Legatura dintre SIPA, Coldea si dosarul Microsoft

0
585

“Foarte bun articolul lui Dan Andronic despre „arhiva SIPA”, din serialul „Noi Suntem Statul”. Pentru cei care nu stiu, SIPA a fost un serviciu secret creat dupa Revolutie initial pentru a culege informatii din penitenciare ca apoi sa ajunga sa urmareasca magistrati si sa faca politie politica. O conditie a intrarii Romaniei in UE a fost desfiintarea acestui serviciu. SIPA a fost impanzita de ofiteri ai fostei Securitati comuniste, iar la conducerea ei au fost fosti securisti.

Articolul spune ca in 2001 „Rodica Stanoiu l-a numit la conducere pe generalul de Securitate Marian Ureche. Adjunctii sai au fost generalul Marian Descultu, fost ofiter la Directia a IV-a a Securitatii Statului, si generalul Dan Gheorghe, fost ofiter la Securitatea Capitalei.”

Cine a fost Dan Gheorghe?

Dan Gheorghe a fost unchiul lui Coldea, cel care l-a dus pe Coldea in SRI, dupa ce acesta ramase repetent la facultate.

Dupa plecarea de la SIPA, Dan Gheorghe a intrat in afaceri si a condus afacerile lui Nicolae Dumitru, zis „Niro”.

Despre afacerile lui Niro gasiti suficient material pe internet.

Una dintre afacerile unde a fost implicat Niro este si cea care a general „dosarul Microsoft”.

In Dosarul Microsoft, la fond, Niro a luat cu suspendare. De asemenea Claudiu Florica (fiul generalului Florica implicat in scandalul Tigareta II) si Dinu Pescariu, capii acestei afaceri corupte, nu au fost inculpati in dosar pe motiv ca au fost denuntatori.

Avocatul celor trei a fost Rares Dan.

Cine e avocatul Rares Dan?

Rares Dan este fiul fostului sef SIPA Dan Gheorghe. Adica Rares Dan este var cu Coldea.

Ce a spus generalul Dumbrava privind „campul tactic” din justitie? Ca SRI nu se mai retrage din „campul tactic”, odata cu sesizarea instantei, ci „in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”.

Tot jaful din Romania, de la caderea comunismului pana in prezent, s-a facut de si prin serviciile secrete, care au lucrat mana in mana cu procurorii.

Acesti nenorociti au nenorocit o tara, facand milioane de romani sa ia calea pribegiei”. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”)

http://www.evz.ro/arhiva-sipa-3000-dosare-judecatori-procur…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here