Connect with us

Actualitate

La concursurile SRI pentru ocuparea unei funcţii se joacă, de regulă, poker / Cu cinci aşi, că altfel e greu să trişezi

Incisiv

Publicat

pe

Spune, spune moş bătrân, spune caii când se fură?

„Noaptea pe fulgerătură, atuncea caii se fură“.

La SRI se joacă, de regulă, poker. Cu cinci aşi, că altfel e greu să trişezi. Dacă nu ai asul în plus, poţi juca şi la cacealma. Pierzi, câştigi, se cheamă că eşti acceptat, totuşi, la masa de joc, chiar dacă nu eşti “în cărţi”. Fiecare speră ca, într-o zi, să-i vină şi lui rândul. Ghinioniştii ies la pensie şi nu-şi văd visul cu ochii.

Când, însă, mizele sunt mai mari (cum este, de exemplu, cea de ocupare a funcţiei de LIO la SRI Prahova), se organizează câte o partidă de bridge, joc de atu şi de levată. Asta pentru că bridge-ul este extrem de complex şi frumuseţea lui devine din ce în ce mai evidentă, pe măsură ce constaţi că donele sînt irepetabile, iar tehnicile de joc pot fi dezvoltate la infinit. E compus din licitaţie – adesea convenţională, în jargon specific, în care se decide un contract pe baza unui schimb codificat de informaţii între parteneri – şi jocul de levată, în care axa cîştigătoare a contractului trebuie să-l realizeze. Fiindcă se joacă în patru – o axă compusă din doi parteneri împotriva celorlalţi –, bridge-ul are o importantă componentă psihologică. E net superior în complexitate tuturor celorlalte jocuri de cărţi, din mai multe puncte de vedere. Norocul nu joacă aproape nici un rol, poţi cîştiga la fel de bine cu cărţi proaste.

Aşa şi cu varianta de bridge jucată la concursurile SRI pentru ocuparea unei funcţii de conducere: norocul nu are nicio importanţă, aşişderea cunoştinţele teoretice şi practice ori experienţa. De caracter, nu mai vorbim, trebuie să joci pătimaş şi fără scrupule. Îţi trebuie o “pilă” puternică şi să fi făcut „servicii” cuiva sus-pus (de exemplu să-ţi lucrezi contrainformativ, la ordin, nişte colegi despre care să debitezi tot felul de inepţii; prietenii ştiu pe cine!). Succesul este asigurat! Local, observăm că se preferă sistemul de „Treflă albastră” (cum e şi situaţia de la Prahova) şi se joacă, aparent, sans atu.

„Mâna moartă” are, şi ea, un rol esenţial. De aici încolo nu mai seamănă cu bridge-ul, ci cu un joc trişat pe care, culmea, cam toţi îl ştiu de la început. Pentru ocuparea funcţiei de LIO la SRI Prahova, avem, de fapt, chiar mai multe „mâini moarte”, deplin conştiente că sunt decedate. Una este col. Croitoru Daniel. S-a dumirit cu greu, crezând că el este alesul. Acum, cand a căzut şi capul lui Moţoc (Iancu Sabin), şansele sunt nule. Dar el joacă, în continuare, ca figurant în această piesă grotescă.

De fapt, el este „iepurele” viitorului deja câştigător al „concursului” profesional, ales încă dinainte să înceapă cursa: lt. col. Neculăiţă Dragoş. Cu un pedigree frumos, cu tată fost pădurar şi apoi proprietar de gater, acesta a avansat, sigur şi ferm, de la ofiţer de execuţie pe W la funcţia de şef de birou A, învingându-l pe bătrânul jaguar Adrian Petrache (un anonim pentru Direcţia „E”) şi, apoi, a fost impus în funcţia de şef Sector A pe baza relaţiilor de amiciţie profesională cu ex-procurorul Zdreanţă, Negulescu Mircea (cu care a făcut tandem la nişte percheziţii grobiene), dar şi cu propulsia dată de un locţiitor al unităţii centrale (responsabil cu problematica protecţiei fondului forestier şi cinegetic), cu conexiuni în zona Izvoarele-Homorâciu de unde „catindatul” este originar şi unde tatăl său a fost pădurar şi proprietar de gater (wwwjurnalul.ro ANUNTURI, joi 24 septembrie 2015, pagina 15).

 

Neculaita Lista-persoanelor-fizice-atestate-conform-OM-1763_2015-actualizata-01.03.2017

Neculaita poz 46

 

Despre cârdăşia cu Negulescu, citiţi http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/dovada-colabor-rii-str-nse-dintre-sri-i-dna-415992

Despre păduri defrişate citiţi http://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/58547-prahova-defrisata-cate-hectare-de-padure-dispar-in-fiecare-ora şi http://www.max-media.ro/scrisoarea-unor-politisti-prahoveni-care-vor-sa-ramana-anonimi-agita-apele-in-judet-acuzatii-grave-pentru-sefii-din-ipj-prahova.html

Absolvent promoţia 2001 al Academiei de Poliţie, clasa care a şcolarizat pentru SRI, Drăgoşelu a făcut, mai acum câţiva anişori, împreună cu ofiţerul BCCO, comisarul şef Florin (Bebe) Vlădan, o excursie în Bulgaria. Lui Neculăiţă i s-a furat superbul autoturim BMW, nou, nouţ, asigurat cu câteva zile înainte, valoarea acestuia fiind de vreo 50.000 de coco (DON, DON, să-nălţăm!). De unde atâţia bani la un bugetar, care în familie are un şofer, o învăţătoare etc.? Gurile rele susţin că „furtul” a fost la pont, proprietarul nedeţinând nici măcar al doilea rând de chei, care, probabil, era chiar la hoţi. Oricum, tărăşenia cu aşa-zisul furt şi încasarea asigurării s-a muşamalizat pe la tovarăşul George Dămureanu de la Direcţia „E” cu care, de asemenea, a fost coleg.

Despre Vlădan citiţi aici http://www.telegrama.ro/eveniment/item/10007-viorel-dosaru-si-cristi-manea-cercetati-de-parchetul-de-pe-langa-curtea-de-apel-ploiesti.html

Pescar înrăit (poziţia 397 pe lista AJVPS Prahova), dar în ape tulburi, va reuţi, nu ne îndoim, să treacă cu brio şi de acest dificil concurs complex de accedere într-o funcţie superioară în conducerea SRI Prahova.

INVESTIGAȚIE INCISIV DE PRAHOVA SI  FLUX 24 

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ministru Sănătății a stabilit responsabilitatea pentru testarea elevilor împotriva coronavirus

Avatar

Publicat

pe

De

Ministrul Sănătății și ministrul Educației apar în trei videoclipuri făcând teste.

„Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic, și acolo unde există un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajați ai Ministerului Sănătății, asistenți medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica… Personalul medical din școli va trebui să sprijine procesul. Personalul medical din școli, acolo unde există”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

„Acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest proces sau nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Dacă se administrează de către părinți sau în prezența părinților, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora, deoarece părinții sunt cei care le administrează”.

Ministrul Sănătății și ministrul Educației apar în trei videoclipuri în care arată cum se pregătesc și se realizează testele antigen de salivă pentru depistarea covid la copii. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Iata ce beneficii decisive iti ofera efectuarea unui audit energetic industrial!

Avatar

Publicat

pe

De

audit energetic industrial

 

Problemele aparute la nivelul economiei globale in contextul pandemiei de coronavirus au scos la iveala multe neajunsuri ale companiilor. Activitatile nerentabile din punct de vedere financiar cauzate de gestionarea slaba a resurselor este una dintre cele mai importante dificultati.

 

Cum pot fi, insa, economisite resursele fara a fi afectata productia? Primul pas care poate fi facut in aceasta directie este efectuarea unui audit energetic industrial. Daca detii o firma a carei activitate necesita ajustari, afla din acest articol ce reprezinta conceptul de audit si cum te poate ajuta cu afacerea ta!

 

Ce este un audit energetic industrial

Pentru ca lucrurile sa se poata imbunatati, firmele trebuie sa ia masuri si sa schimbe strategia. Economisirea resurselor este un element ce devine absolut necesar pentru ca profitul unei companii sa ramana stabil sau chiar sa creasca.

 

Energia electrica si cea termica sunt resurse pe care orice companie le utilizeaza pentru a putea sa isi desfasoare activitatile de productie. Aceste resurse sunt, insa, costisitoare si pot sa provoace cheltuieli semnificative in fiecare luna. Auditul energetic ajuta la identificarea masurilor care pot fi implementate pentru ca energia consumata sa fie la un nivel mai scazut. Sunt vizate doar masurile care au ca efect doar scaderea cantitatii de resurse consumate, fara afectarea nivelului productiei.

 

Pentru ca auditul sa fie unul desfasurat in cele mai avantajoase conditii pentru firma ta, este necesar sa apelezi la ingineri experimentati si bine pregatiti in domeniu. Acestia vor analiza statisticile referitoare la consum pe care firma ta le-a inregistrat in ultimii trei ani, iar apoi vor face si o evaluare a situatiei sediului in care functioneaza afacerea. In baza acestor analize, se elibereaza un document care atesta efectuarea auditului. Pentru companiile din Romania, cu exceptia IMM-urilor, documentul este necesar si din punct de vedere legal.

 

In afara certificatului care atesta efectuarea unui auditu energetic industrial, se elibereaza si un set de masuri care trebuie implementate in vederea ajustarii eficiente a consumului de energie. Odata implementate aceste masuri, facturile la gaz si electricitate vor fi mai mici, iar activitatea firmei mai eficienta.

 

Ce beneficii primesti

Asadar, primul beneficiu de care te bucuri in urma auditului energetic industrial este cel al unui consum de resurse mai scazut pentru obtinerea aceluiasi nivel de productie. Un alt avantaj important consta in obtinerea unei analize profunde si detaliate a flotei de echipamente si a cladirii pe care firma ta le detine. Prin implementarea masurilor recomandate de catre inginerii auditori, aceste resurse pot fi ajustate si imbunatatite. Astfel, se intarzie sau chiar se impiedica degradarea ori defectarea lor. Pe termen mediu si lung, se vor constata economii foarte importante.

 

Pe langa ajutorul pe care ti-l ofera din punct de vedere economic, un audit energetic industrial te ajuta si sa te asiguri ca respecti legea. In Romania, toate firmele, cu exceptia IMM-urilor, au obligativitatea de a efectua un audit energetic industrial o data la patru ani. Masura este impusa prin legea nr. 121 din 2014 si are ca obiectiv atat ajustarea companiilor din punct de vedere economic, cat si protejarea resurselor naturale si a mediului.

 

Daca doresti sa beneficiezi de un audit efectuat cu seriozitate si pricepere, apeleaza la o companie consacrata din domeniu. Bucura-te de garantia calitatii si de masuri care iti ofera certitudinea ca rezultatele economice ale firmei tale se vor imbunatati in mod semnificativ.

Citeste in continuare

Actualitate

HOTĂRÂRE nr.108 din 28.11.2021 pentru modificarea clasificării țărilor cu risc epidemiologic ridicat, modificare reguli acces în România pentru persoane din zone cu risc

Avatar

Publicat

pe

De

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din data de 28 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 108, pentru modificarea clasificării țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat și pentru modificarea regulilor de acces asupra persoanelor care sosesc în România din zone de risc epidemiologic. (Paul D.).

1638096587305-hcnsunr108din28112021

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv8 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv8 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!