EXCLUSIV/Atentie militari activi si in rezerva: „Eu cred ca am fost discriminati din toate punctele de vedere si am rugamintea sa faceti public aceasta situatie de discriminare”

1
2337

Sesizarea primita a ajuns la factorii de decizie precum si la FORUMUL STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR!

“Vad ca nimeni nu a adus in discutie situatia fostilor militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani din motive neiputabile lor,desi toti liderii militari cunosc situatia lor de discriminare creata in Lg223/2015 si vad ca fiecare i-si vede doar interesele personale.

Ce parere aveti despre fostii militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani , din motive neimputabile lor , care nu pot beneficia de scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare , cu toate ca au realizat vechimea in specealitate de 15 ani care se cere in Lg.223/2015 si de ce oare sunt bagati la art.19 la fel cu cei cu o vechime in specealitate de doar 10 ani care normal neavand vechimea in specealitate de 15 ani nu pot beneficia altfel. O sa spuneti ca nu am realizat vechimea efectiva de 25 de ani la data trecerii in rezerva asa cum prevede legea , deaceea stau si ma intreb….? ce rost mai are vechimea in specealitate in cazul nostru si de ce noua nu ni se adauga la vechimea efectiva (cumulata), vechimea realizata anterior armatei (tinand cont ca am venit in armata prin transfer) la fel ca la cei in activitate si vechimea realizata ulterior armatei cum ar fi somajul (de la trecerea in rezerva) , vechimea realizata ulterior armatei asa cum li s-a adaugat cadrelor militare care dupa trecerea in rezerva au putut cumula la vechimea efectiva , vechimea realizata in viata civila pana la intrarea in vigoare a L223/2015. De ce lor se poate si noua nu ? tinand cont ca am fost dati afara din sistem dupa 19 ani de armata (participanti in teatre de operatii externe ca Afganistan si Irak), avand la trecerea in rezerva majoritatea dintre noi o vechime efectiva de 23 ani , nu am beneficiat de ordonante asa cum au beneficiat cadrele militare inclusiv pana in 2010 si nici de salarii compensatorii, pensie anticipata , pensie anticipata partial asa cum beneficiaza cei in activitate conf L223/2015 . Eu cred ca am fost discriminati din toate punctele de vedere si am rugamintea sa faceti public aceasta situatie de discriminare “.

Marin Gheorghe „ Numai cu atât au fost discriminați? Uitati-va și la coeficienți, la școală în regim de detenție cu cerințe mari, la programa de subinginer in anii 86-2000 și cu echivalare de necalificat, uitati-va la funcțiile micșorate și înghețate din 2001 până în 2010 în care nu au fost avansați deși au avut calificative FB și au îndeplinit atribuțiile pentru 3 în condițiile reducerii personalului și eliminării serviciului militar obligatoriu.Astea nu le-a văzut nimeni?S-au cam șters pe bocanci cu personalul tehnic unii șefi ai noștri”.

FORUMUL STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR a inceput cu imnul de stat al Romaniei. Lucrarile acestei dezbateri au fost pregatite de FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA, in data de 25 mai a.c la Palatul Parlamentului. In imagine il vedeti si pe presedintele acestei organizatii neguvernamentale, domnul general (rtr.) Nicolae Gropan, coautor la infiintarea acestui forum, in conditiile in care au inceput sa se faca experimentari nepermise pe seama militarilor armatei noastre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here