Connect with us

Administratie

Agenția Națională a Funcționarilor Publici recrutează consilieri juridici

Publicat

pe

Agenția Națională a Funcționarilor Publici organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiilor publice de execuţie vacante de consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant şi consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent – Serviciul Dezvoltare şi Reglementare din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant:

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice,

– cunoştinţe de operare pe calculator (Windows, MS Office, navigare Internet): nivel mediu.

consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent:

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice,

– vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 1 an,

– cunoştinţe de operare pe calculator (Windows, MS Office, navigare Internet): nivel bază.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

21 aprilie 2017, ora 10:00: proba suplimentară de testare a cunoştinţelor PC;

21 aprilie 2017, ora 10:00: proba scrisă;

data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul ANFP

– copia actului de identitate;

– formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la HG nr. 611/2008, modificată;

– copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări;

– copia carnetului de muncă sau adeverinţă care atestă vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate;

– cazierul judiciar (poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere);

– adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare;

– declaraţia pe propria răspundere/adeverinţă care atestă că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Bibliografia necesară în vederea susţinerii concursului este:

Constituţia României, republicată;

Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare;

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, republicată;

Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

H.G. nr.1000/2006 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

HG nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare;

HG nr. 561/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării;

HG nr. 775/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de elaborare, monitorizare şi evaluare a politicilor publice la nivel central.

Relaţii suplimentare cu privire la acest concurs se pot obţine la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici din bd. Mircea Vodă, nr. 44, bloc M17, tronsonul III, sectorul 3, Bucureşti, precum şi la numărul de telefon 0374/112.726.

 

Administratie

1,8 milioane de țigarete de contrabandă descoperite într-o cisternă în Dolj

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din Dolj au confiscat o cantitate impresionantă de țigarete fără timbru fiscal, ascunsă într-o cisternă care transporta, aparent, gaz.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj au descoperit 1.800.000 de țigarete fără timbru fiscal, ascunse într-o cisternă oprită pentru control în localitatea Cetate. Șoferul cisternei a declarat inițial că transportă gaz, dar o verificare atentă a dezvăluit urme de manipulare la ușa compartimentului de marfă.

După o verificare amănunțită la sediul instituției, s-a constatat că cisterna conținea țigări în valoare de 270.000 de euro. Cercetările continuă pentru documentarea întregii arii infracționale și identificarea tuturor persoanelor implicate. Șoferul este suspectat de contrabandă.

Vigilență sporită chiar și după aderarea la Schengen

Comunicatul subliniază că, în ciuda integrării României în spațiul Schengen, polițiștii de frontieră mențin o vigilență sporită, depistând periodic cazuri de migrație ilegală și contrabandă. Comunicatul menționează și arestarea a două persoane pentru facilitarea intrării ilegale a unor grupuri de migranți la frontiera cu Bulgaria.

Concluzie:

Descoperirea cantității impresionante de țigarete de contrabandă subliniază necesitatea menținerii unor controale eficiente la frontieră, chiar și după aderarea la Schengen. Activitatea polițiștilor de frontieră demonstrează angajamentul lor în combaterea criminalității transfrontaliere. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Bijuterii din aur contrafăcute în valoare de peste 1,7 milioane de lei confiscate la Oradea

Publicat

pe

De

Polițiștii din Bihor au efectuat 10 percheziții la societăți comerciale care comercializau bijuterii suspectate a fi contrafăcute, confiscând peste 4 kilograme de bijuterii din aur cu pietre prețioase.

Oradea – Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au desfășurat o acțiune amplă în municipiul Oradea, culminând cu confiscarea a peste 4 kilograme de bijuterii din aur cu pietre prețioase, suspectate a fi contrafăcute. În urma a 10 percheziții domiciliare la 10 societăți comerciale care comercializează ceasuri și bijuterii, au fost ridicate 669 de bijuterii în valoare totală de peste 1.700.000 de lei.

Cercetările vizează 10 persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 67 de ani, din județele Bihor și Arad, precum și din Turcia, suspectate de punerea în circulație a unor produse purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate. Polițiștii investighează activitatea acestora din perioada 2023 – prezent, suspectând că au prejudiciat titularii mărcilor cu peste 5.000.000 de lei.

Bijuteriile confiscate vor fi supuse expertizei pentru a stabili autenticitatea și prejudiciul exact. Ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu scopul de a documenta întreaga activitate infracțională și de a recupera prejudiciul.

Concluzie:

Operațiunea de la Oradea demonstrează eforturile autorităților de a combate comerțul cu produse contrafăcute. Valoarea bijuteriilor confiscate subliniază amploarea fenomenului și necesitatea unor acțiuni ferme pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală și combaterea criminalității economice. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Dezinformare online: Stagiari pompieri francezi prezentați fals ca „jandarmi” sau „forță armată” în România

Publicat

pe

De

Un clip video fals postat pe rețelele sociale prezintă incorect o delegație de stagiari pompieri francezi în vizită de studiu în România, insinuând că aceștia ar fi desfășurat misiuni operative sau ar face parte dintr-o forță armată.

București – Autoritățile române au infirmat informațiile false transmise într-un clip video postat pe rețelele sociale, în care o delegație de stagiari pompieri francezi, aflați în vizită de studiu în România, sunt prezentați ca fiind „jandarmi francezi trimiși în România” sau „pompieri care au venit în România funcționând ca o forță armată”.

Informațiile sunt categoric false. Delegația franceză, formată din 25 de stagiari și 3 cadre didactice de la Școala Națională Superioară pentru Formarea Pompierilor Salvatori, a efectuat o vizită de studiu în perioada 10-14 martie 2025, participând la o serie de activități transparente și mediatizate de Departamentul pentru Situații de Urgență. Vizita a inclus vizite la diverse instituții implicate în intervenții și formarea pompierilor români.

Autoritățile atrag atenția asupra pericolului dezinformării și manipulării online și îndeamnă cetățenii să verifice informațiile din surse oficiale înainte de a le distribui. Disseminarea de informații false poate genera confuzie și poate afecta încrederea publicului în instituțiile statului.

Concluzie:

Acest incident evidențiază necesitatea unei atitudini critice față de informațiile de pe rețelele sociale și importanța verificării surselor înainte de a distribui conținut online. Autoritățile trebuie să continue eforturile pentru combaterea dezinformării și pentru promovarea unei culturi a informației responsabile. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Balada polițiștilor de la Prahova: Un cântec de lege, lemn și… porci! – Pamflet

Sunetul triumfal al fanfarei este înlocuit brusc de o simfonie mult mai… rustică. Porcii sunt vedetele! Reporterul Incisiv, cu voce...

Exclusiv14 ore ago

Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” depune sesizare penală împotriva conducerii IGPR

Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și obstrucționare a accesului la informații de interes public. București – Sindicatul Polițiștilor...

Exclusiv2 zile ago

Primarul și tunul de zăpadă: O iarnă fierbinte si o primavara plina de dezvăluiri

O operațiune de dezapezire… cu arome de corupție Domnule Primar, dumneavoastră, eroul nostru local, cel ce dormiți pe o pernă...

Exclusiv2 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița corupției – Noi dezvăluiri socante despre rețeaua de polițiști, procurori și judecători

De la amenințări la furt de lemn și mandate la comandă: Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție...

Exclusiv2 zile ago

Secretizarea ROF-ului IPJ Teleorman: o abordare absurdă a transparenței

IGPR argumentează secretizarea prin necesitatea de a preveni informarea publicului Vitalie Josanu, președintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, critică decizia...

Exclusiv3 zile ago

Iepurila, judecătorul fără frica (dar cu urechile ciulite) -Pamflet

Fost milițian, actual judecător: o carieră impecabilă? Domnule Iepurila, fost milițian, actual judecător, dar pentru noi veți rămâne mereu Iepurila!...

Exclusiv3 zile ago

Mega-frauda White Tower: Contraatacul justiției – Sechestre extinse pentru inculpați

Un dezastru imobiliar cu ramificații grave  (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. Scandalul imobiliar White Tower din Ploiești a depășit cu mult dimensiunile unui simplu...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Diamantul dezvăluie existența unor structuri ascunse de control în MAI: Inspectori de muncă și sanitari

Sancțiuni pentru încălcarea normelor de sănătate și securitate în muncă în unitățile de poliție Transparență redusă și dificultăți în accesarea...

Exclusiv4 zile ago

Dosarul White Tower: Rechizitoriul se apropie, finalul unei mega-tepe imobiliare, condamnarea escrocilor este iminentă!

Mega-teapa imobiliară White Tower: Un sistem corupt expus (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici),...

Exclusiv4 zile ago

Ilegalitate masivă în Poliția Română: Sute de polițiști lucrează în structuri fără temei legal

Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul” denunță o situație gravă de nelegalitate, solicitând tragerea la răspundere a funcționarilor responsabili. Sindicatul Polițiștilor...

Exclusiv4 zile ago

Tragedia de pe bulevardul Mamaia: Un apel la respectarea regulilor de circulație

Un accident grav soldat cu deces și răniți, cauzat de viteza excesivă și consumul de alcool, subliniază necesitatea respectării stricte...

Exclusiv5 zile ago

White Tower – masca cade: Dinu Florian, un „actor” cheie în rețeaua de escrocherii imobiliare

Scandalul imobiliar: Dezvăluiri uluitoare despre rolul lui Dinu Florian în afacerile lui Mihai Lupu (aici) Incisiv de Prahova continuă investigația,...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul Sterileco: Noi dezvăluiri implică spitale importante din țară

Investigația noastră continuă, dezvăluind noi legături suspecte și posibile infracțiuni (aici) Ploiești – Investigația noastră jurnalistică privind activitatea societății Sterileco,...

Exclusiv6 zile ago

Corupție și abuzuri în Vălenii de Munte: O rețea complexă de interese – Dezvăluiri șocante

Rețeaua de corupție din Vălenii de Munte: Dezvăluiri socante (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc O rețea de corupție...

Exclusiv6 zile ago

Mascarade ecologice și mafia deșeurilor. Conexiunile periculoase din spatele sistemului RetuRO – Un monstru hrănit cu corupție

 RetuRO – Mascarada ecologică și mafie a deșeurilor: Cum dispar milioane de lei din buzunarele românilor Incisiv de Prahova dezvăluie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv