Actualitate
“Dragi colegi de partid, dragi români, dragi prieteni, mi-e tot mai clar – suntem bine. Bine de tot…”/ Deputat PSD îl desființează pe Liviu Dragnea

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, îl desființează pe liderul partidului, Liviu Dragnea, într-o serie de postari duminică pe facebook.
“1. Peștii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Ei TAC mereu…
Dacă peștii au bunul obicei că TAC mereu, ei nu pot fi decât cei mai buni prieteni ai omului! Ei nu vorbesc niciodată, nici măcar în baie… Oriunde i-ai pune, peștii vor continua să TACĂ, iar universul psiho-acvatic pe care ți-l vei crea va fi unul ideal – ființe care nu te contrazic, ființe care au ochii mereu deschiși și care par nedisimulat interesate să-ți asculte și să-ți aprobe oricând vorbele care prin apă se propagă.
…Cum naiba să nu-ți placă mai mult peștii decât oamenii!? Oamenii nu te privesc mereu fără să clipească. Oamenii se mai întâmplă uneori și SĂ NU TACĂ. …Și atunci? Nu e absolut firesc, din punct de vedere psiho-acvatic, să le spui oamenilor că AU VOIE „SĂ AIBĂ PĂRERI PERSONALE DOAR ÎN BAIE”!?
…Sigur, au sărit niște neaveniți și au spus că nu-i tocmai în regulă să dezvolți o asemenea atitudine. Că cică n-ar fi nici democratic, nici corect din punct de vedere uman. …Dar tu știi că nu e deloc rău că ai spus asta. În fond, oamenii sunt de vină, nu tu! …De ce sunt de vină? Păi cum „de ce”!? …Sunt de vină că, deși s-au născut oameni, nu fac repede ceva să se transforme-n pești! Să tacă și să nu clipească…
(„Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie”: https://www.antena3.ro/…/mesajul-lui-liviu-dragnea-pentru-c…)
- Statul sunt eu! DNA-ul sunt eu! Partidul sunt eu!
Grea boala asta! E o adevărată epidemie printre oamenii aflați în poziții importante, printre factorii de decizie. Iar dacă mă deranjează când observ manifestările simptomatice ale acestei maladii în cazul „Șefei” DNA, ori în cazul „Șefului” statului, nu are cum să mă deranjeze mai puțin atunci când le văd la lucru și în cazul unui „Șef” de partid. Să spui că, dacă cineva te critică pe tine, înseamnă că automat „critică partidul” e a fredona de o manieră ridicolă celebrul „Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine…”. Nu, președintele unui partid nu e PARTIDUL! Procurorul-șef DNA nu este DNA-ul! Președintele României nu este România! Sunteți oameni ÎN SLUJBA acestui popor. Atât! Iar dacă cineva găsește necesar să vă critice, nu e cazul să vă identificați cu organizațiile pe care le conduceți. E cazul să vă păstrați modestia și echilibrul. Altminteri, indiferent cine va ajunge în următorii ani să dețină poziții foarte importante în această țară, nu vom face decât să schimbăm la infinit un tip de dictatură cu un alt tip de dictatură. …Pentru că nimic altceva decât aplecare interioară către dictatură e atunci când începi să ai impresia că nimeni nu știe mai bine ca tine, că nimeni nu face mai bine ca tine!
Perpetuarea acestei maniere de a conduce, indiferent că vorbim despre toată țara, despre un partid sau despre o instituție, e un fapt extrem de toxic pentru România. România nu are nevoie de „dictatori luminați”. Are nevoie de oameni care să priceapă că rolul lor nu e acela de a fi STĂPÂNI! Singurul lucru bun care i se poate întâmpla acestei țări este să ajungă să fie gestionată, administrată de persoane care să fie în stare să-și facă zilnic autocritica. E singurul antidot împotriva învârtoșării propriului eu, împotriva maladiei „statul sunt eu”!
- Ultimul pas – suspendarea propriului electorat
În timpul campaniei electorale, o serie de susținători cu VOCE pe Facebook erau inclusiv citați în emisiuni. Acum, că au ajuns să lanseze diverse critici, nu mai sunt buni, nu-i mai cităm. Doar îi citim. Bun și așa…
Cel mai greu lucru nu e acela de a cuceri o redută. Cel mai greu lucru este să reușești să păstrezi ce ai câștigat, să te pricepi să fructifici. Este pur și simplu DIZGRAȚIOS să nu accepți NICIO critică în ce te privește și să replici de fiecare dată: „Am condus armata către o răsunătoare victorie!”. Cât de bun general ai fi, fără dăruirea, curajul și lupta fiecărui membru al oastei, NU ai fi ajuns acolo! Orice victorie e rodul unui efort comun. Iar VIZIUNEA se vede la lucru mai ales după ce ai câștigat o bătălie. …Ce faci mai departe? Cum gestionezi situația? Cum reușești să lucrezi cu tine însuți astfel încât să ajungi să accepți că faptul de a fi repurtat o victorie nu înseamnă că ești INFAILIBIL și NECRITICABIL?
Sigur, pe cei care îndrăznesc să ne critice e foarte la îndemână să îi sancționăm sau chiar să îi excludem. Dar ce ne facem în situația în care cei care ne critică nu se numără printre cei cu agende ascunse, printre cei care răspund la anumite comenzi? Ce ne facem atunci când lucrurile pe care le spun cei care ne critică reprezintă de fapt chiar VOCEA votanților noștri? Ne enervăm în fața blasfemiei de a ni se fi spus că nu avem dreptate și, la o adică, ne suspendăm și propriul electorat?…”
“Partea a II-a: Consecvența – Această Fata Morgana a politicii românești…
Dacă tot spui, ca lider de partid, că anumite inițiative, critici, luări de poziție sunt dăunătoare formațiunii politice pe care o conduci și, în general, țării, atunci e bine să te întrebi și pe tine însuți cât de mult bine i-au făcut următoarele stridente INCONSECVENȚE propriului partid și țării (o scurtă selecție):
- DEJA CELEBRA LEGE A GRAȚIERII
Liviu Dragnea, ianuarie 2017: „Dacă în câteva luni de zile, adică probabil până la vară, România nu întreprinde şi nu iniţiază un pachet de măsuri printre care şi legea graţierii, de această amendă nu scăpăm şi, dincolo de amendă, mai este o situaţie – eu am cerut public, azi, ministrului Justiţiei să se spună public câţi romani au murit în închisorile din România, sunt zeci, sunt sute, sunt mii, asta trebuie să se ştie. Ei nu au fost condamnaţi la moarte, sunt membri ai societăţii româneşti care au dreptul la viaţă.”
Liviu Dragnea, mai 2017: „Eu am ridicat această problemă să ne gândim serios dacă această lege a grațierii mai e oportună. (…) Toate aceste teme nu pot fi rezolvate prin legea grațierii. Poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. Trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai e oportună.”
- „UNICA” PROPUNERE DE PREMIER
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Dacă această propunere de premier (Sevil Shhaideh) va fi refuzată, neexistând niciun motiv constituţional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile şi au majoritate să facă Guvernul, deci nu are rost să venim cu o a doua propunere. Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte.”
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Am găsit o soluție cu un coleg care nu merge la Palatul Victoria ca să-și facă acolo un pol de putere (Sorin Grindeanu).”
- SUSPENDAREA… SUSPENDĂRII
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Dacă vom ajunge la concluzia că e bine pentru ţară să-l suspendăm pe Iohannis, nu voi avea nicio ezitare.”
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Nu sunt iresponsabil, nu suntem iresponsabili să folosim această forţă politică în a face rău sau în a tulbura foarte mult ţara şi vieţile românilor. (…) Noi nu dorim să băgăm Romania într-o criză politică.”
- DELIMITAREA PRIN… PRELUARE sau UN… „SERVICIU” BUN ASIGURĂ VICTORIA
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Există instituţii în această ţară pe care le respect foarte mult. Dar eu am decis, şi colegii mei mă susţin, mai ales după ce s-a întâmplat ieri şi în ultimele zile, să separăm apele dintre servicii şi partide. Vreau să avem o colaborare instituţională cu toate instituţiile, dar cinstită şi în limitele legii. Cred că va fi sănătos pentru toată lumea.”
Martie 2017: Premierul Grindeanu l-a numit consilier pe generalul SRI Gabriel Stătescu, proaspăt trecut în rezervă. În SRI, Gabriel Stătescu a condus Direcția pentru comunicații și IT…
Statescu fusese pus în fruntea comunicațiilor online de Florian Coldea și promovat în grad, în 2011, de Traian Băsescu…
- REEVALUĂRI
…Apropo de Băsescu. Un fragment semnificativ din lupta cu Sistemul acestuia:
În doar câteva săptămâni, Oana Schmidt-Hăineală (fost președinte CSM în era Băsescu și personaj foarte important la momentul Referendumului din 2012) a fost dorită și preluată de către două dintre ministerele cabinetului Grindeanu: la Justiție, apoi la Interne…
- NU SUNT DE ACORD SĂ FIU DE ACORD CU CE NU FUSESEM DE ACORD CÂND ERAM DE ACORD…
Liviu Dragnea, februarie 2017 (înainte de decizia ministrului Toader referitor la posibila solicitare de revocare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr): „Nu împărtăşesc părerea cu privire la demisia lui Kovesi. Nu pentru aşa ceva (Decizia CCR) aş cere demisia cuiva. Noi ca partid nici în campanie, nici după alegeri nu am avut şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori de la DNA, DIICOT şi Parchet General.”
Liviu Dragnea, martie 2017 (după decizia ministrului Toader referitor la posibila solicitare de revocare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr): „Ieri am fost foarte dezamăgit. Nu am vrut să ies până astăzi. O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu…”
- VINUL VECHI E MAI BUN CA PARLAMENTARUL NOU…
Liviu Dragnea, noiembrie 2016, în plină campanie electorală: „Romanii hotarasc prin votul lor. Prima informatie pe care o dau: PSD are pe lista la Camera 84% nume noi, la Senat 85% nume noi, 40% tineri, nume noi fata de cei care erau pana acum. La locale am avut 23 de mii nume noi din 44 mii, peste 50%, din 28 presedinti de Consilii Județene, 21 sunt noi, tineri. Poate unii spun că nu contează, dar în realitate contează.”
Liviu Dragnea, mai 2017 (explicând în stil superior-ironic, cu mimică miștocărească, de ce nu îl prea interesează punctele mele de vedere): „E un membru ‚marcant’ și foarte ‚vechi’… Apreciez ‚foarte mult’, țin cont ‚ENORM’ de aceste aprecieri, dar nu vreau să le comentez…”.
Carevasăzică, în campanie dă bine să vorbim despre marea reformare prin „oameni noi”, dar apoi clătinăm din cap sictiriți și nu comentăm ce zice unul doar pentru că e… „nou”…
(voi reveni cu partea a III-a)”
“Să fie PACE în lume! Bine să fie, rău să nu fie…
Liviu Dragnea: „Cred că şi preşedintele Iohannis gândeşte româneşte. Îl simt, cred că este un om de bună credinţă şi că gândeşte româneşte. Dacă ar fi mai comunicativ şi mai deschis, cred că ar fi un preşedinte mult mai bun.”
Președintele PSD vorbește despre cel care a pus-o judecător CCR pe Livia Stanciu!? Vorbește despre cel care zicea „Jos labele de pe DNA!”!? Despre cel care ieșea în stradă împotriva Guvernului PSD și vorbea despre PSD ca despre „o gașcă de penali”!?
Dragi colegi de partid, dragi români, dragi prieteni, mi-e tot mai clar – suntem bine. Bine de tot…”
Actualitate
Suedia alocă suma colosală de 30 miliarde de dolari pentru apărare, anticipând un nou prag NATO
Actualitate
3 modele de scaune de bucătărie preferate de designerii de interior în acest an

Amenajarea bucătăriei pune accent pe combinația subtilă între estetică și funcționalitate, iar alegerea scaunelor potrivite poate transforma complet atmosfera acestui spațiu. În acest an, designerii de interior pun accent pe mobilier care îmbină confortul, materialele premium și liniile moderne, iar scaunele de bucătărie devin piese de design în sine. Fie că îți dorești un decor minimalist sau unul sofisticat, există modele care se potrivesc perfect în orice tip de amenajare.
Eleganță modernă cu scaune din plastic și picioare metalice
Dacă apreciezi un stil contemporan și aerisit, scaunele pentru bucătărie din plastic cu picioare metalice sunt o alegere inspirată. Designerii le preferă pentru versatilitatea lor, dar și pentru paleta variată de culori care se potrivește oricărei estetici. În tendințele acestui an domină nuanțele neutre, precum alb, gri și negru, dar și tonurile pastelate, care adaugă o notă delicată decorului.
Pe lângă aspectul modern, aceste scaune pentru bucătărie impresionează prin durabilitate și ușurința întreținerii. Materialul din care sunt fabricate este rezistent și permite curățarea rapidă, iar picioarele metalice, adesea realizate din oțel vopsit electrostatic, oferă stabilitate și un aspect sofisticat. Designul ergonomic asigură confort pe termen lung, iar dacă spațiul bucătăriei este unul compact, modelele empilabile devin un avantaj incontestabil.
Raffinament și confort cu scaune de bucătărie din catifea
Pentru un plus de lux și o atmosferă sofisticată sunt preferate scaune de bucătărie realizate din catifea, acestea se află în topul preferințelor designerilor. Textura elegantă transformă orice încăpere, oferind senzația de confort absolut. În acest an, se poartă tonurile intense, care creează impact vizual puternic și adaugă profunzime decorului.
Dincolo de estetică, aceste scaune sunt apreciate și pentru confortul lor. Spătarele ușor curbate și tapițeria moale fac din fiecare masă un moment de relaxare. În plus, modelele cu picioare metalice în finisaje aurii sau negre adaugă un aer sofisticat și se potrivesc perfect în interioarele elegante.
Design scandinav cu scaune din plastic și picioare din lemn
Stilul scandinav rămâne un reper important în amenajările interioare, iar scaunele de bucătărie din plastic cu picioare din lemn sunt o alegere preferată pentru un decor armonios și funcțional. Liniile curate, simplitatea și echilibrul dintre materialele naturale și cele moderne creează un efect vizual plăcut și relaxant.
Culorile predominante sunt cele inspirate din natură și contribuie la crearea senzații de spațialitate, ceea ce le face ideale pentru bucătăriile mai mici. Picioarele din lemn de fag sau stejar oferă un contrast elegant și asigură stabilitate, iar designul ergonomic adaugă un plus de confort. Aceste scaune pentru bucătărie sunt ușor de integrat atât în interioarele minimaliste, cât și în cele cu influențe boeme.
Tendințele actuale în designul bucătăriilor pun accent pe armonie, funcționalitate și estetică impecabilă. Alegerea perfectă ține de stilul tău personal, dar și de modul în care vrei să îți definești bucătăria – un spațiu de socializare, relaxare și inspirație zilnică.
Actualitate
Armata SUA testează operațiuni mobile cu Unitatea Multi-Domeniu
-
Exclusivacum 9 ore
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 3 zile
Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă
-
Ancheteacum 2 zile
ANP: O săptămână de transparență sub conducerea Ioanei Morar
-
Exclusivacum 3 zile
DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru
-
Exclusivacum 9 ore
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
-
Exclusivacum 2 zile
Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)
-
Exclusivacum 3 zile
Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție
-
Exclusivacum 2 zile
Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou