Guvernul continua sa subventioneze o institutie a membrilor ‘’Noi suntem Statul’’

0
622

Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, institutia girata de Gabriel Oprea, primeste de la Ministerul Educatiei Nationale suma de 892.000 lei.

Subventia financiara din bugetul MEN pe anul 2016 pentru Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN) era de 1.411 mii lei.

Institutia a fost infiintata in 2012, se afla in coordonarea stiintifica a MApN, MAI si SRI, iar membrii titulari au indemnizatie viagera egala cu indemnizatia membrilor titulari ai Academiei Romane, care este in jur de 35.000 de lei anual.

“Parintele” fondator este Gabriel Oprea, acuzat de plagiat si posesor al unui “indice h ce nu il califica nici macar pentru o bursa postdoctorala”.

Generalul cu patru stele profesor universitar doctor Gabriel Oprea a coordonat tezele de doctorat a 21 de persoane în perioada 2004-2013. Nouă dintre aceste persoane și-au susținut lucrările la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, iar alte 12, la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), aflată în subordinea SRI.

Dintre cei 21 de doctori, șase au fost devoalați ca plagiatori: Neuculai Ontanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Dumitru Parvu, Adela Popescu si Mihai Stanisoara.

Din categoria servicii secrete, „ucenicii” lui Oprea au fost:

– Radu Timofte (director al SRI la data susținerii tezei – 2004, decedat în 2009);

– Florian Coldea (prim-adjunct al directorului SRI la data susținerii tezei – 2010, funcție pe care o deține și azi);

– Ionel Marin (adjunct în exercițiu al directorului SRI la data susținerii tezei – 2006);

– Dumitru Zamfir (adjunct în exercițiu al directorului SRI la data susținerii tezei – 2006);

– Daniel Andrei Moldoveanu (șeful Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării la data susținerii tezei – 2013).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here