Actualitate
Bătălia cu Sistemul/ Cățeii dintâi turbează/ De când dau cu Sistemul de pământ, am trecut și eu prin șmecheriile astea ieftine ale Sistemului, prin care încearcă să-ți decredibilizeze spusele, dar în același timp să „te înmoaie”, să te sperie,pe mine însă mă provoacă și mă lasă rece, pentru că le cunosc strategia ieftină

Emilia Șercan.
Nu o cunosc pe Emilia Șercan, recunosc că o citesc din când în când. I-am admirat curajul de a devoala modul cum erau împodobiți mulți cu titlul de doctor, prin lucrări plagiate. Ceea ce nu a surprins Emilia Șercan, a fost că Doctoratul era un fel de mită, un mod prin care Sistemul „îi agăța” pe cei pe care și-i dorea de partea sa. Intelectualii sunt mai greu de încartiruit de Sistem, motiv pentru care găselnița cu doctoratele a deschis un front de racolare extrem de puternic pentru Oprea, dar și pentru alți apropiați ai Sistemului care în felul acesta își apropiau un segment extrem de important, intelectualii. Lăsând la o parte avantajele materiale ce revin dintr-un doctorat aranjat, se atingeau trei scopuri: Îndatorarea celor care beneficiau de un doctorat plagiat, introducerea lor într-o categorie specială a celor care făceau ceva oarecum ilegal. Cultul vanității este una dintre tehnicile Sistemului Securist, ca și înființarea unei Academii în care ei să predea, lăsând la o parte prezența într-un club exclusivist, ce-i transforma pe mulți în false elite. Devoalarea plagiatelor îi dezbracă pe mulți și le arată adevărata valoare, le dezvăluie caracterul, îi prezintă așa cum i-a făcut natura. Să nu uităm că amestecarea acestor false valori printre cercetătorii autentici, mai pune o armă în mâna Sistemului: „Aveți ceva cu Intelectualii, corupții se bat și cu elitele”, evitând să spună că sunt false elite.
Emilia Șercan, fără să intuiască, a lovit în inima Sistemului, pentru că toți cei care se cred Statul și-au făcut un titlu de glorie din Doctorate aranjate; iar Sistemul nu a stat cu mâinile în sân: a început să o atace pe Emilia Șercan, cum altfel, decât prin decredibilizarea celei care a devoalat nemernicia, o tactică veche învățată în școlile securiste, după principiul: „Uite cine vorbește!”. Ba că a avut o relație cu Sorin Ovidiu Vântu( parcă SOV ar fi fost un marțian, nu un capitalist ce era cultivat de foarte mulți și patron media, pe deasupra), ba că la rândul său este plagiatoare. Mâine îi vor spune că a avut trei amanți deodată și că a intrat neacoperită pe cap în Biserică. De când dau cu Sistemul de pământ, am trecut și eu prin șmecheriile astea ieftine ale Sistemului, prin care încearcă să/ți decredibilizeze spusele, dar în același timp să „te înmoaie”, să te sperie,pe mine însă mă provoacă și mă lasă rece, pentru că le cunosc strategia ieftină. Emilia Șercan s-a clătinat, pentru că e omenește. Văzând că se clatină, au atacat mai departe: „Uite, plagiatoarea vorbește de plagiatori, nu e credibilă, în concluzie nu sunt plagiatori, ci a fost o răutate”.
Fals: indiferent de câte lături îi vor turna în cap, nemernicia lor rămâne: Sunt slabi, răi și disperați. Construcția lor se va dărâma ca un castel de cărți de joc, pentru că, odată ce au prins gustul libertății, oamenii nu mai vor să fie conduși de o gașcă de derbedei care se autointitulează Stat.
Iar Emiliei Șercan îi transmit să meargă mai departe, pentru că, atâta timp cât e atacată, contează. O vorbă oltenească spune:
Cățeii dintâi turbează”! (Gelu Visan –P.M.P.)
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor