O diversiune care nu depășește prin caracteru-i de gălușcă hotarele Teleormanului/ Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a inaugurat în România Guvernarea Turmentată

0
598

Dacă tot avea de gînd să schimbe Programul de Guvernare, nu văd de ce mai trebuia atîta tărăboi cu autoMoțiunea. Se lăsa Guvernul și se modifica Programul.

Iată însă că pentru Liviu Dragnea Programul de Guvernare poate fi nu numai modificat, dar şi schimbat.

Au trecut de la învestire nu mai mult de şapte zile. Te-ai aştepta ca, potrivit angajamentului, PSD să purceadă la analiza felului în care noul Guvern a respectat Foaia de Parcurs. Liviu Dragnea ne-a anunţat miercuri, 5 iulie 2017, că PSD a renunţat la acest angajament:

Reporter: Domnule Dragnea, guvernul va fi evaluat în fiecare săptămînă de acum înainte?

Liviu Dragnea: Cred că acest guvern va funcţiona mai bine şi altfel. A început deja de duminică, şi ieri, şi alaltăieri, şi astăzi, să înceapă să-şi facă o evaluare foarte detaliată a situaţiei exacte de la care pleacă. Au stabilit deja – spunea premierul aseară – grupuri de lucru foarte bine articulate, cu grafice săptămînale, cu raportări săptămînale, pentru că cel mai eficient mod este ca tu să te autoevaluezi, nu să aştepţi să te evalueze cineva. Sigur că vom discuta periodic şi la partid; şi la noi la partid ne vom uita, dar va fi cu totul altceva, pentru că cei mai interesaţi sînt ei, pentru că ei sînt trimişi de majoritatea parlamentară – deci practic de români, prin intermediul nostru – să pună în practică acel program de guvernare. Şi eu am mare încredere. Nu este uşor.”

La debarcarea Guvernului Sorin Grindeanu am fost pisați de camarila lui Liviu Dragnea pe toate canalele de comunicare că, pentru a nu mai repeta greșeala de a lăsa Cabinetul de capul lui, PSD va controla noul Guvern săptămînal.

După șase zile de la investirea noului Guvern, PSD lasă Guvernul de capul lui.

Lucru mult mai important, noul Program de Guvernare al PSD, declarat un nou Text Sfînt pentru Guvern, nu va fi aplicat:

„Reporter: Care program de guvernare…? Că nu mai înţelegem. E unul depus la parlament, pe care aţi spus că e posibil să-l respectaţi, în funcţie de ce analize se fac, şi altul care…

Liviu Dragnea: Acel program, stimate domn!

Reporter: Primul sau al doilea?

Liviu Dragnea: Acel program care a fost votat în parlament.

Reporter: Deci în cazul în care nu se va implementa măsura referitoare la impozitul pe cifra de afaceri şi nici taxa de solidaritate, asta înseamnă că programul de guvernare nu a fost implementat, iar guvernul poate fi eventual sancţionat?

Liviu Dragnea: Nu, nu înseamnă asta.”

Liviu Dragnea a anunțat miercuri că măsurile din noul Program nu vor fi implementate pînă nu se fac simulări, pînă nu se studiază atent impactul lor asupra mediului de afaceri. Păi cum vine asta?

Nu puteau fi făcute studiile, simulările, înainte de alcătuirea noului Program şi mai ales, de votarea acestuia o dată cu Guvernul?

Am mai scris despre România lui nitam – nisam sub guvernarea PSD. Noua schimbare, după șapte zile, a Programului de Guvernare şi mai ales a relaţiei PSD-Guvern, e un nou exemplu de politica lui nitam-nisam. După şase luni de brambureală, PSD sub Liviu Dragnea anunţă nu încheierea, ci amplificarea bramburelii. E limpede. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a inaugurat în România Guvernarea Turmentată

  1. B. La sfatul consilierului său de taină, Florian Coldea, prin televiziunile de casă, Liviu Dragnea a lansat miercuri, 5 iulie 2017, diversiunea Premierul nu mai ascultă de Liviu Dragnea. O diversiune care nu depășește prin caracteru-i de gălușcă hotarele Teleormanului. (Ion Cristoiu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here