De-abia de acum începe Marea Noapte Neagră

0
467

Noaptea Neagră. Sfârșitul Democrației. Statul Secret, Tăcerea, Politica, Udrea și Presa.
Aseară, într-o emisiune de excepție pe TVR 1, Ion Cristoiu a prezentat un document secret de serviciu, privind Raportul Comisiei SIPA. Documentul este, și nu exagerez, colosal din perspectiva a ceea ce se întâmplă în România ultimelor decenii, și dovedește că magistrații sunt vulnerabili, fiind șantajabili cu documente compromițătoare la care au avut acces toți, care probabil au fost copiate și înmânate te miri cui: Danileț, Macovei, Andronache-ofițer SRI detașat la fostul ministru al justiției, Cazanciuc, etc. Sistemul are judecătorii și procurorii „la mână” și le dictează deciziile; Un fapt, despre care știu demult, de când mi s-a spus că se știe care e „al lor” și cine e independent. Cutremurător!
Ieri, Udrea, Ioana Băsescu, Andronic au fost trimiși în judecată pentru finanțarea campaniei din 2009. Am mai spus, Sistemul a încurajat și a închis ochii asupra modului de finanțare a campaniilor electorale. Ele constituiau, conform legii alegerilor, contravenții, pentru că erau legate de procesul electoral, și este un subiect mult dezbătut în toată lumea civilizată. În SUA, campania costă miliarde de $, astfel de întâmplări sunt frecvente. In România, Sistemul îi are la mână pe toți politicienii, dar și presa, pentru modul cum au fost finanțate campaniile: au transformat o contravenție în faptă penală și de aici îi au la mână pe toți. Am spus-o, într-o mare ședință a PD-L la Brașov în 2010, că aici se va ajunge. Să recapitulăm:
Mii de magistrați și zeci de mii de politicieni, alături de oameni din presă( cei care și ei beneficiau de Finanțări în campanie), la mâna Sistemului. Puterea Judecătorească, Partide, Parlament, Guvern și Presă șantajabile de Sistem. Cine „mișcă”, „mișcă mort”, adică, la pușcărie! Și se dau exemple, bune de tras pe roată în Piața Publică, cei care au avut curajul să devoaleze practicile Sistemului Securist: Udrea, ea e vinovată pentru toate.
3″ Intr-un comunicat public, DNA o acuză pe Elena Udrea că ar fi făcut ceva ca ministru al Dezvoltării, când nu era Ministrul Dezvoltării. Se sichisește cineva? Nu. Ba mai mult, jurnaliști care scriu despre Udrea că este „sinistră”, dansează de bucurie:” ‘la dracu cu tocurile și gențile ei, la pușcărie, așa-i trebuie”
Iar Sistemul știe să cultive URA, pentru că asta face din anii ’50.
Astăzi de dimineață, într-o intervenție telefonică, Cristoiu era contrariat de tăcerea Presei privind dezvăluirile Raportului SIPA. Mă miră, pentru că a prins din plin Securitatea. Nimic nou, doar oamenii sunt alții. Sistemul s-a conservat, ba a devenit mult mai perfid.
S-a încheiat: puținele voci care mai spun ceva, o să fie suprimate, într-un fel sau altul.
Acesta este Sfârșitul. Sfârșitul prea tinerei și Scurtei Democrații din România.
De-abia de acum începe Marea Noapte Neagră…(Gelu Visan –P.M.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here