Connect with us

Actualitate

Lasat din mana de SRI si cu tot mai putine culoare in instante, parchetul lui Kovesi primeste lovitura dupa lovitura/DNA a incasat 11 achitari in dosarul fostului sef al CJ Ialomita Silvian Ciuperca, pe motiv ca fapta nu exista si nu este prevazuta de legea penala.

Publicat

pe

 Defilat in catuse si tinut doua luni in arest, Ciuperca a fost achitat pentru toate cele 8 pretinse fapte. Facatura apartine procuroarei Delia Maria Ciurariu si fost confirmata Claudiu Dumitrescu (Minuta)

Continua sa iasa la iveala mizeriile, dosarele politice fabricate si vietile distruse in ultimii ani de parchetul condus de Laura Kovesi. Ramasi fara sprijinul SRI si cu tot mai putine culoare in instante, procurorii DNA isi dau din ce in ce mai mult dovada profesionalismului. Parchetul lui Kovesi este cuprins de un val urias de achitari, care creste neincetat, iar in ritmul acesta este foarte posibil ca in 2017 sa inregistram o rata record de achitari. Cea mai noua lovitura pentru DNA a venit din partea Tribunalului Bucuresti. La aceasta instanta, parchetul anticoruptie a incasat 11 achitari dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, Vasile Silvian Ciuperca, trimis in judecata printr-un rechizitoriu intocmit de procuroarea DNA Delia Maria Ciurariu si confirmat de fostul sef al Sectiei a II-a DNA Claudiu Dumitrescu (foto ).

Tribunalul Bucuresti a dispus, vineri 26 mai 2017, achitarea lui Vasile Silvian Ciuperca pentru toate cele 8 presupuse infractiuni pentru care a fost trimis in judecata, in iulie 2015, in dosarul 24754/3/2015. Aparat de avocatii Marian Stroe si Alice Draghici (foto 2), ex-presedintele CJ Ialomita a fost achitat in baza art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura penala – „fapta nu exista”, precum si in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedura penala – „fapta nu este prevazuta de legea penala”. Concret, Vasile Silvian Ciuperca a fost achitat pentru urmatoarele fapte:

-folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic;

-folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic;

-instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie;

-instigare la fals intelectual;

-instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie;

-complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene;

-abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie;

-luare de mita;

Trebuie precizat ca si in acest caz am avut parte de un spectacol marca DNA si de o privare nelegala de libertate. Vasile Silvian Ciuperca a fost retinut de DNA, scos in catuse si tinut dupa gratii timp de 66 de zile.

Achitari in serie

Solutii similare de achitare au fost dispuse si fata de alti 10 inculpati din acelasi dosar. Toti au fost achitati in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedura penala, adica „fapta nu este prevazuta de legea penala”. Unul dintre inculpatii achitati, Cezar Gheorghe Valcan, director executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul CJ Ialomita, a fost la randul sau tinut in arest timp de doua luni.

Iata care sunt ceilalti 10 inculpati achitati in dosarul sefului CJ Ialomita:

Ionescu Mihai Ionut

-Valcan Cezar Gheorghe

-Neacsu Marinela

-Dinu Maria

-Raureanu Nicolae Cristian

-Constantinescu Marius Dragos

-Scripca Dragomir

-Visan Mariana

-Musat Liviu Gabriel

-Ciocanel Vasile

Totusi, au existat patru solutii favorabile DNA in acest dosar. Este vorba despre condamnarea a doi inculpati la pedepse de cate 3 ani inchisoare si a unui inculpat la o pedeapsa de 2 ani si 2 luni inchisoare, toate insa cu suspendare. De asemena, TMB a aplicat o amenda penala de 176.000 euro societatii Consult Invest SRL.

Sentinta nu este definitiva.

Minuta Tribunalului Bucuresti poate fi citita aici

Iata comunicatul DNA din 1 iulie 2015 privind trimiterea in judecata a sefului CJ Ialomita Ciuperca Vasile Silvian:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati,

Sub control judiciar:

1.CIUPERCA VASILE SILVIAN, presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, pentru infractiunile de:

-luare de mita

-doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a un folos necuvenit,

-abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

-doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie

-instigare la fals intelectual

-complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene

2.VALCAN CEZAR GHEORGHE, director executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul C.J. Ialomita pentru infractiunea de:

abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

3.MUSAT LIVIU GABRIEL, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, pentru infractiunea de:

abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

4.VISAN MARIANA, director adjunct in cadrul A.D.R. Sud Muntenia, pentru infractiunea de:

abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

5.CONSTANTINESCU MARIUS-DRAGOS, pentru infractiunea de:

instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

6.TRANDAFIR ELENA CORINA, angajata a SC CONSULT INVEST SRL si administrator in fapt al acestei societati, pentru infractiunile de:

-doua infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata

-folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene

-instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

in stare de libertate,

7.IONESCU MIHAI IONUT, consilier al Copului de Control din cadrul Ministerul Sanatatii pentru infractiunile de:

-abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

-neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de a instiinta organul de urmarire penala sau organul de constatare a savarsirii infractiunilor, abilitat de lege, cu privire la orice date din care rezulta indicii ca s-a efectuat o operatiune sau un act ilicit ce poate atrage raspunderea penala potrivit Legii nr.78/2000 (legea anticoruptie)

-fals intelectual

8.NEACSU MARINELA, consilier juridic-Directia Achizitii si Patrimoniu-Consiliul Judetean Ialomita pentru infractiunea de:

abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

9.DINU MARIA, functionar in cadrul Consiliul Judetean Ialomita, pentru infractiunea de:

abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

10.RAUREANU NICOLAE CRISTIAN, sef serviciu juridic, pentru infractiunea de:
-complicitate la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

11.ANGHEL CORNEL, pentru infractiunile de:

-fals in inscrisuri sub semnatura privata (2 infractiuni)

-complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei,

12.GOLOVEI EUGENIU, pentru infractiunile de:

-fals in inscrisuri sub semnatura privata

-complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, din care rezulta achizitionarea unor bunuri si executarea unor lucrari, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene

13.SCRIPCA DRAGOMIR, expert in cadrul Biroului Judetean Ialomita al A.D.R. Sud Muntenia, pentru infractiunea de:

abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

14.CIOCANEL VASILE, pentru infractiunea de:

dare de mita

15.SC CONSULT INVEST SRL, obiectul pricipal de activitate ‘Activitati de consultanta pentru afaceri si management’, pentru infractiunile de:

-fals in inscrisuri sub semnatura privata

-folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinand pe nedrept fonduri europene

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Ciuperca Vasile Silvian, in luna ianuarie 2014, si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, respectiv asigurarea postului de manager interimar in cadrul Spitalului judetean Ialomita. Intrucat dorea inlaturarea din functie a managerului caruia urma sa ii expire mandatul si pentru a nu-i mai da acestuia posibilitatea sa se inscrie la concursul pe postul de conducere, in luna ianuarie 2014, dar inainte de expirarea contractului de management, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian a initiat demersuri la Ministerul Sanatatii, in vederea demararii unui control la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia. In urma respectivului control se dorea si inlaturarea, consilierul juridic al Spitalului Judetean Slobozia.

In aceste conditii, incepand cu data de 20.01.2014, la S.J.U Slobozia s-a desfasurat un control efectuat de catre o echipa mixta formata din reprezentanti ai Corpului de Control al Ministerului Sanatatii si ai Consiliului Judetean Ialomita.

In paralel, pentru a consolida imaginea de manager interimar a persoanei pe care o sustinea, pentru a contracara nemultumirile din randul angajatilor legate de numirea acestuia, de a prezenta o imagine de echipa intre Consiliul Judetean si Spitalul Judetean Slobozia, cat si implicarea acestei noi echipe de management in dotarea spitalului cu un aparat medical de radiologie digitala, Ciuperca Vasile Silvian a dispus alocarea de fonduri suplimentare Spitalului Judetean, in vederea achizitionarii acestui aparat medical. in acest caz, acesta s-a folosit de autoritatea conferita de functia de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita si de ordonator principal de credite, pentru a aloca fonduri spitalului in momentul in care persoane pe care o sustinea fusese numita manager interimar si doar pentru a-si sustine decizia de numire a acestuia la conducerea spitalului si pentru a-i crea acestuia o pozitie favorabila.

Avand in vedere ca, in urma controlului s-au constatat nereguli in procesul de achzitii publice care ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, in perioada martie-aprilie 2014, dupa efectuarea acestui control, de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian l-a determinat pe Ionescu Mihai Ionut, consilier din cadrul ministerului, sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, prin intocmirea raportului de control neconform realitatii. Astfel, au fost eliminate din cuprinsul acestui raport dispozitii si pasaje ce ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, aducand-se atingere activitatii de control al Ministerului Sanatatii si increderii publice.

In perioada martie-aprilie 2014, l-a determinat pe acelasi consilier, sa intocmeasca, in fals, raportul de control, prin omisiunea, cu stiinta, de a insera anumite imprejurari care ar fi putut duce la tragerea la raspundere penala, disciplinara sau administrativa a celor supusi controlului, inclusiv a persoanei pe care o sustinea in pozitia de manager interimar.

Inculpatul Ciuperca Vasile Silvian, in perioada decembrie 2013-iulie 2014, i-a determinat pe inculpatii Musat Liviu Gabriel, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, Visan Mariana, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii si pe Scripca Dragomir, expert in cadrul Biroului Judetean Ialomita al aceleiasi agentii, sa-si indeplineasca defectuos atributiile de serviciu, in sensul amanarii nejustificate, a vizitelor de monitorizare si a constatarii neconcordantelor in vederea remedierii lor, cu scopul sprijinirii intereselor inculpatei Trandafir Elena Corina, beneficiar si/sau consultant in cadrul unor proiecte cu finantare europeana derulate de S.C. CONSULT INVEST S.R.L., proiecte depuse la A.D.R. SUD MUNTENIA, astfel incat beneficiarii acestor proiecte sa nu suporte corectii financiare.

In perioada decembrie 2013-iulie 2014, Ciuperca Vasile Silvian a acordat sprijin inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA, prin obtinerea amanarilor nejustificate a vizitelor de monitorizare, urmare a interventiilor sale realizate la nivelul ADR SUD MUNTENIA, pentru ca beneficiarul proiectului ‘Pensiunea Amara’ sa intocmeasca in timp util documente false justificative (proces-verbal de custodie materiale) astfel incat acesta sa nu suporte corectii financiare in suma de 33.739,41 lei, din fonduri cu finantare europeana, obtinute pe nedrept.

In perioada 2010-2014, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functia de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita si de functia de presedinte al unui partid, filiala Ialomita, in scopul obtinerii pentru SC CONSULT INVEST SRL, reprezentata de Trandafir Corina Elena, de contracte de consultanta si servicii de proiectare oneroase cu primariile comunale de pe raza judetului Ialomita, contracte incheiate cu incalcarea dispozitiilor O.U.G. nr.34/2006.

In perioada aprilie-mai 2014, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian, abuzand de functia detinuta de presedinte al C.J. Ialomita, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, a pretins suma de 5.000 de lei si a primit suma de 3.000 de lei de la Ciocanel Vasile, in schimbul si in legatura cu prelungirea termenului contractului de concesiune pentru un teren in suprafata de 191,75 ha, pe care acesta din urma il avea incheiat cu Consiliul Judetean Ialomita. Banii respectivi au fost primiti cu titlu de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Ialomita. Interesul lui Ciuperca Vasile Silvian de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita, era acela de a mari bugetul acestei institutii aflate in subordinea sa pentru a aloca de la bugetul consiliului judetean sume mai mici, de a folosi acesti bani in interesul propriu si al persoanelor private care aveau incheiate cu Muzeul Judetean contracte de prestari servicii si de executare a unor lucrari publice.

In perioada aprilie-mai 2014, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Ciuperca Vasile-Silvian, impreuna cu membrii comisiei de licitatie, printre care Valcan Cezar Gheorghe, Dinu Maria si Neacsu Marinela, abuzand de prerogativele functiei detinute a favorizat interesele economice ale SC GREEN HARVEST SRL Timisoara, in detrimentul bugetului C.J. Ialomita, prin atribuirea, in mod fraudulos, a contractului de concesiune a unei suprafete de 495,6583 ha, teren agricol, apartinand domeniului privat al judetului Ialomita, pe o durata de 30 de ani, in urma licitatiei din data de 14.04.2014.
Astfel, Ciuperca Vasile Silvian, impreuna cu Valcan Cezar-Gheorghe, director executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul C.J. Ialomita, Neacsu Marinela si alti functionari din cadrul Consiliului Judetean, a actionat pentru identificarea unor solutii pentru ca SC GREEN HARVEST SRL Timisoara sa fie declarata castigatoare a licitatiei, desi oferta acesteia nu era cea mai mare, criteriu de baza in acordarea contractului de concesiune. Prin atribuirea in mod premeditat si nelegal, a contractului de concesiune, firmei care a avut a doua oferta ca pret – SC GREEN HARVEST SRL, factorii de decizie din cadrul C.J. Ialomita, Ciuperca Vasile Silvian, Valcan Cezar Gheorghe si Neacsu Marinela au prejudiciat bugetul C.J. Ialomita cu suma de 5.947.899,6 lei ( diferenta de pretul redeventei oferit de primul ofertant si cel oferit de al doilea ofertant, intre ofertanti existand intelegeri frauduloase cu privire la pretul oferit si hotararea de retragere, diferenta calculata, pe toata durata contractului de 30 de ani) si asigurandu-se un folos necuvenit pentru societatea cu care a incheiat contractul de concesiune.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In ceea ce-l priveste pe inculpatul CIUPERCa VASILE SILVIAN, procurorii au propus mentinerea obligatiei de a nu desfasura activitatea de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, in exercitarea careia a savarsit fapta.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.(luju.ro)

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv4 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv