Connect with us

Actualitate

PUŞCULIŢA LOR (I). TOATE CONTRACTELE DE MILIOANE DE EURO ALE „ECHIPEI SRI G.MAIOR – F.COLDEA” PENTRU SEBASTIAN GHIŢĂ. GRUPUL”SRI-ASESOFT” ORGANIZAT PE BANI PUBLICI  

Publicat

pe

 

SRI, principala structură de informaţii a României, admite în premieră, în Martie 2017, în urma unei solicitări în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, faptul că a atribuit, din bani publici, în perioada 2005-2017, mai multe contracte firmelor din “Grupul ASESOFT” controlat de Sebastian Ghiţă în valoare totală de 4,57 milioane de euro. Cel mai mare contract de furnizare a fost atribuit de SRI printr-o excepţie prevăzută de la aplicarea prevederilor legale pentru că „îndeplinirea” lui de către o firmă controlată de Sebastian Ghiţă ar fi „necesitat impunerea unor măsuri speciale de siguranţă, pentru protejarea unor interese naţionale”. Majoritatea contractelor atribuite de SRI din bani publici către “Grupul ASESOFT” au inclus furnizare de echipamente tehnice şi de software pentru SRI, inclusiv componente pentru interceptări, au fost clasificate şi au fost încheiate de SRI cu 7 firme din cele 53 ale “Grupului ASESOFT”. Confirmarea SRI din 2017 în privinţa încheierii contractelor cu firmele „Grupului ASESOFT” vine după ce, în anul 2013, SRI nega orice fel de informaţii privind încheierea de contracte cu societăţi controlate de Sebastian Ghiţă, pentru ca ulterior, în 2014, să recunoască faptul că a încheiat contracte din bani publici cu doar două dintre societăţile „Grupului ASESOFT” fără a prezenta şi valoarea lor .

 • 2007 ŞI 2010: ASESOFT INTERNATIONAL, FIRMA MAMĂ A IMPERIULUI S.GHIŢĂ, CONTRACTE DE 1,22 MILIOANE DE EURO DIN BANI PUBLICICU SRI
 1. Sebastian Ghiţă, mama lui Ghiţă, tatăl lui Ghiţă şi fratele lui Ghiţă, poreclit „Bilă”, furnizează „produse” pentru SRI

Două răspunsuri oficiale din 11 Iulie 2014 (foto dreapta), pe vremea când director al SRI era George Maior şi un altul din 10 Martie 2017 (foto sus), transmis de actuala conducere a SRI în fruntea căreia este Eduard Raul Hellvig, în baza legii 544/2001, arată că principalul serviciu de informaţii al României a avut de-a lungul timpului două contracte pe bani publici cu firma SC ASESOFT INTERNATIONAL SA. Primul răspuns, din 2014, demonstrează că respectivele contracte pe bani publici cu SC ASESOFT INTERNATIONAL SA SRI le-a derulat în anii 2007 şi 2010, fără ca SRI să prezinte şi valoarea totală a acestor contracte, deşi a fost solicitată.

Iar în al doilea răspuns, pe aceeaşi temă, oferit în 2017, SRI susţine că, în ultimii 12 ani, contractele SRI derulate cu societatea ASESOFT INTERNATIONAL SA, firma mamă a “grupului Asesoft”, au fost în valoare totală de 5.508.296,30 lei. Adică 1.224.065,84 de euro din bani publici.

În 2007, în timpul derulării primului contract cu SRI şi în timp ce instituţia era condusă de echipa George Maior- Florian Coldea, iar director tehnic al SRI era generalul Dumitru Zamfir, firma ASESOFT INTERNATIONAL SA, înfiinţată deja de 6 ani, era societatea cea mai importantă a “grupului Asesoft”, firma fanion. În 2007, la momentul încheierii primului contract cu SRI (foto stânga), ASESOFT INTERNATIONAL SA era deţinută în mod direct de Sebastian Ghiţă cu 99,4%, de mama lui Sebastian Ghiţă, Maria Ghiţă, cu 0,14%, de tatăl lui Sebastian Ghiţă, Petre Ghiţă cu 0,14%, de fratele lui Sebastian Ghiţă, Alexandru Ghiţă, poreclit „Bilă”, cu 0,14% şi de Elena Vasile cu 0,14%, din iunie 2005, administrator unic al firmei fiind Alexandru Iacobescu, mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiţă care l-a înlocuit în această calitate de administrator chiar pe Ghiţă.

SRI a susţinut că primul contract cu ASESOFT INTERNATIONAL din 2007, deţinută în mod direct la acea vreme de familia Ghiţă, a fost atribuit în sistem concurenţial, prin procedura licitaţiei deschise şi a avut ca obiect “furnizarea de produse” către SRI. Mai mult, reprezentanţii SRI au susţinut că primul contract al ASESOFT INTERNATIONAL cu SRI “s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare în domeniul achiziţiilor publice, informaţiile publice putând fi accesate în SEAP”. Numai că potrivit Sistemului Electronic al Achiziţiilor Publice, contractul din 2007 dintre SRI şi firma familiei Ghiţă nu se regăseşte în SEAP, fiind cel mai probabil clasificat.

 1. O controversată istorie transpartinică şi primul incident. Sebastian Ghiţă, identificat „călcâiul lui Ahile” al echipei de conducere a SRI, George Maior – Florian Coldea

Pe 4 Octombrie 2006, George Maior este validat de plenul Parlamentului ca director cu acte în regulă al Serviciului Român de Informaţii. Cu mai bine de un an înainte, Florian Coldea fusese avansat la gradul de locotenent colonel şi numit prin decret de preşedintele României, Traian Băsescu, prim adjunct al SRI, din Iulie 2006 şi până pe 4 Octombrie 2006 îndeplinind funcţia de director interimar al SRI, după demisia lui Radu Timofte.

La acea vreme, în 2007, Sebastian Ghiţă avea doar 29 de ani, era deja apropiat de George Maior, Victor Ponta, Dorin Cocoş, şi ajunsese să fie mai ataşat de cercurile de dreapta (foto dreapta) decât cele de stânga ale politicii, nefiind un susţinător al suspendării preşedintelui din 2007, aşa cum nu a fost nici un susţinător al suspendării din 2012. În 2007, „Grupul ASESOFT” al lui Ghiţă începuse deja să devină un contractor privilegiat al instituţiilor de stat, primele contracte din bani publici primindu-le încă din anii 2001, pe vremea guvernării Adrian Năstase, în zona informatizării administraţiei centrale şi locale, în baza relaţiilor pe filieră de partid.

În 2001, Sebastian Ghiţă primeşte un contract din bani publici de 1 milion de dolari de la primarul Ploieştiului, Emil Calotă, pentru realizarea a 12 sisteme informatice integrate pentru primăria Ploieşti.

În 2002, Sebastian Ghiţă primeşte un alt contract din bani publici de 1,7 milioane de euro de la părintele său spiritual pe linie de partid, Mircea Cosma (foto stânga), şef al Consiliului Judeţean, pentru achiziţionarea unui sistem informatic integrat şi de echipament de calcul necesar informatizării a peste 100 de primării prahovene, contactul făcând parte dintr- un parteneriat public-privat.

În 2003, tot prin firma mamă a „Grupului ASESOFT” deţinută de el, Sebastian Ghiţă semnează un alt contract pe bani publici de 356.000 de euro din Casa de Asigurări de Sănătate Publică Prahova, iar în anii ulteriori 2005-2006, Sebastian Ghiţă prin „Grupul ASESOFT” începe să obţină contracte de 1,6 milioane de euro din bani publici la nivel central- cu companii din subordinea ministerului Economiei şi Comerţului, condus de cel care avea să-i devină ulterior naş de cununie, Codruţ Şereş, cu Autoritatea Electorală Permanentă, cu APIA- contract de peste 21 de milioane de euro.

Dar semnarea colaborării cu SRI din 2004 îi deschide lui Sebastian Ghiţă, în perioada 2005-2007, poarta obţinerii contractelor din bani publici în întreaga zonă a sistemului de siguranţă naţională, mai întâi cu MApN. Aşa se face că, în 2005, ASESOFT INTERNATIONAL, firma mamă a „Grupului ASESOFT”, deţinută de Ghiţă şi familia sa, câştigă un prim contract cu UM 01575- Ministerul Apărării Naţionale (foto dreapta), Ghiţă furnizând MApN „părţi şi accesorii pentru calculatoare”. Potrivit chiar declaraţiilor date sub semnătură de Sebastian Ghiţă, Petre Ghiţă, tatăl lui Sebastian Ghiţă, fusese cadru al Armatei în timp ce Mircea Cosma, părintele său politic spiritual, este colonel al Armatei iar George Maior era atunci, fost secretar de stat al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din MApN, senator PSD şi preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională al Senatului României.

În 2007, după numirea lui George Maior în fruntea SRI, după ce Maior a devenit naş de cununie al lui Victor Ponta, şi în timpul unei lupte teribile pentru controlul SRI, suprapusă peste suspendarea din Mai 2007, principala structură de informaţii a României ar fi încheiat pe bani publici şi un alt prim contract cu o firmă a “Grupului ASESOFT” deţinută la acea vreme de Sebastian Ghiţă.

După încheierea acestui contract, potrivit altor surse, Sebastian Ghiţă, alături de directorul SRI, George Maior dar şi de alte persoane, s-ar fi deplasat în SUA, la invitaţia administraţiei republicane americane, George Maior, director al SRI având, printre altele, întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor de siguranţă naţională din SUA.

După vizita în SUA, potrivit unor surse, George Maior, Sebastian Ghiţă şi alte persoane s-ar fi oprit în Mexic, în renumita staţiune de lux Acapulco, unde ar fi petrecut câteva zile pe coasta Pacificului. Surse susţin că respectiva călătorie în SUA şi Acapulco, Mexic ar fi fost suportată de Sebastian Ghiţă, prin una dintre firmele grupului Asesoft iar costurile ar fi dorit să le deconteze ulterior chiar din bugetul public al SRI. După revenirea în ţară, având în vedere că mai multe persoane, inclusiv din SRI, ar fi cunoscut faptul că SRI încheiase un prim contract cu una dintre firmele “Grupului ASESOFT” iar după încheierea contractului Sebastian Ghiţă cu reprezentanţi ai SRI s-ar fi deplasat în SUA şi Mexic, costurile deplasării fiind suportate de ultimul, SRI ar fi anulat licitaţia şi contractul iniţial încheiat cu firma “Grupului ASESOFT” de teama unui scandal public şi a unui potenţial denunţ la DNA.

Surse din Justiţie au confirmat că în 2007 au existat discuţii privind un potenţial denunţ la DNA pe numele conducerii SRI, că potenţialul denunţător, martor la acea vreme într-un alt dosar DNA care viza alţi reprezentanţi SRI, ar fi dorit într-adevăr să reclame în faţa magistraţilor un contract, deplasări ale conducerii SRI şi costuri în legătură cu Sebastian Ghiţă, dar denunţul nu s-a mai materializat, bănuindu-se că taberele din SRI, aflate atunci în conflict se şicanau şi ameninţau dar adversarii echipei G.Maior- F.Coldea îl identificaseră deja pe Sebastian Ghiţă ca pe o vulnerabilitate. Deşi mai multe surse au confirmat “incidentele” de atunci, fostul director al SRI, George Maior a infirmat informaţia potrivit căreia în 2007 ar fi călătorit în SUA şi Mexic cu Sebastian Ghiţă.

O evaluare a anului 2010, arăta că, în 2009, „Grupul ASESOFT” avea deja o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro, iar contractele lui Sebastian Ghiţă din bani publici ajunseseră la 55 de milioane de euro, Sebastian Ghiţă finanţând de-a lungul timpului PSD, PNL iar în Mai 2009, sponsorizează PDL, în alegerile pentru Parlamentul European, prin ASESOFT şi TEAMNET INTERNATIONAL cu 135.000 de lei. Ulterior, din Iunie 2009 până în Martie 2010, „Grupul ASESOFT” primeşte contracte din bani publici de 9,15 milioane euro de la Ministerul de Finanţe, 4,5 milioane de euro de la Jandarmerie38,8 milioane de euro de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

2010, Februarie: Sebastian Ghiţă cu Florian Coldea în vacanţă în Seychelles pe banii ASESOFT INTERNATIONAL, firma familiei Ghiţă

2010, Iulie: După vacanţă, ASESOFT INTERNATIONAL, firma familiei Ghiţă furnizează echipamente hardware, audio video, servere, computere, dispozitive de stocare, de citire şi echipamente de reţea pentru SRI

În răspunsul din 2014, SRI sub conducerea echipei Maior- Coldea recunoaşte că în 2010, la 3 ani de la primul contract, instituţia condusă de George Maior a mai atribuit şi un al doilea contract, prin procedura licitaţiei deschise şi având acelaşi obiect- furnizarea de produse, aceleiaşi firme a familiei Ghiţă- ASESOFT INTERNATIONAL SA.

2010- anul atribuirii contractului de către SRI firmei familiei lui Sebastian Ghiţă coincide cu anul în care a avut loc vacanţa exotică pe care familia Ghiţă şi-a petrecut-o cu familia prim adjunctului SRI, Florian Coldea, în Seychelles, la Hilton Seychelles Nord Resort, unde ar fi stat 10 zile. Informaţia privind vacanţa din Februarie 2010 a familiilor Ghiţă şi Coldea, de după alegerile prezidenţiale din 2009, a fost confirmată în Ianuarie 2017 în urma audierilor directorului SRI, Eduard Hellvig la comisia de control asupra SRI, iar plata vacanţei, potrivit dezvăluirilor lui Ghiţă, a fost făcută chiar de firma deţinută la acea vreme de familia Ghiţă, respectiv SC ASESOFT INTERNATIONAL SA şi nu a putut fi justificată prin chitanţe valide de familia Coldea.

Datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice/ SEAP arată că la 5 luni după vacanţă, pe 22 Iulie 2010, firma ASESOFT INTERNATIONAL a câştigat un contract cu UM 0296, DIRECŢIA DE COMUNICAŢII ŞI TEHOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SRI pentru furnizarea de echipamente hardware şi audio video. Contractul a fost în valoare de 62.709 euro iar firma familiei lui Ghiţă a trebuit să livreze SRI servere, computere personale, portabile, dispozitive de stocare şi citire şi echipamente de reţea. Contractul nu a putut fi subcontractat.

Şi la data atribuirii celui de-al doilea contract din bani publici de către SRI, ASESOFT INTERNATIONAL era deţinută de Sebastian Ghiţă cu 99,5%, de mama lui Sebastian Ghiţă, Maria Ghiţă, de tatăl lui Sebastian Ghiţă, Petre Ghiţă fiecare cu câte 0,11% şi de fratele lui Sebastian Ghiţă, Alexandru Ghiţă, cu 0,28%. Din Ianuarie 2008, SC ASESOFT INTERNATIONAL a fost administrată de cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, care era administrator executiv şi de Alexandru Iaconescu şi Adrian Sorin Chirilă, membri şi administratori neexecutivi, activitatea principală fiind realizarea softurilor la comandă.

După ce primeşte 1,22 milioane de euro din bani publici de la SRI, ASESOFT INTERNATIONAL plăteşte şi vacanţa familiilor Ghiţă, Maior şi Coldea la Disneyland în 2014

Sebastian Ghiţă, 16 Ianuarie 2017: “M-a rugat să-l ajut şi să-i dau documente despre vacanţele petrecute împreună cu mineSigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanţe şi nu am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal, în mod evident, eu plătind multe dintre acele cheltuieli. Documentele erau la mine. (..)El s-a dus la comisia SRI şi se duce şi acum cu acele documente. Vestea proastă este că nu am putut să-i fac rost de documente de acum doi sau patru ani şi atunci, din păcate, este foarte uşor de dovedit, prin verificarea în contabilitatea acelor firme. Documentele pe care le-a prezentat Coldea sunt false pentru că acele facturi nu au fost înregistrate niciodată la Ministerul de Finanţe (…) I-am spus lui Florian Coldea ca nu se mai pot face toate documentele cu doi – patru – şase ani în urmă, şi mi-a spus să i le dau aşa că se descurcă dânsul. I le-am dat şi, din păcate, acele documente nu îi vor fi utile la comisia SRI. Şi mai bine spune adevărul şi încearcă să ajute la aflarea lucrurilor întâmplate în aceşti ultimi zece ani decât să vină cu documente false în faţa colegilor săi. (…) În 2014 – la început, dacă nu mă însel – a existat o vacanţă la Disneyland. Şi n-am făcut hârtiile şi documentele atunci (…) iar banii pentru acea vacanţă de la Disneyland au venit de la Asesoft  (foto dreapta şi stânga jos). Acestea sunt hârtiile înregistrate în contabilităţile firmelor, iar hârtiile, facturile şi chitanţele pe care le are domnul Coldea şi pe care le-a prezentat SRI-ului sunt nişte documente care erau menite să-l ajute pe dânsul la Comisia de control, nu sunt nişte documente reale, şi de aceea nu-l pot ajuta absolut deloc acum”.

Florian Coldea, 18 Ianuarie 2017, după demiterea din fruntea SRI şi trecerea sa în rezervă: „De-a lungul întregii mele cariere, am fost un consecvent promotor al legii, al valorilor care ne definesc activitatea. (…) Am prezentat toate documentele necesare şi martorii relevanţi, am răspuns complet tuturor întrebărilor, m-am supus tuturor verificărilor. Rezultatele anchetei au indicat, fără echivoc, faptul că am respectat legea şi normele deontologice specifice. (…) Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri şi clarificări adecvate, precum şi elemente factuale relevante, dincolo de aceste aspecte şi multe altele, la un moment dat. (…) Am solicitat Directorului instituţiei eliberarea mea din funcţia de prim- adjunct„.

Contractantul şi sponsorul SRI, inculpat penal şi insolvent, cu datorii de 26 de milioane de euro, interzis de la lichidare sau dizolvare

De-a lungul timpului, ASESOFT INTERNATIONAL SA (foto dreapta- sediul central al „Grupului ASESOFT”)a avut zeci de contracte cu instituţiile de stat şi peste 500 de contracte atribuite prin încredinţări directe. Potrivit unui raport prezentat public de ministerul Fondurilor Europene, ASESOFT INTERNATIONAL a fost în perioada 2010-2015 contractoare în cadrul finanţărilor în contracte în valoare de 19,9 milioane de euro şi a avut finanţări din fonduri UE de 550 de mii de euro. Datele Ministerului de Finanţe arată că societatea a avut în timp între 95 şi 80 de angajaţi, o cifră de afaceri netă ce a ajuns în 2013 la 35 de milioane de euro iar din 2014 a intrat pe pierdere. În jurul ASESOFT INTERNAŢIONAL, Sebastian Ghiţă direct sau ulterior prin interpuşi a creat alte 9 entităţi: ASESOFT COM SA, ASESOFT DISTRIBUTION SA, ASESOFT NET SRL, ASESOFT SMART SRL, ASESOFT SERVICES SRL, ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, ASESOFT WEB SRL, ASESOFT WORLD WIDE SRL, Asociatia Sportivă Basket Club ASESOFT.

Menţionată în speţe penale în care a fost dispusă măsura arestării preventive pentru Sebastian Ghiţă, SC ASESOFT INTERNATIONAL îi are în prezent ca acţionari pe offshoreul cipriot MINASEE HOLDINGS LTD cu 99,4%, controlat în trecut de Sebastian Ghiţă şi pe cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu cu 0,57% care este şi administrator special. Din 21 Aprilie 2016, administratorul judiciar al firmei este CITR Filila Bucureşti SPRL, fosta casă de insolvenţă Transilvania iar creanţele admise împotriva SC ASESOFT INTERNATIONAL SRL au ajuns la 26 de milioane de euro. Pe 13 Aprilie 2017, la cererea procurorilor DNA Ploieşti, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare a firmei inculpate în dosarele lui Ghiţă.

 • 2007 ŞI 2010: ASESOFT SMART, ALTE DOUĂ CONTRACTE DIN BANI PUBLICI CU SRI. AL DOILEA CONTRACT, LA O LUNĂ DUPĂ VACANŢA DIN SEYCHELLES

Sebastian Ghiţă furnizează camere video, echipamente audio, mixere, distribuitoare, sisteme de sonorizare, pupitre de mixaj în studio, înregistratoare digitale, boxe şi amplificatoare de putere şi de audiofrecvenţă, microfoane şi componente pentru interceptări pentru SRI

O a doua firmă a “Grupului Asesoft” care a avut contracte din bani publici cu Serviciul Român de Informaţii este societatea ASESOFT SMART SRL. Potrivit răspunsului oficial al SRI din 2017, ASESOFT SMART SRL a avut contracte pe bani publici cu SRI în valoare totală de 30.694,02 lei. Adică de 6820 de euro. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice/ SEAP arată că SRI a avut două contracte de-a lungul timpului cu ASESOFT SMART SRL.

Primul a fost atribuit pe 14 Mai 2007, după ce George Maior a devenit director SRI iar generalul Dumitru Zamfir era director tehnic al SRI, către ASESOFT SMART iar societatea a furnizat camere video cu circuit închis pentru Institutul pentru Tehnologii Avansate- SRI în valoare de 19.267 ron fără tvaÎn 2007, ASESOFT SMART SRL era înfiinţată deja de 4 ani, se ocupa cu comerţul componentelor şi echipamentelor electronice şi de telecomunicaţii şi era deţinută cu 80% de Sebastian Ghiţă, de finul său, Ciprian Ghioc cu 10% şi de Mihail Alexandru Sofian tot cu 10%. Cu doi ani înainte de atribuirea contractului, în Martie 2005, firma lui Sebastian Ghiţă încheiase un contract pentru înfiinţarea unui punct de lucru în sectorul 2, Bucureşti cu Vasile Ghiţă.

Un al doilea contract de la SRI pentru firma ASESOFT SMART SRL a fost atribuit pe 19 Martie 2010, la o lună după vacanţa familiei Ghiţă cu familia Coldea în insulele Seychelles. Datele SEAP arată că ASESOFT SMART SRL a furnizat UM 0894 Bucureşti/ Unitatea SRI care se ocupă cu interceptările, echipamente audio, mixere, microfoane, distribuitoare, sisteme de sonorizare, pupitre de mixaj în studio, întregistrator digital, boxe şi amplificatoare de putere şi de audiofrecvenţă de 7260 ron fără tva.

Şi în Martie 2010, la data semnării celui de-al doilea contract din bani publici cu SRI, Sebastian Ghiţă controla societatea ASESOFT SMART SRL deţinând 51% din acţiuni, restul acţionarilor fiind finul său, Ciprian Ghioc, Mihail Sofian şi Frusina Tudorancea, firma având la acea data o cifră  de afaceri anuală de peste 10 milioane de lei. În prezent, firma este deţinută doar de ploieşteanul Mihail Alexandru Sofian care este şi administrator şi a fost asociat al lui Ghiţă şi în alte societăţi.

Indicatorii declaraţi la Ministerul de Finanţe arată că ASESOFT SMART a avut de-a lungul timpului maximum 2 angajaţi, dar a avut o cifră de afaceri netă ce a ajuns şi la 831 mii de euro iar ultimul profit net declarat a fost de 27 de mii de euro. În perioada 2010-2014, Asesoft Smart a facturat către unităţi bugetare 71.892 de euro şi a beneficiat de numeroase contracte cu statul din bani publici. Potrivit unui raport prezentat public de ministerul Fondurilor Europene, ASESOFT SMART a fost în perioada 2010-2015 contractoare în cadrul finanţărilor în contracte în valoare de 52 de mii de euro.

 • 2011-2012: DUPĂ CE ÎNCUVIINŢEAZĂ CONTRACTELE DIN BANI PUBLICI ALE SRI CU “GRUPUL ASESOFT”, DIRECTORUL ADJUNCT TEHNIC ŞI CONDAMNAT AL SRI INTRĂ DIRECT ÎN AFACERI CU “GRUPUL ASESOFT”, ŞI SE ASOCIAZĂ ÎN 2 FIRME CU SOCIETĂŢI CONTROLATE DE SEBASTIAN GHIŢĂ

Generalul de informaţii cu patru stele, Dumitru Zamfir ( foto dreapta), unul dintre directorii SRI care au admis în 2007 primele contracte de furnizare de produse şi echipamente de la firmele “Grupului ASESOFT” ale lui Sebastian Ghiţă către SRI, a fost director adjunct pe parte tehnică al SRI din 1997 şi până în 2008, după numirea lui George Maior la conducerea serviciului de informaţii.

În 27 Iunie 2008, după schimbarea sa din fruntea SRI,  la doar 6 luni, Dumitru Zamfir a fost trimis în judecată de DNA, alături de Ionel Marin, fost director operativ al SRI, şi de Gioni Popescu, director adjunct al SRI, pentru fapte de corupţie. Specific, Dumitru Zamfir a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de către procurori pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în legătură cu achiziţia subevaluată a unui apartament de la SRI într-o zonă rezidenţială. După 4 ani, pe 13 Februarie 2012, completul de 5 judecători ai ÎCCJ, în condamnă definitiv pe fostul adjunct al SRI, Dumitru Zamfir la un an de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi dispune ca inclusiv contractul de închiriere şi de vânzare cumpărare pentru aparatamentul luat de Zamfir de la SRI să fie anulat.

Cu o săptămână înainte de conamndarea sa definitivă, generalul Zamfir, care până în 2008 la plecarea din SRI din poziţia de director tehnic încuviinţase inclusiv contractele SRI pe bani publici cu firmele “Grupului ASESOFT”, preia de la interpuşii săi firma SC SECURITY GLOBAL CONSULTING SRL.

Astfel că încă de pe 6 Decembrie 2012 ( foto stânga), cu 5 zile înainte de condamnarea de la ÎCCJ, şi cu doar 3 zile înainte de alegerile parlamentare care l-au propulsat pe Sebastian Ghiţă deputat şi iniţial secretar al comisiei parlamentare de control asupra SRI, fostul director tehnic al SRI, Dumitru Zamfir devine asociat şi acţionar cu 90% al SC SECURITY GLOBAL CONSULTING SRL ce avea ca obiect de activitate serviciile de tehnologie a informaţiei şi serviciile de consultanţă pe această temă.

Cu un an înainte, pe 12 Septembrie 2011 ( foto dreapta), firma fostului director adjunct tehnic al SRI, SC SECURITY GLOBAL CONSULTING SRL, care era deţinută prin intepuşi şi care ulterior a fost preluată de el în 2012, se asociase deja cu alte două entităţi ale „Grupului ASESOFT”, SC 2K TELECOM SRL şi SC TEAMNET INTERNATIONAL SRL, firma contractoare a SRI şi formează una nouă: SC PENTA GROUP TSM SRL. Activitatea principală a PENTA GROUP TSM SRL este portalurile web, prelucrarea datelor şi administrarea paginilor.

Iar la trei luni după prima asociere cu „Grupul ASESOFT” al lui Sebastian Ghiţă, pe 14 Decembrie 2011, firma lui Zamfir s-a asociat în afaceri chiar cu SC TEAMNET INTERNATIONAL SA, care avea contracte cu SRI, şi formează o nouă firmă: LOGICAL INTEGRATED SYSTEMS SRL. În LOGICAL INTEGRATED SYSTEMS SRL, Teamnet deţinea 90% iar Zamfir restul iar societatea se ocupă de acelaşi lucru: servicii în tehnologia informaţiei şi softuri la comandă. Aceasta avea să fie a doua asociere a firmei controlate de fostul director adjunct al SRI cu “Grupul ASESOFT” coordonat de Sebastian Ghiţă.

În aceeaşi zi de 14 Decembrie 2011, un alt interpus al generalului Zamfir se asociază tot cu TEAMNET INTERNATIONAL şi formează o a treia societate- MEDICAL SYSTEMS & SERVICES INTERNATIONAL SRL, cu activitate de servicii tot în tehnologia informaţiei şi de realizare a softurilor la comandă.

Deşi de-a lungul timpului, firma fostului director adjunct tehnic al SRI, SC SECURITY GLOBAL CONSULTING SRL a avut maximum 7 salariaţi, o cifră netă maximă de afaceri atinsă în 2012 de 543 de mii de euro şi un profit maximum de 316 mii de euro, indicatorii declaraţi la ministerul de Finanţe arată că celelalte două firme pe care şi le-a făcut cu părţi din Grupul ASESOFT coordonat de Sebastian Ghiţă nu prea au avut activitate. SC LOGICAL INTEGRATED SYSTEM a avut maximum 1 salariat iar în 2014 a avut o cifră de afaceri de 1,43 milioane de euro şi un profit de 2430 de euro, iar SC PENTA GROUP TSM a avut constant 0 salariaţi declaraţi, o cifră de afaceri netă maximă în 2011 de 8888 euri şi un profit de 5091 euro.

Neprofitabilă cel puţin la nivelul documentelor oficiale, pe 1 Iulie 2014, în an prezidenţial, fostul adjunct al SRI suspendă activitatea societăţii sale până în 2017.

După alegerile prezidenţiale din Decembrie 2014, în care Victor Ponta, prietenul partenerului său de afaceri, Sebastian Ghiţă, pierde cursa electorală, în Aprilie 2015, SC PENTA GROUP TSM SRL în care Zamfir (foto stânga) era asociat cu Ghiţă- 2K TELECOM şi TEAMNET INTERNATIONAL SA – se dizolvă şi intră în lichidare.

La aceeaşi dată, 29 Aprilie 2015, şi cealaltă firmă în care Dumitru Zamfir era asociat cu entităţile controlate de Sebastian Ghiţă- SC TEAMNET INTERNATIONAL, INVEST GUIDANCE SRL, ILOGIC SMART INVERST SRL, TNO STOCK INVEST SRL- respectiv firma SC LOGICAL INTEGRATED SYSTEMS se lichidează, dizolvă şi radiază.

Iar în Iulie 2015, Dumitru Zamfir alături de asociatul său, Viorel Soare, dizolvă şi lichidează firma comună- SC SECURITY GLOBAL CONSULTING SRL, Dumitru Zamfir rămânând totuşi în afaceri prin alţi interpuşi. Vecin pe Mircea Eliade cu vila de protocol a SRI, K2, Dumitru Zamfir a avut o relaţie apropiată cu Sebastian Ghiţă pe care în ciuda actelor publice şi oficiale, Sebastian Ghiţă nu a recunoscut-o niciodată.

Sebastian Ghiţă: “Nu sunt asociat cu firma lui Dumitru Zamfir. Habar nu am. Nici nu ştiu”, 27.09.2016

 • 2012: SEBASTIAN GHIŢĂ, VACANŢĂ ÎN FAMILIE CU CUMNATUL SĂU, MAIOR ŞI COLDEA ÎN TOSCANA, LA LOCANDA DELL’AMOROSA
 • 2012-2013: CONTRACTE CLASIFICATE DE FURNIZARE „PENTRU PROTEJAREA UNOR INTERESE NAŢIONALE” DE 1,97 MILIOANE DE EURODIN BANI PUBLICIOFERITE DE SRI CĂTRE TEAMNET INTERNATIONAL

Între 10 şi 14 Octombrie 2012, după referendumul de suspendare al preşedintelui şi după ce pe 21 August 2012 CCR invalidează referendumul, directorul SRI, George Maior, prim adjunctul SRI, Florian Coldea, soţia sa, cumnaţii lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, administrator ASESOFT INTERNAŢIONAL şi deţinător al MINASEE HOLDING LTD Cipru şi Adina Anastasescu, soţii Ghiţă, Sebastian şi Mădălina Ghiţă şi alte persoane îşi petrec câteva zile de concediu în Toscana, Italia, în luxoasa Vilă Locanda dell’Amorosa ( foto dreapta). Este momentul când şefii SRI îl sfătuiesc pe Sebastian Ghiţă să intre oficial în politică şi să devină parlamentar. Două luni mai târziu, în 9 Decembrie 2012, Sebastian Ghiţă- contractant din bani publici al SRI, prieten şi sponsor al şefilor SRI- devine deputat USL de Prahova şi secretar al comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI.

Sebastian Ghiţă: „ASESOFT reprezintă astăzi cea mai mare şi mai influentă structură de afaceri din IT-ul din România”, 7 Octombrie 2012

În acelaşi an, 2012, şi ulterior în 2013, Serviciul Român de Informaţii, condus de George Maior şi Florian Coldea, oferă alte contracte de milioane de euro din bani publici firmelor controlate de Sebastian Ghiţă. Două răspunsuri oficiale ale SRI, în baza legii 544/2001, arată că printr-o procedură concurenţială clasificată, deci nepublică şi netransparentă, INSTITUTUL DE TEHNOLOGII AVANSATE/ SRI încheie un contract cu SC TEAMNET INTERNATIONAL SA. Contractul de furnizare al SC TEAMNET INTERNATIONAL SA către SRI s-a întins pe doi ani, până în 2013, şi a fost în valoare de 8.680.000 lei. Adică 1.972.727,27 de euro din bani publici.

Atribuirea contractului din bani publici de 1,97 milioane de euro pe 2 ani calendaristici- 2012 şi 2013- de către SRI pentru SC TEAMNET INTERNATIONAL s-a făcut, aşa cum susţine chiar SRI, în răspunsul din 2014, „cu aplicarea art.12 lit. b) din OUG nr.34/2006 cu modificările şi completările ulterioare”. Numai că ordonanţa 34/2006 privind privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii din 15 Mai 2006 stabileşte la art. 12 litera b chiar excepţiile de la aplicareAstfel, contractul de 1,97 milioane de euro de la SRI/ INSTITUTUL DE TEHNOLOGII AVANSATE către TEAMNET INTERNATIONAL a fost atribuit de SRI prin excepţie de la aplicarea preverilor OUG nr.34/2006 pentru că, potrivit art.12 litera b, „îndeplinirea contractului necesită impunerea unor măsuri speciale de siguranţă, pentru protejarea unor interese naţionale, potrivit prevederilor legale în vigoare„.

După întoarcerea din Toscana, unde familia lui Sebastian Ghiţă şi familia cumnatului său, Cristian Anastasescu ( foto stânga) îşi petrecuseră vacanţa cu şefii SRI, în Noiembrie 2012, Bogdan Padiu, colegul de liceu al lui Sebastian Ghiţă este numit oficial director general al TEAMNET INTERNATIONAL SA. În momentul acordării contractului clasificat de aproape 2 milioane de euro de către SRI, TEAMNET INTERNATIONAL SA, înfiinţată şi deţinută din 2001 de către Sebastian Ghiţă, îşi schimbase acţionarii cu persoane interpuse. Astfel, 49,91% era deţinut de offshoreul FINTECH INVESTMENT LTD, înregistrat în UK, deţinut de KEITHA INTERNATIONAL Belize, controlat de Sebastian Ghiţă şi reprezentat de Bogdan Padiu, de Bogdan Padiu cu 15,81%, restul acţionarilor fiind Mihai Stan, Ovidiu Traşcu, Bogdan Nedelcu ( foto dreapta jos), Lucian Nănău, Florin Hoinărescu, Daniel Tătaru, Marius Trancă, Diana Vasile, Roxana Avramescu, Mihaela Jugănaru, Marina Ana Doană, Roxana Albu, Marius Popa, Nicolae Cucoşel, Florin Stalea, Mihai Dincă şi Leana Durdun.

Sebastian Ghiţă: „Nu ştiu despre tranzacţiile dintre INSTITUTUL DE TEHNOLOGII AVANSATE/ SRI şi TEAMNET INTERNATIONAL”, 12 Iunie 2014

În 2012, anul încheierii contractului cu SRI, TEAMNET INTERNATIONAL SA avea 263 de angajaţi, o cifră de afaceri netă de 52,3 milioane de euro şi un profit de 3,5 milioane de euro. În 2014, după contractele cu SRI, firma controlată de Sebastian Ghiţă avea să ajungă la o cifră de afaceri netă de 75,1 milioane de euro.

 Şi tot atunci, TEAMNET INTERNATIONAL SA ajungea un jucător important şi în industria de apărare a României, nu numai în zona siguranţei naţionale. Aşa se face că UM 01895 Capu Midia/ Ministerul Apărării Naţionale acorda firmei TEAMNET INTERNATIONAL SA un acord cadru de 1 milion de euro din bani publici pentru “furnizarea de dispozitive necesare echipării avioanelor- cartuş fumigen, cartuş iluminare, camere video- şi servicii de dirijare avion ţintă pentru executarea tragerilor cu sisteme sol- aer în Tabăra de Instrucţie şi Poligonul de Trageri Sol- Aer Capu Midia”.

În prezent, TEAMNET INTERNATIONAL SA, campioană a contractelor cu statul din bani publici, este deţinută de offshoreul cipriot  PST Investment Limited cu 5%, de Fintech Investment LTD offshoreul britanic reprezentat de Padiu cu 30,83%, de TNI Stock Invest SRL reprezentată de Mihail Stan cu 2,59%,Total Pax SRLreprezentată de Vladimir Bârzan cu 1,5%, UP Stars SRL reprezentată de Costache Conachi cu 1,44%, Invest Guidance SRL, reprezentată de Roxana Dumitrescu cu 1,86%, IFC din Washington cu 16,18%, Black Sea Trade Developement Bank din Grecia cu 8,33%, Bogdan Nedelcu (foto dreapta sus )cu 6,43%, Ovidiu Traşcu cu 6,43%, Bogdan Padiu cu 11,84%, Mihai Stan cu 1,29%, Nicolae Cucoşel cu 0,13%, Marius Popa cu 0,13%, Roxana Albu cu 0,13%, Ana Maria Doană cu 0,12%, Mihaela Jugănaru cu 0,88%, Roxana Avramescu cu 0,36%, Diana Vasile cu 0,18%, Daniel Tătaru cu 0,2%, Nanau Lucian cu 1,47%, Florin Hoinăescu cu 1,44%, Virgil Maxim cu 0,13%, Adrian Toşca cu 0,13%, Viorica Gorjan cu 0,12%, Mihai Diaconescu cu 0,12%, Meri Dimulescu cu 0,73%.

5 % din TEAMNET INTERNATIONAL a fost vândut chiar pe 19 Decembrie 2016 în ziua dispariţiei lui Sebastian Ghiţă către offshoreul PST Investment Limited din Cipru înregistrat cu 3 zile mai devreme, pe 16 Decembrie, în Limassol Cipru. Societatea anonimă este deţinută de alte două din Cipru- Caelion Management Limited şi Caelion Secretarial Limited, înregistrate pe 15 şi 28 Ianuarie 2016 tot în Cipru.

Împuternicit al firmei este Bogdan Padiu ( foto stânga sus ) şi director general, iar administratori sunt Bogdan Padiu, Mircea Duţescu, Ali Geafer Nadir, Emilian Komartin, Lucian Nanau, Slanislaw Matkiwsky, Alfredo Rivera şi administrator judiciar provizoriu Diana Rădulescu din partea Trust Insolvency SPRL. Teamnet a demarat procedura insolvenţei pe 30 Aprilie 2017 la Tribunalul Prahova, în dosarul 2036 din 2017 aflat pe rolul secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Societatea Teamnet International începe din 2012 să dezvolte alte societăţi paravan, făcând parte din acţionariatele: YMENS TEAMNET SRL, LOGICAL INTEGRATED SYSTEMS SRL alături de fostul cadru SRI, Viorel Soare, TEAMNET ENGIREERING, MEDICAL SYSTEMS & SERVICES INTERNATIONAL, TEAMNET WORLD PROFESSIONAL SERVICES SRL, PENTA GROUP TSM alături de de Alexandru Ghiţă/2K Telecom, SC SECURITY GLOBAL CONSULTING SRL alături de cadrele SRI Ovidiu Soare şi Dumitru Zamfir/ fostul director adjunct al SRI, TEAMNET PROJECT MANAGEMENT SOLUTIONS, TEAMNET SOLUTIONS INTERNATIONAL, TEAMNET BUSINESS, TEAMNET IT OPERATIONS.

Menţionată în dosarele penale în care s-a dispus măsura arestării preventive pentru Sebastian Ghiţă, pe 13 Aprilie 2017, la cererea procurorilor DNA Ploieşti, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare a TEAMNET INTERNATIONAL SA inculpată în dosarele lui Ghiţă.

 • INFRATEL NET, A PATRA FIRMĂ A “GRUPULUI ASESOFT” CONTROLAT DE SEBASTIAN GHIŢĂ, CONTRACT CLASIFICAT DIN BANI PUBLICI DE LA SRI

INFRATEL NET SRL este a patra firmă controlată de Sebastian Ghiţă care a obţinut contracte din bani publici de la Serviciul Român de Informaţii. Înfiinţată în Iulie 2006 de Sebastian Ghiţă ca să acorde consultanţă în domeniul echipamentelor de calcul şi consultanţă şi furnizare de programe, societatea deţinută în proporţie de 80% de Sebastian Ghiţă şi 20% de Romulus Văleanu care era şi administrator, făcea parte din “Grupul ASESOFT”, sediul firmei fiind tot în clădirea Asesoft: str. Mihai Bravu nr.10, Ploieşti.

SRI admite oficial că INFRATEL NET SRL a obţinut în perioada când la conducerea SRI erau George Maior şi Florian Coldea un contract prin “procedură proprie clasificată” de 120.105, 21 lei de la SRI. Adică 26.690 de euro din bani publici.

Începând cu anul 2009, Sebastian Ghiţă îl bagă în firmă şi pe fratele său Alexandru Ghiţă, offshoreul cipriot Northrusia Entreprises LTD, reprezentat prin Sorin Chirilă, vărul soţiei lui Ghiţă, Mădălina Ghiţă, şi împuternicitul pe conturile personale ale lui Sebastian Ghiţă, dar şi compania înregistrată în Marea Britanie Capital Blakroc LTD, reprezentată prin Alexandru Iacobescu.

În 2011, firma INFRATEL NET SRL îşi înfiinţează un punct de lucru pe bulevardul Mircea Eliade nr.18, etaj 7, în apropiere de vila de protocol a SRI, K2, aflată tot pe bulevardul Mircea Eliade, firma prezentându-se ca „intergrator pe piaţa românească de produse de telecomunicaţii şi securitate”.

În Mai 2011, Sebastian Ghiţă iese din firmă şi în timp INFRATEL NET SRL ajunge să fie controlată de interpuşii “Grupului ASESOFT” şi administrată de Ovidiu Văleanu (foto stânga). În prezent, firma Infratel Net SRL este deţinută de Alexandru Cristian Iancovici cu 99,67% şi de Windnet Smart Telecom cu 0,33%, administrator special fiind Iancovici. În Iunie 2016, firma a intrat în insolvenţă iar de atunci administratorul judiciar este Via Isolv SRL.

INFRATEL NET SRL a avut, potrivit indicatorilor declaraţi la Ministerul de Finanţe, maximum 15 angajaţi, dar în 2013 cifra de afaceri netă a firmei a fost de 12,7 milioane de euro şi un profit net de 405.000 de euro. În 2015, INFRATEL NET SRL, parte a  “Grupului ASESOFT” a avut un profit net de 509.000 de euro.

 • SUNSMART INTEGRARE IT, A CINCEA FIRMĂ A “GRUPULUI ASESOFT” CONTROLAT DE SEBASTIAN GHIŢĂ, CONTRACT CLASIFICAT DIN BANI PUBLICI CU SRI

A cincea firmă a “Grupului ASESOFT” căreia Serviciul Român de Informaţii, condus de echipa Maior- Coldea, prietenă a lui Sebastian Ghiţă, i-a acordat contracte din bani publici a fost SUNSMART INTEGRARE IT SRL.

Înfiinţată în 2012 în Ploieşti ca să desfăşoare activităţi de servicii şi consultanţă în tehnologia informaţiei, firma Sunsmart Integrare IT purta iniţial alt nume- Sunsoft Art Serv Consulting SRL şi era deţinută integral de Cristian Săndulescu. De înmatricularea societăţii s-a ocupat avocatul Adrian Anghel, fratele lui Gabriel Anghel/ poreclit “Ceaţă”, cel care deţinea GLAR CONSTRUCT alături de Sebastian Ghiţă.

SRI recunoaşte că şi SUNSMART INTEGRARE IT SRL a obţinut un contract prin “procedură proprie clasificată” de 145.080 de lei cu Serviciul Român de Informaţii. Adică 32.240 de euro din bani publici.

Firma lucrează cu Casa de Avocatură Andrei Nicolescu, Andrei Nicolescu fiind prietenul şi avocatul personal al lui Sebastian Ghiţă, iar din Mai 2016, Cristian Săndulescu, prieten al vărului lui Sebastian Ghiţă, Sorin Chirilă, şi considerat de procurori un interpus al lui Sebastian Ghiţă,  deţine 100% din firmă.

Societatea a avut maximum 16 angajaţi potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, dar în 2013 a avut o cifră netă de afaceri de 14,3 milioane de euro şi un profit net de 714.000 de euro.

SUNSMART INTEGRARE IT SRL apare pe 28 Iulie 2015, în rechizitoriul DNA Ploieşti, prin care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie Iulian Bădescu şi Sebastian Ghiţă, ca intermediară a mai multor tranzacţii între firmele grupului Asesoft. Un raport prezentat public al ministerului Fondurilor Europene arată că în perioada 2010-2015, SUNSMART INTEGRARE IT SRL a beneficiat de fonduri europene în valoare de 124.000 de euro.

 • Q’NET INTERNATIONAL SRL, A ŞASEA FIRMĂ INVOCATĂ ÎN CIRCUITELE FINANCIARE ALE “GRUPULUI ASESOFT”, CONTRACT CLASIFICAT DE 1 MILION DE EURO DIN BANI PUBLICIDE LA SRI

A şasea firmă căreia SRI i-a acordat contracte din bani publici şi despre care procurorii DNA susţin că face parte din grupul de 53 de societăţi şi 24 de interpuşi controlaţi direct sau indirect de Sebastian Ghiţă este societatea Q’ NET INTERNATIONAL SRLPotrivit răspunsului, Serviciul Român de Informaţii a încheiat cu Q NET INTERNATIONAL SRL contracte de 4.754.574,72 lei, prin “procedură proprie clasificată”. Adică SRI a acordat fimei 1.056.572 euro din bani publici.

Q NET INTERNATIONAL SRL  este o firmă de consultanţă în tehnologia informaţiei, înfiinţată în 2011 şi deţinută de Bramerton Investments Limited, un offshore din Cipru, cu administrator Vladu Corneliu Marius (foto dreapta). Reprezentant al offshoreului cipriot devine în timp Orest Robciuc, numit de presă “tatăl combinaţiilor din domeniul IT”. Presa speculează o apropiere a lui Robciuc de fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu. Firma se înscrisese anul trecut chiar la licitaţiile organizate de DNA.

Q NET INTERNATIONAL SRL apare şi ea pe 28 Iulie 2015, în rechizitoriul DNA Ploieşti, prin care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie Iulian Bădescu şi Sebastian Ghiţă, ca intermediară a mai multor tranzacţii între firmele grupului Asesoft, ASESOFT INTERNATIONAL SA şi ASESOFT TECHNOLOGIES SRL. Procurorii susţin în rechizitoriu că în cazul societăţii Q NET INTERNATIONAL SRL s-au făcut livrări în sumă de 4,6 milioane de euro fără tva, fiind implicată în circuitele financiare ale “Grupului ASESOFT”.

Beneficiară a multor contracte cu statul, indicatorii Ministerului de Finanţe arată că Q NET INTERNATIONAL SRL a avut maximum de angajaţi în 2013- 87, o cifră de afaceri netă maximă pe care a atins-o tot în 2013- 18,1 milioane de euro şi un profit net maximum pe care l-a atins în 2015- 843 de mii de euro.

 • DNS BIROTICA, A ŞAPTEA FIRMĂ INVOCATĂ ÎN LANŢUL FINANCIAR AL “GRUPULUI ASESOFT”, CONTRACTE DE 000 DE EURO DIN BANI PUBLICIDE LA SRI

A şaptea şi ultima firmă din labirintul de societăţi al “Grupului ASESOFT” despre care SRI recunoaşte oficial că a avut contracte pe bani publici cu instituţia este DNS BIROTICA SRL. Menţionată de către procurori că face parte din gruparea celor 53 de societăţi şi 24 de persoane fizice controlate direct sau prin interpuşi de Sebastian Ghiţă, firma a avut de-a lungul timpului contracte cu SRI de 1.327.276,66 lei. Adică 294.950 de euro.

Unul dintre contracte a fost încheiat pe 14 Agust 2012 cu SRI Bucureşti/ UM 0461 iar SRI a cumpărat de la DNS BIROTICA SRL tonner, cartuşe de cerneală şi panglici pentru imprimante de 80.000 de euro. Având sute de contracte cu majoritatea instituţiilor de stat, la momentul contractului cu SRI, DNS BIROTICA era deţinută cu 60% de Ştefan Dobrin şi 40% de Camelia Dobrin ( foto dreapta).

În prezent, firma este deţinută de Ştefan Dobrin cu 55%, Camelia Dobrin cu 40% şi Vasile Dobrin cu 5%, administrator fiind Ştefan Dobrin. Famila Dobrin a mai controlat/ controlează: DNS BUSINESS INTERNATIONAL SRL, DIRECT DISTRIBUŢIE BIROTICA SRL, DDA BIROTICA OFFICE SRL, EURO TERRA SRL şi ATMAN PROTECTION SRL, ultima fiind o societate de protecţie şi gardă care îşi schimbă obiectele de activitate şi începe să se ocupe şi de comerţul cu amănuntul al echipamentului audio-video, servicii privind sistemele de securizare, centre de intermediere telefonică şi echipamente de comunicaţii.

Indicatorii ministerului de finanţe arată că firma DNS BIROTICA a avut maximum de angajaţi în 2015-33 de salariaţi, iar în 2014 a avut o cifră de afaceri netă de 5,6 milioane de euro şi un profit net de 430 de mii de euro.

 • FIRMELE “GRUPULUI ASESOFT” CĂRORA SRI LE-A DAT CONTRACTE DIN BANI PUBLICI, MENŢIONATE ÎN TREI RAPOARTE OFICIALE PENTRU TRANZACŢII SUSPECTE

Două rapoarte ale Ministerului Finanţelor Publice, din 9 August 2011, către DNA şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, şi un al doilea, din 6 Mai 2015, chiar al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, arată că firmele din “Grupul Asesoft” care primiseră de-a lungul timpului contracte din bani publici inclusiv de la Serviciul Român de Informaţii, erau chiar în timpul desfăşurării contractelor suspecte de operaţiuni ilegale.

Prima sesizare din 2011, trimisă la DNA şi la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor menţionează că SC ASESOFT INTERNATIONAL SA, SC TEAMNET INTERNATIONAL şi SC INFRATEL NET SRL nu au respectat prevederile legale cu privire la TVA în cazul avansurilor facturate, “fapt ce a condus la deducerea de către beneficiarii de avansuri facturate a TVA aferentă facturilor în avans în mod netemeinic şi nelegal”, numai în cazul ASESOFT INTERNATIONAL SA, TVA de plată datorată către bugetul de stat fiind diminuată cu suma de 1,6 milioane de euro.

Al doilea raport CXV 897/2015 din 6 Mai 2015 al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor transmis către DNA Ploieşti pe “tranzacţiile financiare suspecte” efectuate de Sebastian Ghiţă, arată că acesta a derulat operaţiuni “care nu au justificare economică plauzibilă”, în analiza amplă fiind invocate din nou firmele din grupul ASESOFT care au avut contracte cu SRI.

Un al treilea raport de constatare preliminar întocmit de DNA la 28 Mai 2015 arată că în perioada 2000-2015, cele 53 de firme identificate în “Grupul ASESOFT”, inclusiv cele 7 care au avut contracte cu SRI, “au organizat un labirint de operaţiuni de încasări şi plăţi în care au intrat sume provenind în cea mai mare parte de la unităţi bugetare şi fonduri publice în valoare de aproape 30 de milioane de euro şi au ieşit sume către persoane fizice şi juridice având sediul în aşa numitele paradisuri fiscale sau care s-au sustras controlului fiscal, controlate de cei 24 de membri ai grupului” indentificaţi de procurori: 3,8 milioane de euro şi 307 mii de dolari.

În perioada 2010-2014, ASESOFT INTERNATIONAL SA ar fi facturat către unităţi bugetare suma de 1 milion de euro, TEAMNET INTERNATIONAL SA suma de 6 milioane de euro, DNS BIROTICA SRL suma de 3,3 milioane de euro iar, în plus, în aceeaşi perioadă, ASESOFT INTERNATIONAL SA şi SC TEAMNET INTERNATIONAL SA ar fi facturat către SIVECO SA, beneficiară a numeroase contracte din fonduri publice, suma de 18,4 milioane de euro.

În cazul TEAMNET INTERNATIONAL, care ar fi încasat de la Ministerul de Finanţe/Trezorerie suma de 8,6 milioane de euro, “analiza mişcărilor înregistrate în conturile soecietăţii a pus în evidenţă circuite financiare anacronice, fără logică economică şi tranzitări de sume din contul unei societăţi către alta. Analiza relevă că sume impresionante de bani doar tranzitează conturile societăţilor care alcătuiesc grupul Teamnet iar circuitele descrise nu sugerează o activitate comercială rezonabilă, specifică unei pieţe ci doar circuite suveică, care aparent nu par a indica vreo activitate ecominică. (…) Modul de derulare a acestor tranzacţii prin conturile societăţilor sugerează că (…) tranzacţiile par a fi mai degrabă rezultatul unui algoritm creat artificial, după care sumele tranzitează aparent haotic, conturile societăţilor. Este posibil ca prin desfăşurarea acestui hăţiş de tranzacţii cei implicaţi să fi urmărit, de fapt, pierderea urmei cel puţin a unei părţi din sumele provenite de la bugetul de stat. Tot în acest scop, este posibil ca cei implicaţi să fi înmatriculat un număr impresionant de societăţi cu denumiri aproape identice care, de cele mai multe ori conţin particular TEAMNET,  prin aceasta fiind posibil ca să se fi urmărit crearea de confuzii şi implicit îngreunarea activităţilor organelor de control/ investigaţie.”

 • ÎN SPEŢELE PENALE ALE LUI SEBASTIAN GHIŢĂ, DNA EVITĂ CONTRACTELE DIN BANI PUBLICI ALE SRI CU “GRUPUL ASESOFT”

În perioada 2015-2017, DNA a deschis 5 dosare penale pe numele lui Sebastian Ghiţă, acuzându-l de 4 infracţiuni de spălare de bani, 4 infracţiuni de trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat, sprijin de grup infracţional organizat, 3 infracţiuni de dare de mită, instigare la abuz în serviciu, 2 infracţiuni de folosire a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui automobil fără permis. Deşi unele din cele 5 speţe includ sau invocă operaţiuni financiare derulate prin firmele “Grupului ASESOFT”  care au avut de-a lungul timpului contracte cu SRI, niciunul dintre dosare nu include şi nu investighează şi tranzacţiile cu SRI ale respectivelor firme anchetate de procurori.

În rechizitoriul DNA Ploieşti din 28 Iulie 2015, în care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu şi Sebastian Ghiţă (cei doi- foto stânga sus), sunt invocate mai multe firme ale „Grupului ASESOFT” care au avut contracte din bani publici inclusiv cu SRI, însă procurorii au investigat numai tranzacţiile financiare suspecte din interiorul grupului Asesoft.

Ultima speţă penală, deschisă de DNA Ploieşti pe 27 Februarie 2017, analizează spre exemplu, activitatea firmelor SC TEAMNET INTERNATIONAL SRL şi ASESOFT INTERNATIONAL SA, în perioada 2007-2016 în care s-au desfăşurat inclusiv contractele pe bani publici acordate de SRI, însă DNA s-a focusat doar pe contractele respectivelor firme cu instituţii publice ca Ministerul Economiei şi Comerţului, SC Transelectrica SA, CNAS, Agenţia Naţională de Casadru şi Publicitate Imobiliară, Spitalul de Urgenţă Ploieşti, CJ Tulcea, CJ Braşov sau Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Cele două firme- SC TEAMNET INTERNATIONAL SRL şi ASESOFT INTERNATIONAL SA- sunt inculpate de procurori pentru săvărşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, având în prezent sechestru asupra bunurilor imobile până la concurenţa sumelor de 2,9 milioane de euro în cazul ASESOFT INTERNATIONAL şi 5,1 milioane de euro în cazul TEAMNET INTERNATIONAL.

În a 5-a speţă penală în care este deja inculpat, procurorii îl acuză pe Sebastian Ghiţă de 4 infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare de bani în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat, susţinând că acesta „a primit în perioada 2007-2014, pentru contractele atribuite societăţilor comerciale ASESOFT INTERNATIONAL şi TEAMNET INTERNATIONAL sume de bani cuprinse între 3 milioane de euro şi 10 milioane de euro”.

Sebastian Aurelian Ghiţă, 39 de ani, este trimis în judecată în două dosare de corupţie, este anchetat în alte trei dosare penale, fiind acuzat în total de 19 infracţiuni de corupţie, având la activ două mandate de arestare aprobate de judecători pe teritoriul României şi alte trei cerute în prezent de procurori. După ce s-a sustras 4 luni urmăririi penale şi judecăţii, Sebastian Aurelian Ghiţă a fost capturat pe 13 Aprilie 2017 în Serbia, fiind reţinut şi ulterior arestat, autorităţile sârbe acuzându-l de comiterea altor infracţiuni. În prezent este încarcerat în penitenciarul Okruzni Zatvor din Belgrad, în aşteptarea extrădării în România.(sorinamatei.ro)

 

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

 • Data: 18 mai 2024
 • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
 • Program: 09:00 – 18:00
 • Intrare: Liberă
 • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
 • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
 • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Actualitate

Servicii Profesionale de Reparații Acoperișuri – Anunturi-Reparatii-Acoperis.ro

Publicat

pe

De

Bine ați venit pe Anunțuri-Reparații-Acoperiș.ro – Soluția dvs. pentru reparații de calitate la acoperișuri!

De ce să alegeți serviciile noastre?

La Anunțuri-Reparații-Acoperiș.ro, ne mândrim cu oferirea unor servicii de reparații acoperișuri de înaltă calitate, la prețuri competitive. Echipa noastră de profesioniști experimentați este pregătită să răspundă nevoilor dumneavoastră cu soluții personalizate și eficiente. Iată de ce ar trebui să ne alegeți:

Experiență și Profesionalism

Avem o echipă de experți cu ani de experiență în domeniul reparațiilor de acoperișuri. Indiferent de tipul sau mărimea acoperișului, suntem pregătiți să oferim soluții durabile și eficiente.

Materiale de Calitate

Folosim doar materiale de calitate superioară pentru a ne asigura că reparațiile noastre sunt durabile și rezistente la condițiile meteorologice extreme. Colaborăm cu furnizori de încredere pentru a vă oferi cele mai bune produse disponibile pe piață.

Consultanță Personalizată

Fiecare proiect este unic, de aceea oferim consultanță personalizată pentru a identifica cele mai bune soluții pentru nevoile dumneavoastră. Evaluăm starea acoperișului și propunem intervențiile necesare pentru a asigura o reparație eficientă și de lungă durată.

Promptitudine și Eficiență

Respectăm termenele stabilite și ne asigurăm că lucrările sunt finalizate la timp, fără a compromite calitatea. Înțelegem importanța unui acoperiș în stare bună și intervenim rapid pentru a minimiza disconfortul.

Serviciile Noastre

Oferim o gamă largă de servicii de reparații acoperișuri pentru a răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră:

 • Reparații de Urgență: Intervenim prompt pentru a remedia avariile apărute în urma condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor incidente.
 • Repararea Scurgerilor: Identificăm și reparam sursele de infiltrații de apă pentru a preveni daunele ulterioare.
 • Înlocuirea Materialelor Deteriorate: Înlocuim țiglele, șindrila sau alte materiale deteriorate pentru a asigura integritatea acoperișului.
 • Întreținere Preventivă: Oferim servicii de întreținere regulată pentru a prelungi durata de viață a acoperișului și a preveni problemele majore.
 • Consultanță și Evaluare: Oferim evaluări detaliate ale stării acoperișului și consultanță pentru identificarea celor mai bune soluții de reparație.

Contactați-ne

Pentru a beneficia de serviciile noastre profesionale de reparații acoperișuri, nu ezitați să ne contactați. Puteți completa formularul de contact de pe site-ul nostru sau ne puteți suna la numărul de telefon afișat. Suntem aici pentru a vă ajuta!

Vizitați http://anunturi-reparatii-acoperis.ro/ pentru mai multe informații și pentru a descoperi ofertele noastre speciale.

Anunțuri-Reparații-Acoperiș.ro – Soluția ta de încredere pentru un acoperiș sigur și durabil!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv