EMMANUEL MACRON ESTE NOUL PREȘEDINTE AL FRANȚEI

0
200

S-au anunțat primele date privind votul francezilor în turul doi al alegerilor prezidențiale. Conform acestora, Emmanuel Macron a strând 65,9% din voturi, în timp ce Marine Le Pen a primit doar 34,1%, conform datelor institului Ipsos, citat de La Libre.

Scorul afișat de exit-poll-urile franceze este unul destul de clar pentru ca următoarele ore când apar rezultatele oficiale să nu producă nicio emoție, de altfel Marine Le Pen l-a și sunat imediat după publicarea rezultatelor pentru a îl felicita pentru victorie.

La 39 de ani, Emmanuel Macron, candidatul formațiunii de centru „En Marche” devine cel mai tânăr președinte din istoria Franței.

Aproximativ 13% dintre francezii care s-au prezentat la voturi au decis să introducă buletinul în urnă fără a vota vreun candidat sau dând vot nul, un record în istoria alegerilor din Franța, conform La Libre.

De asemenea, nivelul de absenteism estimat este de 26,8% ceea ce ar fi un nivel record pentru francezi.

Victoria acestuia este o gură de oxigen pentru Uniunea Europeană care privea cu mare frică o posibilă victorie a extremistei de dreapta Le Pen care promitea ieșirea din zona euro și referendum privind apartanența țării la blocul comunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here