EXCLUSIV/ UPDATE/’’Noua mafie din Republica lui Ghiță’’ (VII)/ Iancu Sabin (S.R.I.) si “Mardare” -online/ Nu prea credem in coincidente

1
1537

“Noua mafie din Republica lui Ghiță” a suscitat interesul mai multor ziaristi. Legaturile lui Stanciu George, zis „Mardare” cu col. Iancu Sabin, fost sef SRI Prahova (demis tocmai datorita acestor “legaturi”, sac!) si Negulescu Mircea, fost procuror DNA (suspendat pentru abateri “disciplinare”, sac!) sunt subiecte de actualitate si care genereaza multe semne de intrebare in privinta corectitudinii actiunilor celui care conduce organizaţia PSD locală.

În mentalul colectiv din Ploieşti, toţi cei nominalizaţi în continuare, sunt percepuţi şi cunoscuţi sub denumirea “mafia Grupului de la Bravo”.

La aceste mese erau prezenţi:

  • exponenţi ai lumii interlope locale (ex. CANTEMIR NICOLAE[5], MELIU etc. ),
  • persoane din mediul politic / de afaceri / din instituţii publice ale statului român sau media: de ex. STANCIU GEORGE, zis „MARDARE”, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, ginere – în acea perioadă – al fostului primar PSD al municipiului Ploieşti, Emil Calota (înalt funcţionar public, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei), ofiţerul SRI col. IANCU SABIN, fost şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Prahova, MORARU BOGDAN, zis „Călare” (inspector ITM, membru PSD), jurnalistul STAVRI CĂTĂLIN

 

 

Va dezvaluiam faptul ca, la cei 36 de anişori, „Mardare” deține firme (în nume propriu sau prin interpuși, prieteni de-ai săi) care au avut întotdeauna de profitat de pe urma instituțiilor publice. Restaurantele, firmele de construcții edilitare sau de închiriere/subînchiriere de spații, societățile agricole și, ulterior, controlul asupra unei televiziuni locale (Wyl TV) și a unor publicații online (ziarulincomod, stopinfractor, etc) l-au făcut pe George Stanciu să devină un al doilea Sebastian Ghiță al Ploieștiului, cu care de altfel are multe puncte comune. Majoritatea afacerilor lui Mardare au legături cu banii publici, tânărul „afacerist” din Ploiești beneficiind – cum spuneam – de protecție înaltă, așa cum el însuși se laudă.

Eliminarea mafiei Cosma-Ghiță a servit impunerii unei noi mafii.

De problemă (asigurând inclusiv suportul financiar şi logistic), s-a ocupat, în principal, încă de pe vremea când era ginerele lui Calotă Emil, Stanciu George, zis “Mardare” (fiul doamnei Elena, fostă şefă cu cârnaţii şi alte „mizeluri” la Halele Centrale, lângă turnul cu ceas).

Fost primar al Ploieştiului în două mandate, la cuţite, încă de la primul mandat, cu Marian Florian Săniuţă (care i-a fost viceprimar), „protejat informativ de SRI” (cum singur se lăuda), prin generalul de brigadă Tudor Adrian, fost şef al DJI Prahova între 2002-2006 (un om, altfel, OK!), Calotă a făcut în aşa fel încât şi-a înlăturat oponenţii. În primul rând pe Săniuţă, care a fost zburat din Primărie – că încurca cumplit – şi numit Prefect de Prahova şi, apoi, pentru că nu s-a potolit, uşuit din judeţ, dar recuperat de PDSR-PSD central, graţie simpatiei lui Ion Iliescu pentru el, care l-a impus ministru de interne. Integru şi vertical, Săniuţă, căruia  nu-i plac diletanţii, a eşuat politic şi în noua funcţie şi a fost marginalizat ca preşedinte al Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, unde, spre disperarea semidocţilor politruci, îl adusese ca secretar general pe Florin Vasilache, membru … CDR, deci din opoziţie (fost secretar general al Prefecturii Prahova,

STANCIU GEORGE, zis „MARDARE”

Revenim şi spunem că, apoi, Calotă s-a ocupat de viitorul „politic” (de fapt, de bunul mers în afaceri) al iubitului ginere (în realitate, la origine, un mic golănaş infantil de cartier), uşuind pe toţi aspiranţii la funcţii de conducere, la tineret ori seniori, în PSD municipal, culminând cu impunerea sa în funcţia de preşedinte TSD.

În timp, după ce a pierdut Primăria Ploieşti şi a intrat într-un con de umbră s-a plasat, cumva, lateral, chiar în opoziţie cu foştii baroni, Cosma şi Ghiţă,  în prezent fiind vicepreşedinte al ANRE.

Update

Azi, dupa aparitia articolului, „baietii destepti” s-au mutat pe WhatsApp. Iar nu credem in coincidente!!!

 

1 COMENTARIU

  1. […] “Noua mafie din Republica lui Ghiță” a suscitat interesul mai multor ziaristi. Legaturile lui Stanciu George, zis „Mardare” cu col. Iancu Sabin, fost sef SRI Prahova, demis tocmai din cauza acestor “legaturi”, și Negulescu Mircea, fost procuror DNA (suspendat pentru abateri “disciplinare”) sunt subiecte de actualitate și care generează multe semne de întrebare în privința corectitudinii acțiunilor celui care conduce organizaţia PSD locală, scrie IncisivdePrahova.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here