Actualitate
Viitorul premier Mihai Tudose a fost asociat cu partenerul unui ”interlop” implicat în devalizarea rafinăriei Dărmănești de către gruparea RAFO

Mihai Tudose a fost asociat cu fiul partenerului ”grupării RAFO”, cea care i-a garantat lui Virgil Măgureanu credite de 500.000 euro
Viitorul premier Mihai Tudose a fost asociat cu partenerul unui ”interlop” implicat în devalizarea rafinăriei Dărmănești de către gruparea RAFO, a cărui figură proeminentă era Corneliu Iacobov, consilierul din perioada 1990-1992 al lui Viorel Hrebenciuc, a aflat România Curată.
Brăileanul Mihai Tudose, cel propus de PSD pentru funcția de prim-ministru, are o pasiune interesantă, filatelia, având și o colecție de timbre estimată la 30.000 euro. Cam cât prețul unui apartament cu 2 camere în orașul cu economie de pe malul Dunării. Două județe mai sus pe hartă, în Bacău, un alt filatelist împătimit, pe nume Vasile Doroș, este elogiat la superlativ în presa locală băcăuană datorită posturii elegante cu care s-a plimbat printre exponatele filatelice la un eveniment de profil: ”Generalul Vasile Doros poarta epoleti aurii si in tinuta civila, ca un veritabil lord printre colectionari si colectii”.
Apelativul ”lord” e unul laudativ la adresa colecționarului de timbre, însă cel de ”general” e pe bune și se datorează gradului său militar. Asta fiindcă Vasile Doroș, ofițer de carieră, a slujit mai întâi în securitate și apoi a fost timp de 8 ani șef al secției SRI Bacău.
Fiul său, Claudiu, a fost mediatizat după ce a condus filiala băcăuană a FNI-ului lui Sorin Ovidiu Vântu, în spațiul public vehiculându-se însă ipoteza că de fapt în spate ar fi fost tatăl SRI-ist. Peste ani filatelistul Mihai Tudose (absolvent de multe școli din domeniul securității naționale) și fiul filatelistului Vasile Doroș (Securitate-SRI) s-au asociat în firma 1001 Net România SRL.
Despre o parte din afacerile bătrânului SRI-ist Doroș, România Curată a descoperit că duc pe de o parte înspre un personaj controversat, asimilat grupării RAFO, dar și spre primul șef al SRI de după revoluție, Virgil Măgureanu.
Tatăl asociatului lui Mihai Tudose a controlat firma Sfera SRL, care a deținut felie din societatea de transport public în comun Carpatest Grup SA, alături de Gheorghe Chealfă. Numele lui Chealfă a fost vehiculat întâia oară în Guvernarea Năstase, când s-au lansat în spațiul public acuze de devalizare a rafinăriei Dărmănești.
Numele lui Gheorghe Chealfă a fost vehiculat întâia oară de jurnalistul Paul Radu la CRJI în 2003, acesta fiind asociat în firma Rafo GMBH Viena cu Corneliu Iacobov, cu Andrei Șerban (fostul primar PSD din Slănic Moldova, personaj care a luat bani de la Bancorex) și cu Răzvan Temeșan, fost șef al Bancorex și ofițer SIE.
De asemenea Ondine Gherguț scria în EVZ în apropierea prezidențialelor din 2004 că Gheorghe Chealfă, în calitate de membru al grupării Iacobov, ar fi vândut rafinăriei mărfuri la prețuri de 1000 de ori mai mari decât valoarea lor reală. O cităm pe jurnalistă: ”Potrivit documentelor, resursele financiare ale rafinariilor Darmanesti, Rafo Onesti si Carom au fost consumate prin cumpararea unor marfuri deteriorate sau nefolositoare, cu sume si de 1000 de ori mai mari. Pentru aceste manevre financiare au fost folositi fratii Gheorghe Chealfa si Florin Cheptanus, lideri ai lumii interlope din Bacau”.
Dacă afirmațiile EVZ, preluate și de Hotnews sunt adevărate, atunci înseamnă că viitorul premier Mihai Tudose a fost asociat cu partenerul unui ”interlop” implicat în devalizarea rafinăriei Dărmănești de către gruparea RAFO, a cărui figură proeminentă era Corneliu Iacobov, consilierul din perioada 1990-1992 al lui Viorel Hrebenciuc.
În 2005, jurnalistul constănțean Adrian Carlescu publică un material în care vorbește despre Chealfă ca patron al rafinăriei poluante Eco Petroleum SRL din curtea companiei Oil Terminal Constanța, în jurul căreia au orbitat enorme interese politice de-a lungul anilor. În Eco Petroleum, Chealfă l-a avut asociat și pe Antonio Valentin Rocsin, fiul lui Teodor Rocsin, fost consilier al premierului Adrian Năstase pe probleme de mediu. Amuzant, Eco Petroleum a fost la un moment dat furnizor de combustibil petrolier pentru Centrala Nuclear Electrică de la Cernavodă.
Ulterior, firma Afinul SRL a lui Virgil Măgureanu, a luat credite în valoare de 2.1 milioane lei (aproape 500.000 euro) garantate de societatea Trotușul SA, controlată de Gheorghe Chealfă. Vezi extrasul de mai jos:
De menționat e că în firma Trotușul SA, cea care a garantat în 2013 creditele fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu, a intrat alături de Chealfă ca asociat în 2003 și subalternul lui Măgureanu din SRI-ul anilor 90, generalul Vasile Doroș. Adică tatăl partenerului de afaceri al lui Mihai Tudose. Vezi extrasul de mai jos:
În acest context al orbitării în jurul grupării RAFO, merită menționat că între asociații lui Tudose din firma 1001 Net România SRL se numără și finul lui Corneliu Iacobov, Gabriel Vlase, nume vehiculat public pentru o posibilă nominalizare la șefia MAI în Guvernul Grindeanu, dar și Georgian Pop, fost șef al comisiei de control a SRI, nominalizat la rându-i pentru un posibil portofoliu la MAI sau MAPN în Guvernarea Grindeanu. Să vedem dacă aceste nume, care au ratat desemnarea pe funcții ministeriale în urmă cu 6 luni, vor izbuti să își facă entry-ul în Guvernul Toader. (Daniel Befu)
Actualitate
Pentagonul alege patru companii pentru dezvoltarea dronelor de lungă rază, rezistente la războiul electronic
Actualitate
Polonia ia în calcul aderarea la un scut nuclear european: o reacție la incertitudinile securității
Actualitate
De la Motorola Edge 50 la noile telefoane Apple: ce să alegi?

Dacă vrei să faci o schimbare în viața ta și să îți cumperi un nou telefon, s-ar putea să ai ceva de furcă. Sunt atâtea modele noi pe piață încât nu știi ce să alegi. De la noile Motorola Edge 50, la modelele bradului Apple, fiecare dispozitiv are caracteristici pe care merită să le cunoști.
În ziua de azi, toate aceste caracteristici pot fi un real ajutor. Pe lângă faptul că te ajută să efectuezi apeluri și îți oferă acces la internet, smartphone-urile de astăzi sunt încărcate cu funcții care te ajută să fii mai creativ, mai productiv și mai eficient.
Dar, înainte de a alege un anumit dispozitiv, gândește-te la sistemul de operare pe care îl dorești. Uite mai jos câteva detalii care te vor ajuta să înțelegi dacă un Motorola Edge 50 e mai potrivit pentru tine decât un iPhone.
Alegerea sistemului de operare al telefonului
Toate telefoanele inteligente au aceleași funcții de bază: poți să navighezi pe web și să rulezi o gamă largă de aplicații, să gestionezi e-mailuri și să răspunzi la texte și să îți stochezi multitudinea de fotografii, note și alte conținuturi media.
Oh, da, și încă pot efectua apeluri. Și, deși majoritatea oamenilor tind să rămână la același sistem de operare – adesea din cauza preferințelor personale sau familiarității – merită să cunoști toate faptele înainte de a lua o decizie. O schimbare a sistemului de operare pe care l-ai folosit până acum poate aduce funcții suplimentare sau un mod de a interacționa cu lucrurile digitale care este mai atrăgător decât ceea ce ai acum. Dacă vrei să treci la un Motorola Edge 50 de la un iPhone, s-ar putea să fii mulțumit în final.
Android
Dacă vrei o gamă largă de telefoane, ai ajuns la sistemul de operare potrivit. Platforma Android Google acceptă modele de la Google, OnePlus, Samsung și altele, printre care și Motorola Edge 50. Opțiunile includ modele compacte, telefoane pliabile și telefoane cu ecrane mai mari de 6 inchi. Sistemul de operare Android este extrem de personalizabil, datorită widget-urilor și altor instrumente pentru ajustarea comenzilor telefonului, precum și aspectului general al desktopului. Motorul de căutare Google nativ pentru Android, aplicația Gmail, Maps și serviciile Drive și Fotografii bazate pe cloud sunt printre cele mai utilizate aplicații pentru smartphone (chiar și printre utilizatorii de iPhone).
Dezavantajul major al Android este că multe telefoane sunt vândute cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare, iar utilizatorii nu primesc întotdeauna actualizări în timp util. Descopera oferta Emag la Motorola Edge 50 si profita de preturile atractive.
Apple iOS
Interfața iOS a Apple este aceeași de la operator la operator și aproape identică cu sistemul de operare de pe iPad. Aceasta înseamnă că iPhone-urile sunt concepute pentru a interacționa perfect cu MacBook-urile, Apple Watch și alte dispozitive Apple, cum ar fi căștile AirPods Pro. De asemenea, vei achiziționa aplicații prin Apple App Store și nu prin Magazinul Google Play. Dacă cele mai multe dintre gadgeturile tale există în universul Apple, a rămâne cu Apple peste tot este probabil o mișcare inteligentă.
-
Exclusivacum 2 zile
Vălenii de Munte: Caracatița corupției – Noi dezvăluiri socante despre rețeaua de polițiști, procurori și judecători
-
Exclusivacum 5 zile
White Tower – masca cade: Dinu Florian, un „actor” cheie în rețeaua de escrocherii imobiliare
-
Exclusivacum 4 zile
Ilegalitate masivă în Poliția Română: Sute de polițiști lucrează în structuri fără temei legal
-
Exclusivacum 3 zile
Iepurila, judecătorul fără frica (dar cu urechile ciulite) -Pamflet
-
Exclusivacum 2 zile
Primarul și tunul de zăpadă: O iarnă fierbinte si o primavara plina de dezvăluiri
-
Exclusivacum 4 zile
Dosarul White Tower: Rechizitoriul se apropie, finalul unei mega-tepe imobiliare, condamnarea escrocilor este iminentă!
-
Exclusivacum 13 ore
Balada polițiștilor de la Prahova: Un cântec de lege, lemn și… porci! – Pamflet
-
Exclusivacum 3 zile
Mega-frauda White Tower: Contraatacul justiției – Sechestre extinse pentru inculpați