrese au fost depuse la organele de cercetare penala.

A
NR B

Mai mult, in solicitare si articol am specificat faptul ca, din cauza abuzului efectuat de conducerea Politiei Locale Ploiesti, tensiunile au escaladat si s-au soldat cu doua plangeri penale efectuate de doi politisti locali pe numele conducerii si ale politistului local, Craciun Laurentiu.

Aceasta escaladare a tensiunilor s-a datorat mentinerii ILEGALE a politistului local, Craciun Laurentiu,  cu atributii de coordonare si control si dupa somarile repetate ale A.N.F.P, dar si dupa dezvaluirile repetate ale ziarului nostru, Incisiv de Prahova (va prezentam un Raport de activitate in care politistul local Craciun Laurentiu este mentionat ca a fost in control la colegii sai din tura, in mod ilegal, chiar dupa somarile A.N.F.P.-celelate rapoarte au fost depuse la organele de cercetare penala).

NR C

Totodata, am atras atentia asupra faptului ca, pentru intimidarea colegilor care l-au denuntat, politistul local, Craciun Laurentiu, a produs un eveniment deosebit care se putea solda cu ranirea si/sau moartea celor doi colegi ai sai, acesta, in data de 27.o5.2017, in jurul orelor 14,  incarcandu-si pistolul din dotare in mod ilegal (repetam, pentru intimidare), in fata colegilor sai si nu in locul special amenajat pentru aceasta operatiune.

Din probele prezentate, precum si din raspunsul “competent” emis cu numere multiple de Politia LOCALA Ploiesti, cititorii si toti ploiestenii pot realiza minciuna, haosul si INCOPETENTA de la Politia Locala Ploiesti, totul pe banii publici, pe banii dumneavoastra, pe banii nostri. Felicitari ADRIAN DOBRE!

Mai mult, prin raspunsul “competent” emis cu numere multiple, atat conducerea Politiei Locale Ploiesti, cat si sefa oficiului juridic care ocupa postul prin frauda au demonstrat ca habar nu au nici macar de legislatia cu care ar trebui sa actioneze pe domeniul de activitate. Astfel, cei sus mentionati au demonstrat ca habar nu au de prevederile OG 27/2002 actualizata in 2016 ( in care se specifica in art 10, (1) “In cazul in care un petitionar adreseaza aceleasi autoritati sau institutii publice mai multe petitii, sesizand aceeasi problema, acestea se vor conexa, petentul urmand sa primeasca un singur raspuns care trebuie sa faca referire la toate petitiile primite”. Incisiv de Prahova a trimis mai multe solicitari/sesizari catre aceeasi institutie dar, fiecare cu continut diferit, semnaland ilegalitati diferite – pe teme diferite.  Bravo domnule primar Adrian Dobre! Inca o dovada a haosului si incompetentei de la Politia Locala Ploiesti.

Mai jos va prezentam celelalte 3 (trei) sesizari si probele atasate pe care le-am si publicat si lasam cititorii/ploiestenii, precum si pe primarul Adrian Dobre sa analizeze in paralel cu raspunsul “competent” al institutiei pe care o patroneaza. (Redactia Incisiv de Prahova).

Deci, „dragilor” – sa va intre bine in partea „superioara” a corpului: Incisiv de Prahova a PUBLICAT articole doar in baza unor probe solide (DOCUMENTE), precum si in baza verificarilor prin mai multe surse  – nu cum rau-intentionat declarati dumneavoastra pentru a va acoperi ILEGALITATILE!

Prima sesizare

“Omul” lui “PORTOCALA”, Mocanu Gabriela Isabela, sefa “serviciului resurse umane, juridic, contracte, proceduri” din cadrul Politiei Locale Ploiesti, ocupa postul ilegal, prin frauda, inca din 21.01.2014/ Toate actele contrasemnate de catre aceasta pe numele institutiei (Politia Locala Ploiesti) sunt lovite de nulitate absoluta

A doua sesizare

EXCLUSIV/ VASILESCU IOAN – GABRIEL, “secretara” Politiei Locale Ploiesti, ocupa postul ilegal, prin frauda/DOCUMENTE

A treia sesizare

PRADUITORII BUGETULUI LOCAL PLOIESTI/ PRADUITORII POLITIEI LOCALE PLOIESTI/PLOIESTENI, AICI SUNT „BANII DUMNEAVOASTRA”/DOCUMENTE

Actualitate

EXCLUSIV/IPJ PRAHOVA SE DELIMITEAZĂ DE SUSȚINĂTORII LUI „PANARICĂ” ȘI NĂSTASE GABRIEL ȘI ÎNCEPE O ANCHETĂ INTERNĂ!

Incisiv

Publicat

pe

De

Se pare că dezvăluirile ziarului Incisiv de Prahova au deschis „cutia Pandorei” în IPJ Prahova cu ocazia evenimentului rutier de la Secăria, căci adresa nr.76830/2018 a acestei entități a M.A.I. nu a mai afișat atâta siguranță în a comunica informații eronate.

Dacă anterior emiterii acestei adrese și dezvăluirilor Incisiv de Prahova IPJ Prahova susținea că „toate persoanele au fost audiate în cazul evenimentului de la Secăria”, acum aceeași entitate face investigații cu privire la „circuitul informațiilor”.

A prezenta informații eronate atât publicului cât și Parchetului, Instanței e de domeniul ilicitului-penal… mai ales dacă provin de la o instituție/autoritate/entitate publică.

Așteptăm cu deosebit interes rezultatul vericărilor IPJ Prahova. (Cerasela N.).

(va urma)

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/22/exclusivseful-politiei-comarnic-nastase-gabriel-fost-santajat-de-panaricapolitist-interlop-sau-om-de-afaceri/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/07/cum-favorizat-o-procuroare-de-la-parchetul-de-pe-langa-tribunalul-prahova-ca-un-sef-de-post-sa-dea-spaga-procurorului-portocala-21-mc-lemn-pentru-vila-acestuia-aflata-constructie/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/08/exclusivvladimir-manea-zis-panarica-militianul-care-furat-21-mc-material-lemons-pentru-spaga-procurorului-zdreanta-este-sub-asediul-celor-pe-care-teroriza/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/19/exclusivprietenul-lui-portocala-seful-de-post-vladimir-manea-fugit-de-la-locul-accidentului/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/21/exclusivin-incercarea-de-musamaliza-accidentul-provocat-de-panarica-ipj-prahova-minte/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/21/exclusivsomam-public-ipj-prahova-sa-nu-puna-botul-la-incercarea-de-musamalizare-dosarului-penal-de-la-secariaincercari-de-musamalizri-ordinare-cu-concursul-sefului-m-comarni/

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MANIPULARE CRASĂ LA BĂICOI!/OAMENII SUNT ȚINTA BATJOCURII AUTORITĂȚILOR IAR PRESA ESTE INDUSĂ ÎN EROARE!

Incisiv

Publicat

pe

De

În data de 23 septembrie 2018 canalul de știri ProTv arăta un „mare protest” din localitatea Băicoi, județul Prahova unde, oamenii nemulțumiți cereau „aer curat, nu poluat”. Autoritățile locale și Garda de Mediu Prahova arată cu degetul societatea Vitalia însă, așa să fie oare? http://stiri.tvr.ro/protest-la-baicoi–locuitorii-cer-inchiderea-unei-gropi-de-gunoi-din-localitate_836157_video.html#view

       Ei bine, pe teritoriul localității Băicoi se mai află o groapă de gunoi menajer, „dezafectată” (adică primăria „și-a băgat picioarele în ea”), care nu a fost ecologizată. În data de 20 martie 2016, publicația Jurnalul Bucureștiului titra: Observatorul Prahovean: Otrava deversata in Dambu ajunge la Ploiesti (https://jurnalulbucurestiului.ro/91624-2/). Astfel, publicația ne arăta că de ani buni vechea groapă de gunoi din localitatea Băicoi „nu a putut fi ecologizată din cauza litigiilor din instanță”, cităm: „Groapa de gunoi menajer s-a realizat în urma unei asocieri dintre Consiliul Local Băicoi, Consiliul Județean Prahova și Ecologica SA, firmă înființată la nivelul anului 2002. Numai că, în 2008 s-a pus problema realizării unei noi alveole, cu o capacitate de 170.000 m.c. La acea dată, potrivit proiectului de ecologizare dezbătut de Consiliul Județean Prahova, se vorbea despre o instalație de tratare a levigatului. Un an mai târziu, Primăria Băicoi a scos la licitație lucrările de închidere a rampei. Un contract de 100.000 de euro, prin care urmau să fie executate lucrări de excavare și terasament. Procedura a fost negociată fără anunț de participare, justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicitate prealabilă a unui anunț de participare fiind motivată de „situația de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”. Conform legislației, închiderea rampei trebuia să vină la pachet cu un program de monitorizare și reconstrucție ecologică a zonei afectate de depozitarea deșeurilor, astfel încât să existe o evidență a caracteristicilor levigatului și ale biogazului.”

       Tot pe teritoriul localității Băicoi se mai află un teren al societății Petrom, preluată de austrieci. Specialiștii Petrom au descoperit, însă, o pungă de petrol și, pentru a elimina Hidrogenul Sulfurat și ajunge la petrol în siguranță, au montat o țeavă „de scurgere” a gazului din interiorul scoarței terestre spre exterior.

       În 17 martie 2014, publicația Observatorul Prahovean titra Dezastru ecologic la sondele din Prahova (https://www.observatorulph.ro/exclusiv/37790-dezastru-ecologic-la-sondele-din-prahova): „Pericol la Băicoi Orașul Băicoi este cunoscut pentru activitatea intensă de extracție petrolieră pe care OMV Petrom o desfășoară aici. Și aici, din păcate, se adeverește că legislația de mediu este respectată cu strictețe doar în țările occidentale. O simplă vizită la o sondă situată pe partea stângă a drumului principal, care duce spre cartierul Tufeni, scoate la iveală un pericol uriaș pentru cetățeni. După cum se poate vedea și în imaginile de mai jos, o sondă activă, similară celei de la Ariceștii Rahtivani, unde un copil a murit intoxicat, emană gaze pe lângă capul de foraj. Facem precizarea că, deoarece nu există o evidență clară a amplasamentelor sondelor din Prahova, iar compania OMV Petrom nu își asumă responsabilitatea pentru exploatările abandonate, înainte de preluarea Petrom-ului, nu putem menționa dacă sondele din imaginile prezentate de noi aparțin sau nu în acte companiei OMV Petrom.

       Potrivit enciclopediei virtuale Wikipedia: Hidrogenul sulfurat sau acidul sulfhidric este un acid anorganic slab. În stare pură este un gaz incolor, inflamabil, toxic, cu un miros puternic. Formula chimică H2S. Hidrogenul sulfurat este mai greu decât aerul, are o reacție ușor acidă, cu bazele formează săruri. Sărurile acidului sulfhidric se numesc sulfuri.

       În concentrație redusă are miros neplăcut de ouă clocite. În concentrație ridicata paralizează simțul mirosului și nu poate fi detectat de om. În funcție de concentrație și de durata de expunere poate produce efecte cronice sau acute. La concentrații peste 0.1% poate ucide în câteva secunde. Acidul sulfhidric este doar puțin mai greu decât aerul. Un litru de apă dizolvă la temperatura camerei 2,582 litri de acid sulfhidric gazos.

       Acidul sulfhidric este foarte toxic. Deși mirosul sau caracteristic este foarte puternic, acesta nu este permanent sesizabil, pe durata expunerii nasul obișnuindu-se cu el. Acțiunea sa toxică este una complexă, el afectând diverse funcții ale organismului. Cea mai importantă este cea asupra sângelui, unde, prin formarea unui complex cu fierul, blochează transportul oxigenului. În natură se poate găsi în regiunile cu gaze naturalepetrol sau cu vulcanism activ. Mai poate lua naștere prin procesele de putrefacție a substanțelor organice, în intestin, depozitele de gunoaie. În minerit gazul se formează prin putezirea lemnului folosit la susținerea lucrărilor miniere. De asemenea, acidul sulfhidric mai este produs de bacterii în procesul de putrezire a biomasei (cadavre de animale, resturi de plante, fecalegunoi menajer, etc.) Mai este prezent și pe fundul Mării Negre la o adâncime mai mare de 200 de metri. [2]

Sărurile sale, sulfurile, sunt foarte răspândite în natură sub formă de minerale și minereuri.

       Interesant este și faptul că „țeava” era vopsită inițial cu vopsea verde iar ieri apărea vopsită cu vopsea „galben”. De ce oare? Întrebăm și noi pentru niște prieteni din Justiție…

Se pare că cei mai vehemenți împotriva societății de salubritate Vitalia sunt Garda de Mediu și ONG-ul Eco Natura din Băicoi. De ce? Dacă ne uităm pe sitte-ul acestui ONG un obiectiv strategic al acestui ONG este: ecologizarea vechii gropi de gunoi menajer. De ce Garda de Mediu nu vede și vechea groapă de gunoi? De ce ONG-ul Eco Natura nu vede vechea groapă de gunoi? De ce autoritățile și instituțiile prahovene se prefac că nu văd „țeava” Petrom prin care se degajă hidrogen sulfurat deși are cca 10m înălțime? De ce sunt manipulați cetățenii Băicoiului să vadă numai „noua rampă de gunoi” în condițiile în care Primăria e, în continuare „neputincioasă” în ecologizarea vechiii gropi de gunoi (sursele noastre susțin că factori de decizie din cadrul societății Vitalia au purtat discuții cu cei ai Primăriei Băicoi pentru a sprijini, tehnic, autoritățile locale să ecologizeze vechea groapă de gunoi însă… autoritățile (așa cum ne-am obișnuit) stau cu brațele încrucișate).

Problemele „mirosului neplăcut” nu sunt deloc necunoscute celor în drept însă, se pare, încearcă să manipuleze opinia publică pentru ca cei vinovați (funcționari ai primăriei în speță) să nu fie trași la răspundere pentru izbucnirea unei eventuale molimi… sau, de ce nu, pentru că au luat șpagă „de la cine trebuie”.

Investigațiile Incisiv de Prahova sunt la început… se pare că pentru „ecologizarea” localității Băicoi sunt interese oculte cu ramificații multiple. (Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii Incisiv de Prahova).

 

Va urma!

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/OFITERII MAI, LA MANA LUI MARIUS PETRESCU, SEFUL ORNISS/ANEXA SRI blocheaza MAI!

Incisiv

Publicat

pe

De

Greu de spus ce consilieri pe probleme de securitate nationala or avea liderii coalitiei de guvernare ca, in timp ce ”da-i si lupta” cu statul paralel din toate pozitiile, incat vor ajunge cat de curand sa incerce si un ”69”, au uitat cu totul de ”fabrica de paradit” de la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat. Si iata ca, dupa ce pe ”feuda” lui Marius Petrescu inca nu indrazneste sa calce nici picior de control intern, acesta din urma continua sa faca tot ceea ce  poate doar baietii de la ”Doi s un sfert” stiu mai bine, si anume sa se joace de-a Dumnezeii cu carierele celor din sistem, avansand sau fiind schimbat din functie doar cine vor ei!

De ce? Pentru ca pot! Pentru ca au la dispozitie parghia atotputernica a avizului ORNISS pentru care, culmea, nu trebuie sa dea nicio explicatie, nimanui! Si atata timp cat nimeni nu a indraznit sa le ia din mana aceasta ”bagheta” cu care fac ”magie neagra” la Ministerul de Interne mai ales, dar si la nenumarate alte institutii de forta, Marius Petrescu chiar ca este ”Dumnezeul Sistemului”! Postura din care, din nou a intins nepermis de mult coarda, zeci de ofiteri din cadrul MAI cazand victime, ”ca mustele”, jocurilor de culise prin care nu le sunt acordate sau chiar le-au disparut ca prin minune autorizatiile Strict Secret de Importanta Deosebita – SSID. Autorizatii de acces la informatii clasificate in absenta carora ”tintele” se trezec apoi invariabil pe cap si cu actele administrative ale eliberarii din functie. Iar tragerile de timp si ”simularile” de caz prin care cererile de acordare a SSID sunt tinute la verificari ”pe termen nelimitat” poate ii trezesc la realitate si pe capii MAI, dar si ai actualei Puteri politice. Care nu ar trebui sa uite ca ORNISS a fost, pe langa DNA, principala ”arma mortala” prin care statul paralel a ”macelarit” sute, daca nu chiar mii de ”indezirabili” din sistem, cel mai bun exemplu fiind chiar cel al actualei avocate Ingrid Mocanu.

Anexa SRI

”Autobuzele” se umpleau pe vremuri de ofiteri care erau debarcati de pe functiile de conducere la un singur semn al atotputernicului Serviciu Roman de Informatii, Marius Petrescu apasand imediat ”butonul nuclear” prin care cei care nu erau pe placul statului paralel se trezeau peste noapte fara avizul ORNISS. Si fara nicio explicatie, bineinteles. Iar lucrurile nu s-au schimbat nici acum, cu toate ca a trecut, totusi, atata amar de vreme de la preluarea puterii politice. Iar in timp ce Marius Petrescu continua sa tina dizertatii aburitoarea despre rolul ORNISS de ”gardian al secretelor NATO”, structura ”fantoma” condusa de acesta a ajuns sa aduca, din nou, Ministerul de Interne in pragul blocajului total! Pentru ca, ”inexplicabil”, un SSID a ajuns mai greu de acordat decat ar organiza hastagienii rezistenti un miting de sutinere a lui Liviu Dragnea! Si pentru ca umilinta ”inghitita” de ofiteri sa fie deplina, unele dintre cadrele de conducere din IGPR sau alte structuri din MAI s-au trezit ca ”magia neagra” de la ORNISS a facut sa le dispara peste noapte avizele si autorizatiile detinute de ani si ani de zile! Asa ca, degeaba ajungi sa castigi concursuri sau sa fii imputernicit pe vreo functie, ca nici macar ministrul de Interne nu te poate feri de ”alba-neagra” cu SSID ale lui Marius Petrescu, cel care a ramas astfel adevaratul conducator din umbra al sistemului. Asta chiar daca si ”elvetienii” de la DGPI se misca si ei mai cu talent si pun pe tava lui Petrescu rapoartele cu ”concluziile verificarilor efectuate”, ceea ce oricum nu prea este cazul…(Catalin Tache).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate8 ore ago

EXCLUSIV/IPJ PRAHOVA SE DELIMITEAZĂ DE SUSȚINĂTORII LUI „PANARICĂ” ȘI NĂSTASE GABRIEL ȘI ÎNCEPE O ANCHETĂ INTERNĂ!

Se pare că dezvăluirile ziarului Incisiv de Prahova au deschis „cutia Pandorei” în IPJ Prahova cu ocazia evenimentului rutier de...

Actualitate8 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULARE CRASĂ LA BĂICOI!/OAMENII SUNT ȚINTA BATJOCURII AUTORITĂȚILOR IAR PRESA ESTE INDUSĂ ÎN EROARE!

În data de 23 septembrie 2018 canalul de știri ProTv arăta un „mare protest” din localitatea Băicoi, județul Prahova unde,...

Actualitate9 ore ago

EXPLOZIV/OFITERII MAI, LA MANA LUI MARIUS PETRESCU, SEFUL ORNISS/ANEXA SRI blocheaza MAI!

Greu de spus ce consilieri pe probleme de securitate nationala or avea liderii coalitiei de guvernare ca, in timp ce...

Actualitate9 ore ago

TOATE completele de 5 de la ICCJ care nu au avut TOTI judecatorii desemnati aleatoriu au incalcat CEDO si notiunea de „tribunal independent”

Nu stiu daca va dati seama, dar absolut toate completele de 5 judecatori de la ICCJ, care nu au avut...

Actualitate9 ore ago

Nu vi se pare ciudata comoția cerebrală de care a suferit Gărbovan?!/ “Unii nu suferim de emoții cu comotii”

“Nu am văzut interviul dat de șefa UNJR, Dana Gărbovan. Am analizat cu Ion Dedu (col ® SRI), după care...

Actualitate9 ore ago

Cine se merită, se împreunează!/Geometrie cu derbedei

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog): Se spune despre cerc că ar fi perfecțiunea bidimensională, așa cum sfera...

Actualitate9 ore ago

Pichetare Penitenciarele Ploiești și Târgșor (acțiune comună)/25 Septembrie ora 09.00.

Angajatii Penitenciarelor Ploiești și Târgșorul Nou protesteaza. LOCAȚIE – ÎN FAȚA PENITENCIARULUI PLOIEȘTI Sindicatele Equitas și Solidaritatea va invita pe...

Actualitate9 ore ago

Cutremur in Rusia: Gazprom s-a prabusit dramatic de pe locul intai in lume

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Kremlinul încasează o lovitură cumplită de imagine: conform topului anual întocmit de cea...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/LIVIU DRAGNEA PROTEJAT DE DNA-ST PLOIESTI?/CROITORIA DE LA D.N.A. – ST PLOIESTI

Intr-o zi, la un croitor batran si harsit in ale meseriei, se prezinta un cetatean cu o stofa si-i cere...

Actualitate1 zi ago

Cand a negociat madam Tarcea cu SRI sau macar a incercat?

Ultimele documente publicate de Luju sub titlul Securista supremă, descoperire recenta a acestora sunt din februarie-aprilie a.c. Adică inainte de...

Actualitate1 zi ago

Aceeași judecători, raționament juridic total opus…

Tăriceanu si-a lasat camaradul de război în spate. A fost data publicitatii motivarea din cazul Tăriceanu. Aceeași judecători, raționament juridic...

Actualitate1 zi ago

Dragnea nominalizeaza un singur dușman, în persoana Cristinei Tarcea, președintele ICCJ

Vineri seara, după ședința Cex, Liviu Dragnea a iesit la declarații, a anunțat în continuare ca luptă cu statul paralel,...

Actualitate1 zi ago

Ghinion, Toader mai sta o tura!

Cu toate ca este stampilat drept singurul tehnocrat din guvern, Tudorel Toader are propria strategie care ar trebui sa-l umple...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/ȘEFUL POLIȚIEI COMARNIC, NĂSTASE GABRIEL, A FOST ȘANTAJAT DE „PANARICĂ”!?/POLITIST, INTERLOP SAU OM DE AFACERI?

In atentia IPJ Prahova, I.G.P.R., MAI si Parchetelor! Evenimentul rutier din comunca Secăria scoate la iveală noi mârlănii ale „mafioților...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/SIBIUL, RAIUL ILEGALIȘTILOR! ARTICOLE DE PRESĂ, LA COMANDA ȘEFULUI IPJ SIBIU ȘI A ȘEFULUI S.R.I. SIBIU! CRIMĂ „ÎNGROPATĂ” PRIN INCOMPETENȚĂ!

Sibiu, fosta capitală europeană… un oraș superb cu oameni minunați și terorizați de găștile de interlopi din instituțiile statului. Pare...

Top Articole Incisiv