Connect with us

Administratie

Spionaj pentru rege/„Gavrilă la mine: Codreanu şi Maniu. Eu: numai Codreanu, Maniu nu”

Incisiv

Publicat

pe

Gabriel Marinescu a fost un duşman de primă mână al Mişcării Legionare. Din calitatea sa de prefect al Poliţiei Capitalei (şi, mai apoi, de subsecretar de stat şi ministru de Interne), dar mai cu seamă din cea de om de bază a camarilei regale, a rezultat poziţia sa de opozant declarat al legionarilor. Asemenea lui Armand Călinescu, Gavrilă şi-a asumat această opţiune şi a acţionat în concordanţă, punând în aplicare decizia lui Carol de exterminare a lui Zelea Codreanu. În 1938, Gavrilă dădea dovadă de exces de zel: îl adăuga pe lista potenţialelor victime şi pe Iuliu Maniu.

Şi Gabriel Marinescu, şi Armand Călinescu erau categorici: şi-ar fi dorit „o exterminare a întregii elite legionare”[1]. Ca şi în cazul măsurilor de pază şi protecţie ale Elenei Lupescu, în privinţa Mişcării legionare, Gavrilă Marinescu „era consultat permanent în această chestiune şi avea la dispoziţie fonduri special destinate”[2]Potrivit doctorului Şerban Milcoveanu, „în tabăra puterii de stat, Armand Călinescu, Victor Iamandi, Gavrilă Marinescu, Mihail Moruzov şi Niky Ştefănescu concepeau progresia [reprimării] în trei etape”[3]: internarea în lagăre şi închisori a legionarilor, asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu, masacrarea tuturor legionarilor, atât din lagăre, cât şi în libertate. Şi, către sfârşitul anilor 1940, tocmai asta îi vor reproşa legionarii lui Gavrilă: apartenenţa la grupul ocult, prigoana informativă şi crunta represiune, inclusiv asasinatul.

Spionaj pentru rege

Gavrilă Marinescu îi oferea suveranului informaţii inclusiv despre oamenii din anturajul Palatului. În octombrie 1933, el îi mărturisea lui Armand Călinescu despre prezenţa sa la Sinaia, unde a dat regelui detalii cu privire la legătura lui Puiu Dumitrescu (secretarul particular al regelui) cu doamna Ella Manu. Tot de la Gavrilă a aflat regele că Dumitrescu are legături cu legionarii şi că s-a întâlnit de câteva ori cu Zelea Codreanu[4].

Prigoana legionarilor a fost o acţiune constantă în timpul regimului carlist. În ianuarie 1934, de pildă, comisarii regali de pe lângă Corpul II Armată lucrau la sediul Prefecturii Poliţiei Capitalei pentru cercetarea şi trierea membrilor Gărzii de Fier ţinuţi aici în arest. Comandantul acestora, generalul de divizie Mihail Ionescu, emitea o ordonanţă prin care prelungea „până la 20 ianuarie 1934 ora 19 termenul de predare a armelor, la Prefectura Poliţiei Capitalei, cât şi la legiunile de jandarmi”.

Legionarul Ciumeti e asasinat pentru că ceruse capul Lupeascăi

De cealaltă parte, în mai 1935 s-a întrunit un „Front Constituţional” şi în cadrul său s-a discutat inclusiv crearea unor echipe care să-i lichideze pe deputatul Pleşca, pe Gavrilă Marinescu, chestorul Vasile Parisianu, pe Armand Călinescu şi Mihail Stelescu. De asemenea, s-au omagiat eroii căzuţi sub steagul naţionalist, între cei şase fiind şi Sterie Ciumeti. S-a cerut arestarea asasinilor de legionari, în primul rând a prefectului Poliţiei Capitalei şi a ministrului de Interne[5].

Când, în martie 1937, Ion Antonescu lua masa cu Constantin Argetoianu, generalul reliefa simpatia de care se bucurau gardiştii în rândul armatei şi se temea de izbucnirile de conştiinţă ale legionarilor vânaţi[6]: „Ştii d-ta pentru ce a fost ucis, fără judecată, Ciumeti în ianuarie 1934? Fiindcă într-o consfătuire a gardiştilor, în care s-a discutat executarea lui Duca, a cerut pe lângă capul lui Duca şi pe al d-nei Lupescu. Atât a fost de ajuns pentru ca dl Gavrilă Marinescu să pună pe [Ion] Panova şi pe Călătorescu[7] să-l cureţe. Şi crezi d-ta că aceste două lichele ar fi săvârşit acest omor dacă n-ar fi ştiut că din treaptă în treaptă sunt acoperiţi până sus?”[8]

Conştient de pericolul atentatelor, pentru protecţia miniştrilor, în august 1936, Marinescu a cerut ca fiecare automobil guvernamental să fie dotat cu o mitralieră. Numărul din 18 ianuarie 1934 al ziarului „Curentul”, condus de Pamfil Şeicaru, anunţa „Consfătuirea dela prefectura poliţiei”, în legătură cu ultimele evenimente petrecute în Bucureşti şi în ţară, prilej cu care „s’a luat o serie de hotărâri în legătură cu ordinea publică”. Au participat Gavrilă Marinescu, Eugen Cristescu (director în Siguranţa Statului), inspectorul Vasile Parisianu (şeful Poliţiei Sociale), chestorul Alfred Paximade şi căpitanul Miti Constantinescu (şeful de cabinet al prefectului poliţiei).

„Gavrilă la mine: Codreanu şi Maniu. Eu: numai Codreanu, Maniu nu”

„La 28 noiembrie [1938] Carol s-a reîntors în ţară. În noaptea chiar a reîntoarcerii sale a avut loc o lungă întrevedere cu Călinescu şi cu Gavrilă Marinescu, cărora le-a dat ordinele cuvenite. Douăzeci şi patru de ore mai târziu, în noaptea Sf. Andrei, 29/30 noiembrie 1938, Codreanu era asasinat în codrii Tâncăbeştilor de către călăii regelui”[9].

Plănuirea asasinării legionarilor reprezintă un act de terorism de stat, iniţiatori fiind regele, Armand Călinescu şi Gavrilă Marinescu. Regele-playboy „a introdus terorismul ca politică de stat”, considera atât de tranşant reputatul istoric Ioan Scurtu[10]. Plănuirea unui asasinat de asemenea amploare (Codreanu şi cei 30 de legionari) îi introduce pe Carol, Marinescu şi Călinescu în categoria de „criminali”[11]. Aşa cum avea să scrie preotul Ştefan Palaghiţă, „… bandele lui Armand Călinescu şi Gavrilă Marinescu îl asasinează mişeleşte pe Corneliu Codreanu”[12]. În memoriile lui Armand Călinescu, găsite la 23 august 1944 în casa de fier a locuinţei de la Băneasa a mareşalului Antonescu[13], există o însemnare din 28 noiembrie 1938: „Gavrilă la mine: Codreanu şi Maniu. Eu: numai Codreanu, Maniu nu”. Interpretarea dată lapidarei însemnări este aceea că regele a vrut asasinarea atât a lui Codreanu, cât şi a lui Maniu, prin omul său, Gavrilă Marinescu[14]. Reţinem şi nota lui Armand Călinescu; aceasta întăreşte necesitatea represiunii care câştiga teren în mintea lui Carol: duminică, 28 februarie 1937, după ce s-a întors de la Sinaia, regele l-a chemat pe Gavrilă şi i-a declarat că „s-a convins de primejdia Gărzii de Fier şi de necesitatea represiunii”[15].

Nu un asasinat, ci un şir de asasinate între legionari

După introducerea pe întreg cuprinsul ţării a stării de urgenţă şi de asediu, la 29/30 noiembrie 1938, în satul ilfovean Tâncăbeşti, 14 legionari în frunte cu Codreanu, „Decemvirii” şi „Nicadorii” au fost asasinaţi prin strangulare de către jandarmi, în timp ce erau transportaţi de la Râmnicu-Sărat la Bucureşti. Împuşcaţi apoi pentru a se invoca pretextul fugii de sub escortă, au fost băgaţi într-o groapă comună la Jilava, peste trupurile lor aruncându-se câteva damigene de vitriol. Au fost împuşcaţi apoi avocatul Nicolae Făgădaru şi alţi doi legionari lângă Cluj. În subsolul de la Prefectura Poliţiei Capitalei a fost ucis locotenentul Nicolae Dumitrescu şi prof. Vlad Cristescu. S-a spus că s-a sinucis, dar în realitate a fost „ajutată” să se sinucidă, legionara Constanţa Grecu. Alţi şase legionari au fost omorâţi în timpul transportării în duba Poliţiei Capitalei. În ziua execuţiei asasinilor lui Armand Călinescu, în beciul Prefecturii Poliţiei Capitalei au fost omorâţi trei legionari. Ordinul a venit de la regele Carol al II-lea. Aceste asasinate regale vor constitui, de fapt, mobilul asasinatelor de la Jilava, din noiembrie 1940, cărora le va cădea victimă însuşi generalul Marinescu.

Mai târziu, la 21/22 septembrie 1939, au fost asasinaţi 13 legionari în închisoarea Râmnicu Sărat, 44 în închisoarea Miercurea Ciuc, 32 în lagărul de la Vaslui, câte doi-trei aleşi la întâmplare în fiecare judeţ, în total 252. Regele însuşi însemna: „E o măsură oribilă, de fapt în afară de lege”.

Note:

[1]A.M. Stoenescu, Istoria loviturilor de stat în România, vol.3, p. 193.

[2]C. Troncotă, Mihai Moruzov şi frontul secret, p. 118.

[3]Apud C. Troncotă, Mihai Moruzov şi frontul secret, p. 129.

[4]A. Călinescu, Însemnări politice, p. 188.

[5]P. Ţurlea, Carol al II-lea şi Camarila Regală, p. 249.

[6]C. Argetoianu, Însemnări politice, vol. 2, 1 ianuarie 30 iunie 1937, p. 142.

[7]Nu ştim dacă este vorba de colonelul Alexandru Călătorescu, comandantul jandarmilor pedeştri, ori mai degrabă de chestorul Radomir Călătorescu, chestor la sectorul 2.

[8]Chestorul Călătorescu a fost implicat într-o afacere financiară ilegală, s-au făcut presiuni să fie achitat, în cele din urmă i s-a dat o pedeapsă modică. Chestorul Ion Panova a fost asasinat la Jilava, odată cu Gabriel Marinescu. Prin urmare, din informaţiile generalului Antonescu, reieşea că Gavrilă Marinescu i-a instigat pe cei doi subordonaţi să-l ucidă pe legionarul aromân.

[9]M. Sturdza, România şi sfârşitul Europei. Amintiri, p. 161.

[10]I. Scurtu, Regele reîntregirii. Regele contestat. Regele detronat, în „Dosarele istoriei”, An XI, nr. 5 (117) 2006, p. 42.

[11]A.M. Stoenescu, Istoria loviturilor de stat în România, vol. 3, p. 200.

[12]Pr. Şt. Palaghiţă, Istoria Mişcării Legionare, p. 31.

[13]Această vilă a fost construită în anii 30 de către Nicolae Malaxa pentru prof. Nae Ionescu. După moartea acestuia (1940), a fost reşedinţa lui Ion Antonescu. Acum este sediul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa, bd.Ion Ionescu de la Brad nr.3.

[14]C. Troncotă, Mihai Moruzov şi frontul secret, p. 131.

[15]A. Călinescu, Însemnări politice, p. 338. (Florin Şinca)

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/Procurorul Negulescu Mircea a aruncat “pisica moarta” si urat mirositoare in curtea SRI/Informaţii cu caracter de fake news ale celor de la Q Magazine?

Incisiv

Publicat

pe

De

În cursul zilei de 23 mai 2018, pe site-ul www.qmagazine.ro, în articolul cu titlul „Exclusiv Q Magazine. Surse din Parchetul General: Procurorul Mircea Negulescu este martor sub acoperire și a scris deja 50 de pagini devastatoare despre Laura Codruța Kovesi”, semnat de doamna Floriana Jucan, au fost prezentate o serie de informații referitoare la pretinse presiuni exercitate de domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, asupra doamnei procuror Elena Iordache, care instrumentează un dosar aflat pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică….Aceleași surse din Parchetul General, au declarat pentru Q Magazine că în timp ce Lucian Onea, șeful DNA Ploiești a fost deja pus sub acuzare, ceea ce a determinat demisia acestuia luni seara, procurorul Mircea Negulescu a devenit martor sub acoperire, colaborează cu procurorul de caz și a scris deja 50 de pagini în care o denunță pe Laura Codruța Kovesi”.
Cum a devenit anticorupția un mare fake news?
Sau, mai bine zis, ceea ce a fost prezentat pe site-ul www.qmagazine.ro este oare un fake news?
Raspunsul competent al ziarului Incisiv de Prahova este ca…partial da, partial nu, in proportie de 50%!
Din sursele noastre judiciare a reiesit ca, Negulescu Mircea a inaintat catre Parchetul General un set de 50 de pagini dar, in niciun caz privitor la un denunt impotriva cuiva, si…mai ales la adresa lui Codruta Kovesi.
Negulescu Mircea a inaintat un fel de “MEMORIU” devastator (care poate fi asimilat ca un denunt, dar nu asta a fost intentia acestuia).
Deci, pana aici, cei de la site-ul www.qmagazine.ro nu au gresit in nici un fel si NU se poate considera ca facand parte dintr-un fake news (ca o paranteza, la cat cunoastem noi pe acesti jurnalisti nici nu si-ar fi permis un asemenea demers sau/si o altfel de “combinatie” cum gandesc “cunoscatorii din sisteme”).
Informatia lor a fost exacta dar incompleta!
Lucrurile sunt mult mai grave, dezvaluirile acestuia – efectiv – aruncand in aer relatiile déjà stricate dintre DNA si SRI, si…trimite peste gard “pisica moarta si urat mirositoare” EXCLUSIV in curtea conducerii SRI.
Astfel, Negulescu Mircea in cele 50 de pagini relateaza in mod detaliat fiecare caz lucrat de acesta si da nume si prenume si indicatii concrete pe fiecare caz care au ordonat practice ilegalitatile!
Astfel, in opinia fostului procuror DNA-ST Ploiesti, actiunile sale au fost strict in baza ordinelor primite de la SRI, de la divesrse persoane din conducerea SRI, in baza PROTOCOLULUI DE COLABORARE dintre aceste institutii!!!
Mai mult, acesta precizeaza in cele 50 de pagini ca, a actionat la aceste ordine avand convingerea “inoculata” de acesti sefi din SRI ca actioneaza pentru si in sprijinul sigurantei NATIONALE!!!
In acest “Memoriu” (caci, denunt nu poate fi numit –poate de aceea a avut si reactia prompta ca nu a facut denunt), Negulescu Mircea precizeaza fiecare sef din SRI care ar fi intervenit pe un anume caz, si solicitarile efectuate de acesta, chiar ilegale pe care le-a dus la indeplinire conform celor expuse mai sus.
Totodata, Negulescu Mircea precizeaza exact ilegalitatea care a fost pus sa o comita si ordinul dat de sefii SRI, pe fiecare caz.
Deocamdata, Incisiv de Prahova poate devoala faptul ca, in aceste interventii apar actuali sefi de la Centru SRI (loctiitori SRI) dar si fosti sefi din Prahova si/sau fosti sefi din conducerea SRI.
Astfel spus, acest “MEMORIU” este cu mult mai devastator decat o simpla plangere/denunt impotriva lui Kovesi care arunca practic in aer principalul serviciu de informatii al Romaniei.
Acum deduceti dumneavoastra cine si cum a amenintat sau cine si cum a facut presiuni asupra procurorului de caz care a avut “tupeul deontologic” sa ii puna sub acuzare pe Lucica si subalternul sau, ‘Portocala”.
Vom reveni cu amanunte incendiare, cu numele sefilor din SRI implicate in cazurile “administrate” de procurorul Negulescu Mircea. (Cerasela N.).
N.R. – Pentru “cunoscatorii” din sistem care probabil asteapta un raspuns prompt cu privire la incercarea de intimidare/arestare a ofiterilor SRI, Gulianu Florian (fost procuror si sef in SRI Prahova), Florea Daniel (fost sef SRI Prahova si alte 4 judete pe contrainformativ) si S.P (fost ofiter superior la Antitero SRI Prahova) – primii doi cu plangeri penale impotriva conducerii SRI, plangeri efectuate cand se aflau in postura de ofiteri activi- le putem raspunde ca acesta a precizat in acest “memoriu” faptul ca, ordinul a venit de la un sef din SRI Prahova cu precizarea ca acesta este purtatorul “ordinului” dat expres de Florian Coldea.

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/ ADRIAN VAIDA, DIRECTORUL INTERIMAR AL POLITIEI LOCALE, PLOIESTI “INCORSETAT” DE ORGANELE DE CERCETARE PENALA IN MAI MULTE PLANGERI PENALE A INEBUNIT EFECTIV DE TOT

Incisiv

Publicat

pe

De

Dupa ce Fapt Divers a confirmat dezvaluirile noastre privind implicarea lui Adrian Vaida in denunturi mincinoase si in constrangerea unor subordonati de a efectua denunturi mincinoase si/sau declaratii mincinoase impotriva fostului director al acestei institutii, Toader Cristinel (aspecte constatate in instanta), aflam ca reputatul hartuitor de renume national (deocamdata), Adrian Vaida, este martor si intr-un alt proces penal aflat pe rolul Tribunalului Prahova.
Cu respectul pe care il arata de ceva timp fata de instante/lege/organe de cercetare penala, Adrian Vaida a refuzat sa se prezinte la citatiile Onoratei Instante iar judecatorul a fost obligat de lege sa il citeze cu mandat! Deci, un director dintr-o institutie coordonata de asa-zisul primar Adrian Dobre va fi adus in fata instantei – pe data de 07.06.2018 – cu “mascatii”!
Mai mult, la Politia Locala Ploiesti, ședințele saptamanale obligatorii nu s-au mai convocat de cava timp de catre directorul interimar hartuitor de teama liderului sindicatului PRO LEX, Florea Daniel si de teama că vor răbufni anumite nemulțumiri privind comportamentul de vataf-mosier al hartuitorului care ameninta functionari publici din subordine ca ii da afara, CA O REACTIE DE RAZBUNARE la plangerile penale efectuate de catre acestia.
Sunt vizati de razbunarea mosierului Florea Daniel si Neagu Tomina, politisti locali care au avut curajul sa denunte ilegalitatile acestui vataf organelor de cercetare penala.

Iata ce ne declara in data de 21.09.2017, Florea Daniel care este vizat de razbunarea mosierului care a inceput de ceva timp, in timpul serviciului si pe bani publici sa il urmareasca pe acesta pentru a ii fabrica probe si a il trimite in fata Comisiei de Disciplina (aceea care judeca dupa HCL-uri ale unor spitale): “Azi, 21.09.2017, am depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești o plângere penală, înregistrată cu numărul 8. Menționez că nu aveam cunoștință despre conținutul denunțurilor sau al declarațiilor făcute de unii colegi din cadrul Poliției Locale Ploiești în cursul anului 2015, deși zvonuri existau în cadrul instituției.
Până la studierea in detaliu a probelor pe care dumneavoastră le-ați publicat, am crezut că este o glumă, o farsă, sens în care nu am luat în serios ca fiind posibile astfel de demersuri, mai ales că respectivii s-au purtat față de mine normal în toată această perioadă de timp (cu excepția domnului Vaida Adrian, directorul adjunct al instituției, dar acest lucru este mai puțin important pentru opinia publică).
În același context, țin să aduc la cunoștința opiniei publice, inclusiv dumneavoastră, ceea ce am punctat și în cadrul plângerii și anume faptul că voi demonstra organelor judiciare că sunt ținta unor atacuri nefirești, răutăcioase, generate probabil de faptul că am avut o poziție în cadrul Serviciului Român de Informații, iar după ce mi s-a retras certificatul ORNISS, printr-un concurs de împrejurări nedorite de subsemnatul, în anul 2014 am ajuns să concurez pe postul de șef Birou Evidența Persoanelor cu alte 11 persoane, deranjând probabil alte persoane din cadrul Poliției Locale Ploiești, care doreau ocuparea postului menționat.
Deși, conform cunoștințelor mele este singurul concurs la care s-au înscris un număr așa de mare de candidați, probabil că cei care aveau drept scop să mă denigreze, au ales ca prin această metodă să își satisfacă anumite interese, necunoscute de mine, până în prezent.
Precizez că, în urma probei scrise, am trecut în faza a doua a concursului – proba interviului – două persoane, așa cum rezultă și din procesul verbal încheiat de comisie, diferența făcând-o, probabil, faptul că proveneam dintr-un sistem instituțional care dovedea o pregătire profesională mult superioară celorlalți concurenți.
Întrucât sunt singurul șef din această instituție care a avut atâția contracandidați la ocuparea concursului, precum si unicul care a trecut împreună cu alt contracandidat examinarea scrisă, mă întreb, retoric ce e drept – ”nu cumva examenul era aranjat pentru două persoane, cărora denunțătorii sa ne fi înmânat subiectele de concurs?!”, așa cum s-au ”turnat între ei”, încercând să convingă autoritățile judiciare că au procedat, ”susținându-se reciproc” pentru ocuparea unor posturi de conducere.
Având în vedere cele afirmate mai sus, vă rog să publicați punctul meu de vedere, așa cum este formulat de subsemnatul”.

Referitor la cazul politistei Tomina Neagu, lucrurile sunt mult mai urate si mai complicate. Astfel, dupa ce aceasta a fost martora in doua dosare penale impotriva lui Adrian Vaida (unul in care era acuzat de hartuire sexuala si altul pentru inducerea in eroare a organelor de cercetare penala), aceasta a fost hartuita permanent, urmarita pe bani publici (cu masina institutiei) pentru a incerca sa i se insceneze ceva si a fi eliminate cu ajutorul vasalilor din Comisia de Disciplina.
Saptamanile trecute, presa din Prahova a dezvaluit ilegalitatile grave savarsite la nivelul Politiei Locale Ploiesti, confirmand in totalitate dezvaluirile noastre de cca 2 ani de zile.
EXCLUSIV/PLANGERE PENALA PE NUMELE ASA-ZISULUI PRIMAR

EXCLUSIV! Șefi din Poliția Locală Ploiești, reclamați la DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat! FOTO-DOCUMENTE

Trei șefi din Poliția Locală Ploiești au fost reclamați la DIICOT

EXCLUSIV/ESCROCHERII SI MINCIUNI MARCA „ADRIAN DOBRE”/PLANGERE PENALA PE NUMELE ASA-ZISULUI PRIMAR


EXCLUSIV! Șefi din Poliția Locală Ploiești, reclamați la DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat! FOTO-DOCUMENTE

Iata ca, pana ce organele de cercetare penala vor lua masurile legale care se impun, ANFP a concluzionat ca, ADRIAN VAIDA, DIRECTOR GENERAL INTERIMAR (OMUL LUI ADRIAN DOBRE), PITARIU PAULA MARIA, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT trebuie introdusi in Comisia de Disciplina a Primariei Ploiesti.
De asemenea, ilustra non-valoare Mocanu Gabriela Isabela, sef Serviciu Resurse Umane Juridic Contracte Proceduri (care a obtinut postul prin spaga si frauda) va fi introdusa in Comisia de Disciplina pentru faptele savarsite.
Concret, in aceasta institutie se joaca POKER cu datele personale ale angajatilor si nu numai (terti), prin accesarea ilegala a bazei de date din sistemul informatic integrat (SII si /sau din dosarul de la personal). Poliţia Locală Ploieşti interoghează baza de date de la un terminal hardware instalat în sediul său, în incinta Dispeceratului (încăpere cu acces restricţionat), după alte reguli de securitate decât cele instituite la nivelul bazei naţionale, in mod ilegal (deoarece contine aceleasi date cu caracter personal doar ca baza de date nu este actualizata). Terminalul (calculatorul) este (ar trebui!) auditat local (şi nu de serverul MAI-DEPABD), baza de date fiind accesată prin utilizarea unei „duble-chei”. Pe cale de consecinţă, „dubla-cheie” nu este sesizată la serverul bazei naţionale de date.
Mentionam ca, in aceeasi masura au fost accesate si datele persoanle ale directorului general al ziarului Incisiv de Prahova, in mod ilegal, plangerea penala aflandu-se pe rolul DIICOT –ST Ploiesti.

Reamintim ca, Adrian Vaida a mai fost dovedit o data ca acesta a hartuit-o pe politista Tomina Neagu care a fost sanctionat de Comisia de Disciplina din cadrul Primariei Ploiesti, anterior ca ANFP si aceasta sa il mai introduca inca o data in aceasta comisie de disciplina care inca nu s-a reunit, in mod bizar de atata timp si anterior ca aceasta sa depuna plangere penala la DIICOT impotriva acestuia (planegerea penala la DIICOT se refera la accesarea bazei de date iar plangerea catre Comisia de Disciplina a Primariei Ploiesti se refera la aceesarea ilegala a dosarului personal si profesional conform art 12 alin 2 din HG nr 432/2004.
Vai(de)el !
(Cerasela N).

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MINISTERUL „AFACERIȘTILOR” INTERNI A SIMȚIT „MIROSUL DE CĂTUȘE” ȘI FACE TOT POSIBILUL SĂ-ȘI ASCUNDĂ ILEGALITĂȚILE CU AVIZUL „PRIETENILOR SINDICALIȘTI”

Incisiv

Publicat

pe

De

În data de 15 mai 2018, M.A.I. posta pompos pe sitte-ul instituției comunicatul referitor la modificarea statutului polițistului propusă de instituție prin ordonanță de urgență (cu încălcarea art. 73, 115 alin.(6),130 și 131 Constituție) susținându-se în acest comunicat, cităm: „De asemenea, în urma consultărilor cu sindicatele reprezentative din Poliție a fost conturat cadrul normativ pentru modificarea reglementărilor care facilitau polițiștilor încetarea raporturilor de serviciu, inclusiv în jurul vârstei de 40 de ani, prevăzute în actuala legislație.”
Așadar, potrivit comunicatului M.A.I., „treaba era deja aranjată” în interior, încă dinaintea publicării pe sitte-ul isntituției a proiectului de oug, „prietenii sindicaliști” dându-și girul, încă odată, pentru modificarea neconstituțională a Legii nr.360/2002 prin care „infractorii cu epoleți” din birourile structurilor suport ale M.A.I. și Poliției își „legitimează” abuzurile și ilegalitățile.
La data de 22 mai 2018, Ziarul Incisiv de Prahova a solicitat public M.A.I.-ului să fie invitat la dezbaterile organizate pe marginea proiectului de oug privind modificarea statutului polițistului (dialog social și transparență decizională): https://www.incisivdeprahova.ro/2018/05/22/exclusivreprezentantii-ilegali-ai-ministerului-afaceristilor-interni-sunt-disperati-sa-legitimeze-ilegalitatile-si-ilegalistii-cu-epoleti-din-m-si-politie-doar-pentru-aceia-ca/. Bineânțeles că Ziarul nu a fost invitat la „ședința de dialog social din 29 mai 2018”… „stricăm ploile mafiei cu epoleți și ale sindicaliștilor reprezentativi”… oare cu ce „șpăguțe” i-or fii „momit” oficialii M.A.I.-ului pe „reprezentativi”?
În concluzie, ilegaliștii și infractorii care conduc M.A.I.-ul https://www.incisivdeprahova.ro/2018/05/24/exclusivadevaratii-infractori-care-conduc-ministerul-afaceristilor-interni/ împreună cu „prietenii sindicaliști”, le-au „tras țeapă”, încă odată, atât polițiștilor români cât: și cetățenilor, instituțiilor, ONG-urilor dovedind aceștia nu doar că fac front comun pentru a-și proteja abuzurile și interesele de grup criminal organizat ci și faptul că mint cu nerușinare atât angajații proprii (polițiști români) cât și opinia publică („Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” – zicală românească).

N.R.: Vă reamintim că Ministerul Public (PLÎCCJ) menține, în continuare, ilegal avizele de poliție judiciară pentru șefi-polițiști deși acest aviz se acordă doar „lucrătorului-polițist” (executant): https://www.incisivdeprahova.ro/2018/05/07/exclusivsolicitam-ministerului-public-daca-ex-inspectorul-general-al-g-p-r-despescu-bogdan-si-voicu-marius-detin-avize-emise-de-p-l-c-c-j-de-lucratoriseficonducatorilideri/. Așadar, deși legea nr.364/2004 privind Poliția Judiciară nu prevede acordarea avizului șefilor respectiv odată cu publicarea Deciziei CCR nr.172/2016 PLÎCCJ trebuia să retragă, de urgență aceste avize, PLÎCCJ nu a retras avizele acestor „jmecherași” lăsându-i pe șefii ilegali să dețină, în continuare, controlul și monopolul asupra dosarelor poliției judiciare (protecția poliției și a parchetului „infractorilor sensibili” fiind astfel asigurată).
Așadar, în loc ca procurorii (Ministerul Public) să conducă, real, Poliția Judiciară (conform art.131 Constituție), aceștia primesc și execută întocmai ordinele ministrului „afaceriștilor” interni: avizează orice necompetent din M.A.I. să dețină „aviz de poliție judiciară” pentru ca necompetentul să imixtioneze în dosarele sensibile aflate pe rolul parchetelor respectiv polițiștilor din Poliția Judiciară.(Irinel I.).


Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate3 ore ago

EXCLUSIV/Procurorul Negulescu Mircea a aruncat “pisica moarta” si urat mirositoare in curtea SRI/Informaţii cu caracter de fake news ale celor de la Q Magazine?

În cursul zilei de 23 mai 2018, pe site-ul www.qmagazine.ro, în articolul cu titlul „Exclusiv Q Magazine. Surse din Parchetul...

