Connect with us

Featured

Romania in timpul lui Mihai Viteazul (1593-1601)-HARTA

Publicat

pe

Exclusiv

Dacă cineva crede că niște polițiști încadrați în 2017-2019 au intrat în sistem pentru a omorî drogați prin parcări sau pentru a intra în pușcărie pentru astfel de fapte, se înșală amarnic

Publicat

pe

De

Este frustrant să nu poți vorbi. Este frustrant să nu te poți apăra când ești acuzat că “l-ai omorât în bătaie”. Este frustrant să vezi în platourile televiziunilor oameni care fac afirmații mincinoase doar pentru că știu că trebuie să producă audiență, cu toate că nici ei nu le credeau, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Avocata familiei tânărului a formulat cerere pentru fotocopierea întregului dosar. Ieri i s-a aprobat, a intrat în posesia tuturor înregistrărilor dar nu a avut tupeul să le publice. De ce? Pentru că tot scenariul croit în jurul tragediei s-ar fi destrămat.
Începem cu “iubita” lui, care a apărut la toate posturile tv și a mințit cu o serie de detalii menite să stârnească opinia publică și să îi transforme în monștrii pe “milițienii” care “și-au bătut joc de ea”, “au luat-o la mișto”, care “nici măcar datele nu i le-au luat” și care a spus că: “Eduard era liniștit, și-a luat pachetul de țigări și a plecat la o plimbare afară”. În realitate, în filmarea de pe Bodycam le spune polițiștilor că nu știe ce l-a apucat, că “a făcut ca toți dracii”. Nu mai vorbim că nici măcar nu îi știa data nașterii, deși cu lacrimi în ochi, afirma la tv că e “iubita” lui de 1 an.
Continuăm cu toate inepțiile și teoriile conspiraționiste rostite seară de seară în platourile televiziunilor, chiar și cu martori închipuiți, dintre care amintim doar câteva:
– l-au încătușat și pe urmă l-au omorât în bătaie;
– nu au chemat ambulanța ca să îl lase să moară;
– și-au oprit girofarurile și luminile să nu se vadă când i-au dat omorul (n.r. toată incinta este luminată);
– milițianca l-a lovit în cap cu tomfa în mod repetat până l-a omorât;
– primul echipaj a mai chemat alte două ca să poată să îl omoare cu bătaia;
– în timp ce era încătușat a fost lovit cu bestialitate de toți polițiștii de la fața locului;
– milițienii nu i-au permis iubitei să se apropie de Eduard și au vorbit urât cu ea;
– milițienii nu i-au spus fetei la ce spital va fi transportat pentru a nu-l găsi;
– și-au închis Bodycam-urile după ce l-au încătușat pentru a putea să îl omoare cu bătaia.
Sunt doar câteva dintre acuzațiile nefondate și exprimate cu rea credință, care au încins discuțiile despre “torționarii” de la Secția 17, totul în numele audienței.
Dacă cineva crede că niște polițiști încadrați în 2017-2019 au intrat în sistem pentru a omorî drogați prin parcări sau pentru a intra în pușcărie pentru astfel de fapte, se înșală amarnic.
Noi știm că toate acuzațiile și scenariile nu au fost crezute nici măcar de cei care le rosteau, cu toate acestea, mai știm că “poliția” vinde cel mai bine și de aici se marchează audiențele, vizualizările, like-urile, distribuirile.
Totuși, cu ce preț?! Cu prețul degradării morale a întregii societăți, care preferă din ce în ce mai mult circul în detrimentul dezbaterii civilizate, acuzațiile nefondate în detrimentul ipotezelor sau “staborul” în detrimentul prezumției de nevinovăție.
Vă reamintim că raportul medico-legal, realizat în urma autopsiei efectuate în prezența familiei și a unui expert terț, adus din afara instituției, nu a relevat nicio urmă de lovitură de tomfă, bocanc sau alt obiect în zona craniului, cu excepția multiplelor lovituri de corp/plan dur, provocate de căzăturile care se văd și în imaginile video care au tot circulat. Orice lovitură de tomfă (baston) aplicată ar fi lăsat o urmă distinctivă având în vedere forma circulară specifică.
Imaginile de pe bodycam au fost indisponibilizate din ziua intervenției și au fost predate procurorului, reprezentând mijloc de probă care nu putea fi divulgat de Poliția Română. Doar ca urmare a cererii avocatei familiei și a divulgării de către aceasta, putem și noi, în condiții legale să o prezentăm.
Drogurile ucid! Iar dacă vom sta nepăsători când știm că membri ai familiei sau chiar cunoscuți sunt consumatori, vom fi vinovați cel puțin moral pentru faptul că am stat nepăsători. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Featured

Măsuri ferme împotriva invaziei urșilor

Publicat

pe

De

40% din populația de urși a Europei se află în România, iar înmulțirea necontrolată a acestor animale sălbatice a ajuns să pună în pericol viața oamenilor. În Parlament, UDMR a reușit să facă o coaliție cu PSD, PNL și reprezentanții minorităților în încercarea de a impune, prin legislație, controlul, prin vânătoare, a populației de urs brun. Astfel, s-a stabilit ca, până în 2024, să fie recoltate aproape 500 de exemplare.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Poveștile ursuleților nevinovați, cărora în România li s-au furat pădurile și de aceea au coborât să omoare oameni și animale domestice și să distrugă culturile agricole, propăvăduite de ONG-urile finanțate de țările europene, aceleași țări care nu mai au labă de urs pe teritoriul lor și nici nu vor să audă de ei, au prins la populație. Și au prins atât de tare, încât vezi tot mai des turiști care se opresc să hrănească urșii de pe marginea drumurilor naționale și europene sau chiar să-și facă poze cu animalele.

S-a ajuns, astfel, la situația absurdă în care viața unui urs valorează mai mult decât viața unui român. Singurii care au făcut demersuri serioase, de-a lungul timpului, pentru conștientizarea absurdului situației, au fost parlamentarii UDMR, presați și de votanții din Harghita și Covasna, unde urșii s-au extins peste tot. Iar mai nou, ong-iștii amenință să-l târască prin instanțe pe fostul ministru al Mediului pe motiv că a îndrăznit să crească puțin cota de recoltare pentru urșii periculoși.

Astăzi, orice drumeție, chiar și în zone deluroase și de câmpie, a devenit un adevărat risc din cauza urșilor. Nu mai vorbim de faptul că urșii au ajuns acum și în marile orașe, cum este cazul animalului care a bântuit zile și nopți întregi pe străzile din Ploiești. Am mai spus-o și cu alte ocazii, invazia urșilor nu are legătură cu defrișarea pădurilor decât într-un procent de 5%, eventual. Adevărata cauză este decizia UE de a proteja această specie, pe care occidentalii au eradicat-o de multă vreme, că doar nimeni nu e nebun să pună în pericol turismul, agricultura și viața oamenilor. Dar în România se poate. Protecția a însemnat absența oricărui control al înmulțirii acestora și, dat fiind că animalul nu are dușmani naturali, a procreat în neștire, dinamitând echilibrul din habitatul acestuia.

Zeci de oameni uciși sau mutilați

În expunerea de motive a unui proiect de lege depus la Senat, parlamentarii arată că, în ultimii ani, conflictele om-urs au condus la uciderea sau mutilarea a zeci de români și la o creștere exponențială a cheltuielilor statului cu despăgubirile.

”Specialiștii confirmă alterarea comportamentului natural al urșilor, daunele grave asupra recoltelor, efectivelor de animale, pădurilor, dar și scăderea toleranței populației locale față de prezența urșilor în comunități, în culturile agricole, livezi și în anexele gospodărești. În acest context, protejarea vieții umane și a bunurilor populației trebuie să fie principalul aspect al măsurilor privind managementul populației de urs brun, concomitent cu menținerea stării de conservare favorabile a speciei”, susțin parlamentarii.

Estimată la aproape 9.000 de exemplare, populația de urs brun din România este una dintre cele mai mari din Europa, reprezentând 40% din populația europeană. Studiile au arătat că densitatea foarte mare a urșilor în România provoacă numeroase pierderi în rândul puilor, prin uciderea acestora de către masculi, reacția femelelor cu pui fiind de a-i proteja prin părăsirea habitatului natural și refugierea în culturi agricole, trupuri mici de vegetație forestieră, în apropierea localităților, unde crește riscul de conflict cu populația umană, iar puii cresc, practic, habituați.

Din concluziile studiilor reiese faptul că sutele de relocări efectuate s-au dovedit ineficiente, pentru că urșii relocați ori au revenit în locul de origine sau au creat conflicte în zonele de relocare. ”Țările europene au refuzat preluarea unor exemplare, chiar și în condițiile în care aveau habitate favorabile pentru existența urșilor, iar populațiile lor sunt într-o stare critică sau au dispărut”, se precizează în motivarea proiectului legislativ.

Începe vânătoarea

Proiectul de act normativ prevede că, pentru prevenirea atacurilor asupra populației umane și a pagubelor cauzate de atacurile de urs, se va aproba pentru anii 2023 și 2024 recoltarea a 426 exemplare de urs brun ca nivel de prevenție la nivel național și 55 de exemplare ca nivel de intervenție. ”Practica anilor 2016-2023 privind acordarea derogărilor relevă faptul că această prevedere lasă loc de interpretări care au dus la implementarea măsurilor de prevenție și intervenție”, explică parlamentarii.

Citeste in continuare

Anchete

Cine e de vina pentru aceste iesiri din magistratura produse chiar la cea mai importanta instanta?

Publicat

pe

De

A fost completata lista cu pensionarile aflate pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 5 octombrie 2023, dezvaluie Lumea Justitiei.

Initial, pe lista cu pensionari figurau sapte judecatori. Intre timp, ea a fost completata cu alte doua nume, printre care si al unei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Concret, noile cereri de pensionare puse pe ordinea de zi sunt formulate de Irina Hrusca de la Tribunalul Botosani si Adriana Elena Gherasim de la ICCJIn ceea ce priveste instanta suprema, condusa de Corina Corbu (foto), observam ca este a patra plecare intr-o foarte scurta perioada de timp. Caci pe langa judecatoarea Adriana Elena Gherasim, incepand cu 13 septembrie 2023, de la ICCJ s-au mai pensionat judecatoarii Laura Ivanovici, Petronela Cristina Valeanu si Valentin Mitea. Iar sa pierzi patru judecatori, in mai putin de o luna, chiar se simte la ICCJ, in pofida celor promovati recent. Cine e de vina pentru aceste iesiri din magistratura produse chiar la cea mai importanta instanta? Evident ca de vina e instabilitatea creata in randul judecatorilor prin nesfarsitele discutii despre taierea pensiilor. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv32 de minute ago

Dacă cineva crede că niște polițiști încadrați în 2017-2019 au intrat în sistem pentru a omorî drogați prin parcări sau pentru a intra în pușcărie pentru astfel de fapte, se înșală amarnic

Este frustrant să nu poți vorbi. Este frustrant să nu te poți apăra când ești acuzat că “l-ai omorât în...

Exclusiv23 de ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv23 de ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate3 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!