Actualitate19 ore ago

EXCLUSIV/ ADRIAN VAIDA, DIRECTORUL INTERIMAR AL POLITIEI LOCALE, PLOIESTI “INCORSETAT” DE ORGANELE DE CERCETARE PENALA IN MAI MULTE PLANGERI PENALE A INEBUNIT EFECTIV DE TOT

Dupa ce Fapt Divers a confirmat dezvaluirile noastre privind implicarea lui Adrian Vaida in denunturi mincinoase si in constrangerea unor...

Actualitate19 ore ago

EXCLUSIV/MINISTERUL „AFACERIȘTILOR” INTERNI A SIMȚIT „MIROSUL DE CĂTUȘE” ȘI FACE TOT POSIBILUL SĂ-ȘI ASCUNDĂ ILEGALITĂȚILE CU AVIZUL „PRIETENILOR SINDICALIȘTI”

În data de 15 mai 2018, M.A.I. posta pompos pe sitte-ul instituției comunicatul referitor la modificarea statutului polițistului propusă de...

Actualitate19 ore ago

Lovitura de pedeapsă

Este domnul Tudorel Toader ministrul Justiției? Are el, în această calitate, obligația de a apăra statul român? A devenit public...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/FAPT DIVERS CONFIRMA INCA O DEZVALUIRE MARCA “INCISIV DE PRAHOVA”/ Au fost determinați să facă denunțurile mincinoase de către Adrian Vaida, actualul director interimar al Poliției Locale Ploiești, martor-denunțător în dosar și de către Carmen Gheorghe, directorul suspendat al aceleieași instituții ploieștene

Lovitura de teatru in procesul fostului sef al Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader!, este articolul publicat de Fapt Divers care...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ Calitatea nelegala de autoritate nationala in domeniul interceptarilor comunicatiilor a SRI

Constat cu surprindere ca in continuare MP-DIICOT -DNA justifica cooperarea cu SRI doar prin faptul ca Serviciul a pus in...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ADEVĂRAȚII „INFRACTORI” CARE CONDUC MINISTERUL „AFACERIȘTILOR” INTERNI

În data de 17 aprilie 2018, Ziarul Incisiv de Prahova solicita public Ministerului Afacerilor Interne și ministrei Carmen Dan informații...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Razboi 5G intre miliardarii SRI!

Cu putina vreme inainte de fuga controlata a lui Sebastian Ghita din tara dezvaluiam ca „binomul” se va rupe cu...

Actualitate2 zile ago

De ce nu o va denunta Negulescu pe Kovesi

COMENTARIU DE CONTELE DE SAINT GERMAIN (PRELUARE BLOG): Sunt aproape convins că știrea pe surse care a împânzit NET-ul, cum...

Actualitate2 zile ago

PNL se îngroapă singur/ In viziunea PNL, Israelul este transformat din amic în inamic

În urmă cu mai multe zile, atunci când Ludovic Orban a anunțat depunerea faimoasei plângeri penale împotriva premierului Dăncilă, am...

Actualitate2 zile ago

Presa israeliana face misto de Orban: a citit prea multe carti cu spioni

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB PRELUARE INPOLITICS.RO: Scandalul denunțului penal depus de liderul PNL împotriva premierului a ajuns și în...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/ Influenta de tip intelligence in sesizarea lui Ludovic Orban

Sper sa se incheie batutul apei in piua pe subiectul sesizarii lui Ludovic Orban, intrucat sunt subiecte mult mai relevante...

Actualitate3 zile ago

EXPLOZIV/Postaci pe U.M. 0319 Bucuresti – STS/Postacii SSI isi omoara timpul pe facebook/”Capcane” pe siguranta nationala

Situatia pare sa fi scapat cu totul de sub control in sistem, acolo unde lupta purtata pentru pastrarea sau preluarea...

Actualitate3 zile ago

ATAC LA PROCUROR

 Elena Iordache din PICCJ, procuroarea care a inceput urmarirea penala impotriva paraditorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, este supusa unor...

Actualitate3 zile ago

Seful Colegiului SRI, afirmatii-soc: Eminescu, platit de mosieri sa scrie impotriva modernizarii Romaniei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB PRELUARE INPOLITICS.RO: Iulian Fota, directorul Colegiului National de Informații, fost consilier prezidențial pe probleme de...

Top Articole Incisiv